Local

Începe un nou ciclu de pregătire destinat voluntarilor ISU Iași. Până când se pot depune dosarele?

Publicat: 23 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Începe un nou ciclu de pregătire destinat voluntarilor ISU Iași. Până când se pot depune dosarele
Începând cu data de 8 aprilie 2023, va începe un nou ciclu de pregătire destinat voluntarilor I.S.U. Iași

Începând cu data de 8 aprilie 2023, va începe un nou ciclu de pregătire destinat voluntarilor ISU Iași, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași

Pentru a putea deveni voluntar, participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, trebuie să fie apți din punct de vedere medical, cu mențiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”, trebuie să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție și trebuie să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru situații de urgență.

Campania „Salvator din pasiune”, trup și suflet pentru salvarea de vieți

pompieri care fac o simulare de incendiu
Activitățile de voluntariat constau în implicarea în acțiunile de ajutor umanitar, participarea la acțiunile de urgență , punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor, și multe altele

Activitățile de voluntariat constau în implicarea în acțiunile de ajutor umanitar, participarea la acțiunile de urgență, punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor, dar și multe altele.

„Campania «Salvator din pasiune» își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă.

Activitățile de voluntariat constau în participarea efectivă la acțiunile de răspuns operativ, generate de manifestarea situațiilor de urgență (incendii, inundații, dezastre naturale, epidemii etc.), însușirea și punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar, precum și în cele de popularizare în rândul cetățenilor a măsurilor preventive”, declară reprezentanții ISU Iași.

Voluntarii din cadrul ciclului de pregătire destinat voluntarilor ISU Iași trebuie să participe la un curs introductiv

pompieri voluntar
Voluntarii din cadrul ciclului de pregătire destinat voluntarilor I.S.U. Iași trebuie să participe la un curs introductiv

Depunerea dosarelor se poate face la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, în perioada 17 martie 2023 – 07 aprilie 2023, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-15:00.

În zilele de 8, 9 aprilie și 22, 23 aprilie 2023, între orele 08:00-16:00, se va organiza un curs introductiv general pentru voluntari, unde vor fi prezentate noțiuni generale despre sistemul național de management al situațiilor de urgență, despre ISUJ Iași și despre cum e organizată unitatea, dar și despre programele destinate voluntarilor. Participarea la acest curs este obligatorie.

După parcurgerea cursului introductiv general, voluntarii trebuie să participe la probele sportive, care se vor desfășura în data de 30 aprilie 2023. În primele 5 zile ale lunii mai se vor semna contractele de către voluntarii admiși în cadrul programului.

Dosarul de înscriere pentru ciclul de pregătire destinat voluntarilor ISU Iași trebuie să conțină cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar, copie după actul de identitate, aviz psihologic, act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”, acordul părinților pentru persoanele sub 18 ani și declarația de consimțământ, privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Adauga un comentariu