National

Încă un medic fals care făcea operaţii chirurgicale a fost prins de oamenii legii

Publicat: 03 dec. 2020
Un medic fals opera fără drept de practică în Constanța
Un medic fals opera fără drept de practică în Constanța

Cazul medicului fals Matteo Politi nu pare a fi singurul din România. Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au descins pe data de 3 decembrie la mai multe locaţii din București şi Constanța.

Conform oamenilor legii, vizată de acţiunea poliţiştilor este un medic fals care efectua diverse intervenţii chirurgicale fără a avea dreptul de a practică acest lucru.

Medicul fals opera fără drept de practică

Conform oamenilor legii, medicul fals efectua lucrări chirurgicale minim invazive de domeniu estetic fără a avea drept de practică. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat faptul că s-a pus în aplicare un număr de 3 mandate de percheziţie. Infracţiunile cercetate de aceştia sunt: exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, dar și înşelătorie.

Medicul fals pe numele ei Svetlana Serghei îşi minţea clientele că are drept de liberă practică și că acest lucru se datorează diplomei de medic pe care aceasta ar fi avut-o. Dr. Lana aşa cum se recomandă, inchirea spaţii de tip cabinet medical unde efectua diverse proceduri de microchirurgie estetică.

Nu este primul medic fals descoperit în România

Povestea medicului fals din Constanța pare să fie în oglindă cu celebrul Matteo Politi. Cazul pare tras la indigo cu cel al lui Matteo Politi. Și aici, mai multe cliente nemulțumite de procedurile efectuate de doctorița impostoare Svetlana Serghei și-au făcut un grup în care își împărtășeau dramele prin care au trecut.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îl acuzau pe bărbat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. În privinţa infracţiunii de înşelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii.

Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitata ca garanţie pentru închirierea spaţiului. La începutul lunii februarie, Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins de poliţiştii de frontiera de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

 

Adauga un comentariu