Actualitate

Incendiu de vegetație în SUA, California. Pompierii se luptă cu flăcările – FOTO

Publicat: 25 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Incendiu de vegetație în SUA California. Pompierii se luptă cu flăcările - FOTO
Un incendiu puternic de begetație din SUA face ravagii

Un incendiu de vegetație care se mișcă rapid în California, SUA continuă să crească în amploare, spun pompierii, în timp ce se luptă cu temperaturile înăbușitoare. Incendiul amenință să se extindă către mai multe locații protejate tradițional prin lege. Vorbim despre un parc național în care se află cei mai vechi copaci din lume.

Incendiul din SUA a izbucnit în urmă cu câteva săptămâni, iar pompierii au acționat incă de la început prompt. Totuşi, aceștia nu au reuşit să-l stingă. Eforturile sunt uriașe, iar forțele de ordine încearcă să prevină orice pierdere de viață pe măsură ce flăcările înaintează.

Incendiu de vegetație în California, SUA

Un incendiu de vegetație a izbucnit în California, SUA, iar în Oak Fire a ars până acum 15.603 de acri de teren a declarat departamentul de pompieri din California duminică seara. Acesta a adăugat că activitatea incendiului nu este la fel de extremă că zilele anterioare, iar pompierii fac progrese. Peste 6.000 de persoane au fost evacuate și 10 structuri au fost distruse.

Alte 3.271 de structuri – atât locuințe, cât și afaceri – sunt amenințate, a raportat Departamentul pentru Silvicultură și Protecția împotriva incendiilor din California (Cal Fire). La o întâlnire a comunității de duminică seara, un oficial a spus că speră că incendiul, care a început vineri, va începe să fie stins „foarte curând”.

Sâmbătă a fost declarată stare de urgență în Mariposa și va permite statului să aibă acces la asistență federală pentru a combate incendiile. Amploarea incendiului marchează un început de rău augur al sezonului incendiilor de sălbăticie din California, iar oficialii au avertizat că o combinație de secetă, schimbări climatice și vegetație crescută ridică provocări semnificative și cresc șansele că incendiul să se răspândească rapid.

O mare parte din Statele Unite se sufocă printr-un val de căldură, iar avertismentele privind căldura sunt în vigoare în mai mult de o duzină de state. Temperaturile în Mariposa au atins 100F (38C) duminică și se așteaptă să rămână ridicate în următoarele zile.

Cei mai mari și vechi copaci sequoia din lume sunt ameninţaţi de incendiul din California, SUA

Parcul Național Yosemite, care se află la nord-est de locul unde arde Oak Fire, găzduiește unii dintre cei mai mari și mai vechi copaci sequoia din lume. Sequoiile au fost amenințate de un alt incendiu la începutul acestei luni, dar pompierii au reușit să-i salveze. Serviciul Forestier din SUA a declarat vineri că ia măsuri de urgență pentru a proteja copacii, inclusiv îndepărtarea vegetației joase care poate alimenta incendiile și alte măsuri.

Schimbările climatice cresc riscul de vreme caldă și uscată, care este probabil să alimenteze incendiile de vegetație. Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile.

Mai multe guverne europene s-au luptat să țină sub control zeci de incendii separate care au zguduit continentul în ultimele săptămâni. Așadar, incendiul de vegetație din California, SUA, nu este primul de acest fel din iulie 2022.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu