National

Incă o zi de doliu în lumea medicală din România. Un reputat profesor doctor a murit

Publicat: 20 oct. 2020
Doliu în lumea medicală după ce reputatul profesor Dan Olteanu a murit
Doliu în lumea medicală după ce reputatul profesor Dan Olteanu a murit

Este doliu în lumea medicală din România! Profesorul Dan Olteanu, şeful disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București, a murit. Creatorul Secției de Gastroenterologie de la Spitalul Universitar avea 80 de ani.

Societatea de Medicină Internă a făcut tristul anunț, că profesorul dr. Dan Olteanu a trecut în neființă. „Pios omagiu Profesorului Doctor Dan Olteanu, acum, când Destinul sau l-a mutat într-o STEA! O STEA ce nu se va stinge niciodată și va lumina mai departe, destinele atâtor generații!

Profesorul Dan Olteanu, șeful Disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalul Universitar din București, a fost fondatorul școlii moderne de Medicină Internă de peste patru decenii, un mentor desăvârșit pentru generații întregi de studenți și medici, fascinați de talentul său profesional și didactic.

A fost creatorul Secției de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

Cuvintele sunt prea puține și prea sărace pentru a exprima întreaga noastră recunoștiință, a medicilor pe care i-a format cu o rară competență, cu o mare răbdare și cu o totală dăruire; a sutelor de studenți cărora le-a conturat devenirea, a miilor de pacienți cărora le-a dăruit zile și ani…. Ne închinăm cu profund respect în fața personalității sale și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i ocrotească veșnicia! Lumina lină, Domnule Profesor!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Societății Române de Medicină Internă.

Doliu în lumea medicală! Profesorul Dan Olteanu a murit!

Colegiul Medicilor din Municipiul București a anunţat, la rândul ei, cu profund regret trecerea în neființă a Prof. Dr. Dan Olteanu, reputat internist și gastroenterolog, creator de școală medicală, șef de clinică în Spitalul Universitar București. ”Ne vom aminti mereu erudiția, modestia și noblețea sufletească a Profesorului”, este anunțul Colegiului.

Adauga un comentariu