Economic Local

Începe șantierul într-o comună din județul Iași! Extinderea rețelei de apă va costa 700.000 de euro

Publicat: 26 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Începe șantierul într-o comună din județul Iași Extinderea rețelei de apă va costa 700.000 de euro
În comuna Alexandru Ioan Cuza va fi extins sistemul de alimentare cu apă

Compania de apă-canal a județului Iași a finalizat o nouă licitație pentru înființarea unei rețele de distribuție a apei în comuna Al. I. Cuza. Procedura a fost câștigată de firma controlată de afaceristul Giani Canschi. Valoarea finală a contractului a ajuns la 700.000 de euro

ApaVital SA, compania de apă-canal, continuă investițiile în județul Iași. Recent, autoritatea contractantă a finalizat o licitație pentru înființarea unei rețele de distribuție a apei potabile în comuna Alexandru Ioan Cuza. Valoarea inițială a investiției era de 4.266.932 de lei, fără TVA, aproape 850.000 de euro. Comisia de evaluare a ales oferta asocierii Daroconstruct SRL (deținută de afaceristul Giani Canschi) – Alsim Invest SRL. Valoarea finală a contractului a ajuns la 3.491.200 de lei, fără TVA, aproape 700.000 de euro, mai puțin față de prevederea bugetară inițială.

„Se propune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă celor patru localități componente ale comunei, necesar atât datorită greutăților actuale pentru asigurarea apei potabile, cât și având în vedere potențialul dezvoltării viitoare, determinat atât de amplasament cât și de cadrul natural. În prezent nu există un sistem de alimentare cu apă în localitățile componente ale comunei, satisfacerea nevoilor populației făcându-se prin fântâni de mică adâncime”, se arată în caietul de sarcini.

La nivelul județului Iași, ApaVital are programate investiții de 500 de milioane de euro.

Rețeaua de apă va fi extinsă pe o lungime de câțiva kilometri

Conform contractului pus la dispoziție de ApaVital SA, rețeaua de distribuție a apei va fi realizată pe o lungime de 3,2 kilometri.

„Se vor lua toate măsurile pentru realizarea curățeniei și a reducerii la minimum a factorilor de disconfort pentru vecinătăți (zgomot, praf, fum, etc.), colectarea și evacuarea deșeurilor făcându-se în condițiile respectării calității mediului. În acest sens, prin grija constructorului în zonă va fi instalat, pe durata execuției, un container pentru deșeuri menajere, iar materialul refolosibil va fi depus în depozite intermediare până la punerea în operă astfel încât perimetrul aflat în lucru să fie menținut în permanență curat. La terminarea lucrărilor care fac obiectul prezentului proiect zona trebuie să se găsească, cel puțin, în aceeași stare tehnică și de curățenie ca la demararea lucrărilor”, se mai arată în documentația procedurii.

Lucrările vor avea o durată de 8 luni de la semnarea contractului. În ultima perioadă, ApaVital a majorat tarifele la apa potabilă furnizată clienților.

La Belcești se investește în modernizarea branșamentelor

Recent, ApaVital a lansat și licitația pentru înlocuirea branșamentelor de apă din comuna Belcești. Investiția are o valoare estimată de 13.829.072 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea Europartener SRL, Tehnoterm SRL, asocierii Ema Agro – Construct SRL – Euro Construcții Arhis SRL – Cornell s Floor SRL, asocierii SCD Grup Lemn SRL – Comstar 93 SRL, asocierii Construct & Drum SRL – Adal Hidro Construct SRL, asocierii Saga Energy SRL – Vame SRL – BMS Holding Enterprise SRL, asocierii Rekainstal Shop SRL – Casrep SRL și asocierii Tehno Steel Group Construct SRL – En Electric Proiect Office SRL.

Intervențiile vor fi realizate pe o suprafață de teren de 10.610 metri pătrați.

Adauga un comentariu