Actualitate

Incendiu puternic în judeţul Dâmboviţa. O hală cu polistiren, cuprinsă de flăcări. Mesajul Ro-Alert a fost emis de autorităţi

Publicat: 02 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu puternic în judeţul Dâmboviţa. O hală cu polistiren cuprinsă de flăcări. Mesajul Ro-Alert a fost emis de autorităţi
Mai multe autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD au intervenit la faţa locului pentru stingerea focului izbucnit în hala de producție polistiren din comuna I.L. Caragiale

Incendiu puternic în România. Luni dimineaţă, 2 august 2021, o hală de producţie a polistirenului din localitatea Mija, judeţul Dâmboviţa a fost cuprinsă de flăcări. Au fost degajări mari de fum.

Mai multe autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD au intervenit la faţa locului pentru stingerea focului izbucnit în hala de producție polistiren din comuna I.L. Caragiale.

O hală cu suprafaţă de 400 mp arde în judeţul Dâmboviţa

Au fost mobilizate pentru stingerea incendiului forțe și mijloace de la Detașamentul Moreni, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și de la Detașamentul Târgoviște o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de intervenție cu apă, potrivit autorităţilor.

Ajunşi la locul incendiului, pompierii au constatat că focul se manifestă în interiorul halei de producție pe o suprafață de circa 400 mp cu degajări enorme de fum.

Incendiul este localizat și se acționează pentru lichidarea lui.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a anunţat că nu sunt înregistrate victime.

A fost emis mesaj Ro-Alert de autorităţi

Având în vedere degajările mari de fum, ca urmare a incendiului, a fost emis un mesaj Ro-Alert pentru populația din zonă pentru luarea unor măsuri de autoprotecţie.

Autorităţile dâmboviţene recomandă închiderea geamurilor, a ferestrelor și oprirea aparatelor de climatizare și ventilație.

Tot mai multe incendii în România. O hală din Galați a fost cuprinsă de flăcări

În data de 29 iulie 2021, a fost stare de alertă pe strada Portului din Galați, unde o hală industrială cu mase plastice a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost lichidat, s-a acționat pentru înlăturarea consecințelor negative. S-au degradat interiorul containerelor în care nu a fost nimic depozitat, precum și tavanul și pereții din incinta respectivă, de la fumul dens.

Au ars trei cuve metalice de aproximativ 25 mp fiecare, încărcate cu mase plastice.

Materialele s-au aprins ca urmare a unor lucrări cu foc deschis pentru tăierea lor, în vederea dezafectării.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pompieriii au intervenit cu efective sporite pentru lichidarea incendiului care degaja o cantitate mare de fum.

La fața locului au fost direcționate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică, o autospecială de descarcerare grea și o ambulanță a SAJ Galați.

Incendiu puternic și la o fabrică din judeţul Sibiu!

În cursul serii de luni, 26 iulie 2021, în judeţul Sibiu a izbucnit un incendiu la o fabrică. Uzina se află în zona industrială a oraşului, iar zeci de oameni au reușit să se autoevacueze. Pompierii din Sibiu au intervenit pentru a lichida focul. Nu au existat victime.

Incendiul ar fi pornit de la un cuptor de vopsire care aparţine unei firme situate în zona industrială a orașului Sibiu.

Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, pompierii au fost sesizaţi pentru lichidarea focului. Aceștia au intervenit cu trei autospeciale de stingere apă și spumă, dar şi cu un echipaj SMURD. La data producerii incendiului în fabrică se aflau 80 de persoane care s-au autoevacuat.

„Cauză probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al unui scurtcircuit electric produs la sistemul de ventilație a cabinei de uscare”, au transmis pompierii sibieni.

Adauga un comentariu