Local

Exclusiv! Un membru al clanului Corduneanu scapă de pușcărie! Culmea: a fost arestat din greșeală! Interlopul va da în judecată Statul Român, pentru despăgubiri!

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Un membru al clanului Corduneanu scapă de pușcărie Culmea a fost arestat din greșeală Interlopul va da în judecată Statul Român pentru despăgubiri

Unul dintre membrii clanului Corduneanu urmează a fi pus în libertate de autorități, în urma unei decizii luate ieri de magistrații clujeni. Totul a pornit de la o eroare comisă tot la instanța clujeană. „Clientul meu va da în judecată Statul Român”, a declarat ieri avocata Anca Drăgoi, care îl reprezintă pe Mihai Silviu Corduneanu

Lovitură de teatru, în cazul unuia dintre membrii clanului Corduneanu! Judecătorii clujeni au recunoscut ieri că au greșit și au admis contestația formulată de Mihai Silviu Corduneanu, sentința fiind definitivă.

„Instanța admite contestațiile în anulare formulate de către DIICOT Cluj și contestatorul-condamnat Corduneanu Mihai Silviu împotriva deciziei penale de pe 30 ianuarie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Cluj. Desființează în parte decizia penală, cu privire la inculpatul Corduneanu Mihai Silviu. Încetează procesul penal pentru complicitate la înșelăciune. Menține pedeapsa de opt luni de închisoare aplicată inculpatului pentru șantaj. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive începând cu 17 ianuarie 2010, până la 2 iulie 2010, inclusiv, și începând cu data de 31 ianuarie 2020, la zi. Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii și emiterea unui nou mandat”, au precizat ieri judecătorii din cadrul Curții de Apel Cluj.

„Vom cere daune!”

Contactată telefonic în cursul zilei de ieri, avocata Anca Drăgoi, care îl reprezintă pe Mihai Silviu Corduneanu, a precizat că acesta va acționa în judecată Statul Român.

„Cred că decizia de astăzi (ieri – n.r.) a Curții de Apel Cluj este una corectă, legală și normală. Clientul meu nu ar fi trebuit să fie încarcerat, deoarece instanța a omis să se pronunțe în cazul său. El urmează a fi pus în libertate, deoarece executase pedeapsa primită. Va da în judecată Statul Român și va solicita despăgubiri. Deocamdată nu știm cuantumul daunelor pe care le va solicita, vom stabili acest lucru ulterior. Cel mai important este ca el să se întoarcă acasă, la familie”, a declarat ieri Anca Drăgoi.

Cum a izbucnit scandalul

În urmă cu câteva săptămâni, Mihai Silviu Corduneanu a afirmat că a ajuns aiurea în pușcărie. Acesta le-a cerut magistraților din cadrul Curții de Apel Cluj să dezlege ițele în cazul său. Mai exact, el a susținut în cadrul contestației în anulare că Tribunalul Maramureș a emis în mod greșit un mandat de arestare pe numele său, dar și faptul că instanța superioară, Curtea de Apel Cluj, nu ar fi clarificat situația sa. El a mai solicitat să se constate că, și în cazul său, infracțiunile de care a fost acuzat s-ar fi prescris și că nu ar fi trebuit să fie băgat după gratii.

La Tribunalul Maramureș, cei mai mulți dintre cei 27 de inculpați din dosarul clanului Corduneanu au primit pedepse cu executare, printre aceștia aflându-se și Mihai Silviu Corduneanu. Numai că acesta din urmă nu a contestat cu apel decizia primei instanțe. Însă, afirmă el, procurorii DIICOT au formulat apel la sentința emisă de Tribunalul Maramureș, inclusiv în ceea ce îl privește pe el. Așadar, ar fi trebuit ca instanța superioară (Curtea de Apel Cluj) să se pronunțe și în privința sa, la fel cum a făcut-o și în ceea ce îi privește și pe ceilalți 26 de inculpați din dosar. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat, iar autoritățile au considerat că sentința Tribunalului Maramureș a rămas definitivă.

Amintim că, la finele lunii ianuarie a acestui an, Curtea de Apel Cluj a emis sentința în apelul formulat în cazul celor 27 de inculpați din dosarul clanului Corduneanu. Astfel, magistrații clujeni au desființat sentința penală pronunțată de prima instanță. Ei au dispus doar trei condamnări în dosar, respectiv a lui Costel Corduneanu – la trei ani de închisoare, a lui Marian Simon, fost Corduneanu, la cinci ani de închisoare, dar și a lui Vasile Ursariu, la aceeași pedeapsă, de cinci ani de detenție.

Adauga un comentariu