Local

Incendiu puternic la o locuinţă din zona Tătăraşi. Pompierii intervin – EXCLUSIV/ FOTO/ UPDATE

Publicat: 04 oct. 2020
Incendiu, mașină de pompieri Iași, strada Ciric
Incendiu pe strada Ciric, Tătărași

Duminică dimineaţa, 4 octombrie 2020, s-a produs un nou incendiu la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI.ro se pare că flăcările au izbucnit la o casă din zona Tătăraşi, strada Ciric a Municipiului Iaşi.

La faţa locului se deplasează de urgenţă pompierii pentru a lichida incendiul. Momentan nu se cunoaşte cauza producerii incediului.

„La ora 10.25 incendiu de casă, parter, formată din trei părți, model înșiruit, în municipiul Iași strada Ciric. Au intervenit două autospeciale de stingere, un echipaj de prim ajutor calificat, 14 pompieri militari. Nu au fost victime. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o candelă lăsată nesupravegheată.”, potrivit ISUJ Iași.

Forțele de ordine atrag atenția asupra folosirii mijloacelor de lucru cu focul, mai ales a candelor și lumânărilor nesupravegheate, cât și a măsurilor de prevenire a incendiilor la locuințe pe timpul sezonului rece.

UPDATE: Pompierii au reușit să lichideze incendiul. Au ars articole de mobilier (pat, dulap, etc) si diverse materiale textile.

Incendii devastatoare în județul Iași. Intervenții extreme ale pompierilor de la ISU Iași

Pompierii din cadrul ISU Iași au fost solicitați, în prima zi din luna octombrie, în mai multe zone din județ. Angajații de la ISU au intervenit la o serie de incendii devastatoare din județul Iași. În unele localități ieșene, flăcările au distrus agoniseala de o viață a oamenilor. Pompierii ieșeni au intervenit și în alte situații

Început plin de lună octombrie pentru angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. În prima zi din această lună, în mai multe localități ieșene au avut loc o serie de incendii extrem de puternice. În comune precum Țuțora, Deleni sau în zona orașului Hărlău au avut loc incendii care s-au soldat cu pagube materiale ridicate.

„În data de 1 octombrie 2020, ora 14:13, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Țuțora, localitatea Oprișeni, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă pe aproximativ 30 metri pătrați, două tocuri geam, un șopron din lemn, o magazie din lemn și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 700 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

 Incendiu puternic în zona orașului Hârlău

Printre incendiile din județul Iași a fost și unul din zona orașului Hârlău. Angajații ISU Iași au fost nevoiți să intervină la un depozit, unde flăcările au distrus peste opt tone de furaje.

„În data de 1 octombrie 2020, ora 16:11, Secția de Pompieri Târgu Frumos și Punctul de Lucru Hârlău au intervenit în orașul Hârlău, localitatea Pârcovaci, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars opt tone furaje, acoperișul din lemn al casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, patru pachete vată minerală și aproximativ un metru cub cherestea. S-au degradat aproximativ 50 metri pătrați învelitoare din plăci de azbociment. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au arătat cei de la ISU Iași.

Incendiu pe un teren viran din județul Iași. Tone de deșeuri mistuite de flăcări

Pe lângă aceste intervenții, pompierii de la ISU Iași au intervenit și la stingerea unor incendii izbucnite la vegetația uscată.

„În data de 1 octombrie 2020, ora 17:34, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Deleni, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Au ars 0,1 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. În aceeași zi, de la ora 21:48, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Mircești, localitatea Iugani, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri menajere de pe un teren viran. Au ars aproximativ cinci tone deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu