National

Incendiu puternic în Bucureşti! Localnicii se plâng de mirosul insuportabil

Publicat: 10 aug. 2020
Incendiu puternic în Bucureşti
Incendiu puternic în Bucureşti

În această dimineaţă, un incendiu puternic a izbucnit în zona Periş din Bucureşti. Incendiul s-a extins pe aproximativ 10 ha şi a afectat şi alte localităţi din împrejurimi. Localnicii din zona Periş, Corbeanca, Buftea şi Otopeni se plâng de încă un episod de poluare pentru că incendiul din zona a avut loc la o fermă de porci, iar mirosul din zona afectată şi din împrejurimi este unul insuportabil.

Incendiu puternic în Bucureşti cu degajare de miros şi fum

Conform datelor colectate până la aceata oră, incendiul a avut loc la o fermă de porci abandonată în aproprierea Capitalei. Senzorii de poluare sunt deja daţi peste cap în zonă. În doar câteva luni este a doua oară când vegetaţia din zona amintită mai sus arde. În urma incendiului din zonă, au fost degajate mirosuri insuportabil în localităţile din nordul Bucureştiului.

Pompierii se lupta pentru lichidarea incendiului

Până la această oră, pompierii se lupta cu flăcările care s-au întins pe aproximativ 10 ha. Pentru lichidarea acestuia s-au folosit un număr de 10 autospeciale ale pompierilor. Oamenii care locuiesc în zona au afirmat pentru presă centrala faptul că mirosul insuportabil venit de la ferma de porci se simte de câteva zile. Garda de Mediu a primit numeroase solicitări pentru remedierea situaţiei, susţin aceştia. Solicitările lor au fost însă ignorate sau li s-au dat răspunsuri care nu aveau nicio legătură cu realitatea.

Reţelele de socializare au ”explodat” de numeroase mesaje de nemulţumire

Reţelele de socializare au fost ‘inundate’ de locuitorii din zonă care şi-au prezentat frustrările şi nemulţumirile pentru că fumul înecăcios le-au cuprins şi casele.

”Am vorbit cu cei de la Poliția Locală și am înțeles că mirosul vine de la Periș, aceeași sursă nenorocită de acum câteva luni”, scrie un localnic.

”Din somn am simțit că miroase îngrozitor”
”Din somn am simțit că miroase îngrozitor. Chiar mă bucuram de o seară răcoroasă”, spune un altul.

”Problemă adevărată nu este mirosul. Problemă gravă este cât de dăunătoare sănătății sunt aceste substanțe pe care nu avem încotro decât să le respirăm nenumărate nopți la rând. În special în perioada asta în care bolile respiratorii trebuie evitate cu orice preț. Autoritățile au emis și un mesaj prin RO-ALERT în care sfătuia populația să fie precaută și să se ferească.

” incendiu vegetaţie uscată şi alte materiale combustibile, zona Periş, degajări mari de fum şi miros înţepător. Ocoliţi zona. Accesaţi analele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment.” se arată în mesaj.

Este al doilea incendiu în Bucureşti în doar câteva zile

Este al doilea incendiu în Bucureşti în doar câteva zile. În urmă cu două zile, la groapa de gunoi din Ghitila a avut loc un incendiu care, la rândul lui, a degajat mirosuri insuportabile. Conform datelor de la acea vreme, focul s-a extins pe o suprafaţă de peste 7.000 de pătraţi chiar lângă fosta groapa de gunoi. Incendiul a fost lichidat de către pompieri, dar a afectat şi un utilaj pentru sortarea deşeurilor. În urma izbucnirii incendiului, a fost emis şi un mesaj RO-ALERT. Nu fost victime, conform ISUBIF, potrivit căruia incendiul din localitatea Chitila a fost localizat.

Adauga un comentariu