Local

Incendii puternice în mai multe localități din județul Iași. Proprietarul nu a putut fi salvat din casa cuprinsă de flăcări

Publicat: 05 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendii puternice în mai multe localități din județul Iași. Proprietarul nu a putut fi salvat din casa cuprinsă de flăcări
Un bărbat a decedat în comuna Răducăneni din județul Iași după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări

Mai multe incendii au avut loc în cursul zilei de 3 martie 2021 în unele localități din județul Iași. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină în zona metropolitană, dar și în alte comune din județul Iași pentru a lichida flăcările

O serie de incendii au avut loc într-o singură zi în mai multe localități din județul Iași. În cursul zilei de 3 martie 2021, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină la lichidarea unor incendii destul de puternice care au mistuit totul în cale. Din păcate, într-un astfel de caz a fost și o victimă. În urma unui incendiu izbucnit în localitatea Răducăneni, proprietarul, un bărbat de 57 ani, nu a mai putut fi salvat de către pompieri.

„În data de 3 martie 2021, ora 5:50, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Răducăneni. S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală soldat cu decesul proprietarului, bărbat în vârstă de 57 de ani. În urma incendiului au ars diverse obiecte de mobilier, material textil aproximativ 500 kilograme, geamuri și uși din lemn. S-au degradat instalația electrică, acoperișul tip șarpantă cu învelitoarea din tablă, lemn pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Noi intervenții în județul Iași

Pompierii au avut și alte intervenții la incendii în afara celui din comuna Răducăneni din județul Iași. Angajații ISU au fost solicitați să intervină și în municipiul Iași la un incendiu de vegetație uscată.

„În data de 3 martie 2021, ora 11:50, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Vasile Lupu. S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului a ars o cantitate de aproximativ 50 de kilograme de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

Pompierii ieșeni au avut o serie de intervenții în județ și la finalul săptămânii trecute.

Incendiu în zona metropolitană a municipiului Iași

De asemenea, în aceeași zi, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Rediu. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la unele deșeuri.

„În urma incendiului au ars 3 tomberoane din plastic și 100 de kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise”, au mai transmis pompierii ieșeni.

Echipajul de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit și în localitatea Voinești din județul Iași. S-a intervenit pentru stingerea unui
incendiu produs la o locuință individuală.

„În urma incendiului au ars materialele combustibile aflate în dormitor și s-au degradat aproximativ 50 de metri pătrați de tencuială, o fereastră din lemn, un televizor. S-au mai degradat și o ușă din lemn, un contor și tabloul electric”, au arătat cei de la ISU Iași.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost legată de sistemele de încălzire amplasate necorespunzător în apropierea materialelor combustibile.

Bombe din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite în județul Iași

Și geniștii Inspectoratului au intervenit în unele localități din județul Iași. În ultima perioadă, geniștii ISU Iași au ridicat mai multe proiectile provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial, proiectile descoperite în județ. De această dată, în cursul zilei de 3 martie 2021, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Hârlău. În urma intervenției au fost identificate două grenade defensive. Acestea au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare. În plus, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit și în localitatea Sârca, comuna Bălțați. În urma intervenției au fost identificate două bombe aruncător calibru 60 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate pentru a fi distruse ulterior.

Adauga un comentariu