National

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, dezvăluiri dureroase

Publicat: 16 nov. 2020
incendiu spitalul judetean piatra neamt
incendiu spitalul judetean piatra neamt

Fiica unei paciente care a murit în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a făcut dezvăluiri cutremurătoare. Aceasta a povestit că mama ei era bine când a plecat de la unitatea medicală şi s-a dus acasă la fratele ei că să ducă nişte lucruri.

Femeia a spus că doar o întâmplare a făcut să nu își piardă și ea viața în tragicul eveniment.

Dezvăluiri incredibile cu privire la incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

„Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea”, mai spune ea. Cumnata unui alt bărbat care a murit în urma incendiului a precizat că acesta are o fiică plecată în Italia care deja i-a transmis că va da spitalul în judecată. „La 23.30 ne-a anunţat spitalul. Noi deja ştiam de la televizor.Este revoltător”, a adăugat femeia.

„Era bine. Aştepta să fie scoasă din reanimare şi nu a avut nicio şansă. Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ştiu că am lăsat-o pe mama bine şi eram la fratele meu să duc nişte bagaje şi am auzit că e fum la spital.

M-am întors să văd dacă mama are oxigen, dacă nu s-a întrerupt oxigenul şi am găsit-o moartă. Nu am ce să-i reproşez acestui spital, pentru că toţi medicii, toţi asistenţii s-au îngrijit foarte frumos de mama mea. Toţi medicii, asistenţi, infirmierii şi-au dat silinţa. Muncesc într-un ritm inuman”, a explicat fata uneia dintre pacientele decedate în incendiu, chemată duminică la morga spitalului.

Un tată bolnav de cancer a murit în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț

Total unei alte femei și-a pierdut și el viață în tragicul eveniment. Acesta avea cancer și era internat, în primă fază, la oncologie, iar după ce a avut test COVID pozitiv a fost mutat la reanimare.  Femeia a mai spus că a primit un telefon sâmbătă seara, la ora 23.00 şi a fost anunţată că tatăl ei a murit.

„El era bolnav de cancer, a fost internat la oncologie. Ulterior i-au făcut analize şi l-au depistat cu Covid şi l- am adus la reanimare”, a explicat fata pacientului decedat.

După ce a fost la morga spitalului duminică, ea a precizat că nu a rezolvat nimic şi că i s-a spus că o să primească un telefon după ce îl identifică pe tatăl ei.

„N-am rezolvat nimic! Aşteptăm să ne sune, să-l identifice, să vădă. Urmează nişte proceduri, nu ştim. Mi se pare absurd! Să nu ştii persoanele care au murit?! Nu ştiu nimic! Lucru care trebuia de aseară. Aşteaptă ancheta! Ce anchetă? Sistemul e mort!”, a adăugat femeia.

O altă persoană a povestit că în incendiu a murit și cumnatul ei şi că a fost anunţată de la spital despre decesul acestuia în jurul orei 11 şi jumătate seara, însă ştia deja de la televizor.

„La 23.30, 00.00, ne-a anunţat spitalul. Noi deja ştiam de la televizor. Este trist, este dureros”, a afirmat cumnata bărbatului.

Chestionată de jurnalişti cine cred că ar trebui să răspundă pentru tragedia petrecută la Spitalul din Piatra Neamţ, ea a spus „Nu ştiu. El are o fiică din Italia şi a zis că deja de astăzi că face proces pentru spitalul de aici. Este revoltător că se întâmplă asta. Pe lângă faptul că era în condiţiile în care era, dânsul şi ceilalţi, să se întâmple şi incendiul ăsta, e incalificabil”.

Adauga un comentariu