International

Incendiu puternic la o fabrică din Bangladesh. Peste 50 de morţi şi 30 de răniţi – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 iul. 2021
incendiu masiv la o fabrică
Incendiul s-a produs joi, la o fabrică din Rupganj, un oraş industrial, aflat la nu mai puţin de 25 de kilometri distanţă de capitala Dhaka, însă nu s-a oprit nici după 24 de ore

Incendiu puternic la o fabrică de alimente și băuturi din Rupganj, Bangladesh. Flăcările imense au condus la moartea a cel puțin 52 de persoane. iar alți 30 de oameni sunt răniți.

Conform unui oficial al departamentului de pompieri din zonă, focul s-a aprins din cauza depozitarii în interior a mai multor substanțe chimice și materialele plastice foarte inflamabile.

Incendiul s-a produs joi, la o fabrică din Rupganj, un oraş industrial, aflat la nu mai puţin de 25 de kilometri distanţă de capitala Dhaka, însă nu s-a oprit nici după 24 de ore.

Bilanţul deceselor a urcat rapid la 52 de persoane

Iniţial, poliţia a anunţat că au murit doar trei persoane, însă bilanţul a crescut semnificiativ odată ce pompierii au ajuns la etajele superioare ale clădirii.

”După ce va fi controlat focul, vom lansa o operaţiune de căutare şi salare în interior”, a anunţat un purtător de cuvânt al pompierilor, Debashish Bardhan.

Pompierii au intervenit cu 18 echipaje și, conform șefului echipei de salvatori, motivul exact pentru care incendiul s-a produs în fabrica de alimente va fi stabilit abia după ce flăcările vor fi complet lichidate.

30 de persoane au fost rănite în urma incendiului de la Bangladesh

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite. Răniţii sunt, în principal, cei care au sărit pe geam pentru a îşi salva viaţa. Nu este clar totuşi câte persoane se aflau în clădire în momentul izbucnirii incendiului.

Incendiile şi surpările de clădiri sunt frecvente în Bangladesh, o ţară săracă din Asia de Sud, mai ales în importanţa industrie textilă a ţării, din cauza unei nerespectări frecvente a măsurilor şi normelor de securitate.

Cel puţin 70 de persoane au murit în februarie 2019 într-un incendiu uriaş care a devastat imobile locuite la Dacca, în care erau depozitate în mod ilegal produse chimice.

În aprilie 2013, atelierul de confecţii Rana Plaza s-a suprpat ca un castel de cărţi, iar 1.138 de muncitori au murit.

Comentarii
  • Acolo se produc, de catre muncitori subnutriti si fara protectie sociala, adesea copii la varste fragede, blugii care ies din fabrica cu 2 dolari perechea, si ajung apoi, dupa ce schimba cateva maini de speculanti, cu 50 de dolari la raft in Occident.
    Se numeste libertate si prosperitate, si se ia cu multa sare.

Adauga un comentariu