Local

Fostul șef al Consiliului Județean Iași, condamnat cu executare în dosarul „Albumul”! Judecătorii au decis o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de pușcărie în cazul lui Cristian Mihai Adomniței! Inculpații, obligați să achite despăgubiri de aproape 400.000 de lei către CJ Iași!

Publicat: 27 nov. 2020
Cristian Adomniței, fost președinte CJ Iași

Fostul șef al Consiliului Județean (CJ) Iași a fost pedepsit vineri, 27 noiembrie 2020, de judecători. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Cristian Mihai Adomniței la 3 ani și 2 luni de temniță. Și ceilalți inculpați din dosarul „Albumul” au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni

Sentință explozivă în dosarul „Albumul”! Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași  l-au condamnat vineri, 27 noiembrie 2020, pe fostul șef al Consiliului Județean, Cristian Mihai Adomniței, la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 2 luni de pușcărie. Acesta este acuzat de procurorii anticorupție de favorizarea faptuitorului și fals intelectual.

În același dosar, Cristina Teodora Jinga a fost condamnată la 4 ani și 9 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată. De asemenea, Carmen Ingrid Irimescu a primit o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și complicitate la fals intelectual. În plus, Letiția Elena Popa a fost condamnată la 4 ani și 7 luni de temniță, pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnatură privată. Mai mult, firma Laser Co SRL a primit o amendă penală de 165.000 de lei, pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Obligați să achite despăgubiri

În plus, instanța a respins cererile formulate de inculpații din dosarul „Albumul”, de a scăpa de mandatele de supraveghere tehnică emise în cauză și excluderea probelor astfel obținute.
„Instanța obligă, în solidar, pe inculpații Jinga, Irimescu, Popa și SC Laser Co SRL la plata către partea civilă Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Iași – CJ Iași a sumei de 391.955,20 lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au afirmat judecătorii ieșeni.
În plus, magistrații au dispus desființarea mai multor înscrisuri falsificate în cauză. De asemenea, toți cei 5 inculpați au fost puși să achite câte 7.200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat.

Dosarul „Albumul” a durat peste 5 ani

Dosarul intitulat generic „Albumul” a început în iulie 2015, fiind acum tot pe rolul primei instanțe de judecată. Procesul penal al lui Cristian Adomniței a mers din amânare în amânare, din diverse motive. Amintim că cel mai mare scandal de la fruntea Consiliului Județean (CJ) Iași a izbucnit în urmă cu mai bine de cinci ani. Mai exact, inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pe 3 iulie 2015.
La data respectivă, fostul șef al CJ Iași, Cristian Adomniței, precum și Carmen Irimescu, Letiția Popa, Cristina Jinga, dar și societatea Laser Co SRL au ajuns în fața instanței, sub acuzații extrem de grave.

Fostul șef al CJ Iași, Cristian Adomniței, acuzat de procurorii anticorupție

Anchetatorii DNA l-au acuzat pe Cristian Adomniței de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Întreg balamucul de la CJ Iași a pornit de la un contract încheiat pe 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. În acel contract, lucrurile erau destul de clare: pentru suma de 340.000 de lei, prestatorul trebuia să promoveze imaginea Iașului. Era vorba, în principal, despre promovare prin intermediul unor materiale tipărite: broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc. În urma unui audit intern, în februarie 2015, angajații din cadrul Serviciului de Audit au descoperit că nu au fost predate materiale în valoare de peste 200.000 de lei.

Acuzațiile aduse de anchetatorii anticorupție la adresa fostului șef al CJ Iași

Procurorii DNA au susținut că fostul șef al CJ, Cristian Adomniței, a încercat să mușamalizeze anumite nereguli.

„În perioada martie – aprilie 2015, inculpatul Cristian Mihai Adomniței, în calitate de președinte al CJ Iași și de ordonator principal de credite, cu intenție directă, le-a ajutat pe inculpatele Teodora Jinga și Carmen Ingrid Irimescu, în urma unei înțelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracțiunilor pe care acestea le comiseseră și tragerea lor la răspundere penală. În contextul unei misiuni de audit declanșate cu privire la executarea acestui contract, inculpatul a efectuat demersuri menite să amâne finalizarea misiunii de audit, să creeze aparența că toate materialele prevăzute în contract fuseseră predate în termenul stabilit, inclusiv faptul că 948 de albume fuseseră restituite firmei pentru a fi modificate și să creeze timpul necesar pentru ca societatea inculpatei Popa Letiția Elena să realizeze și să predea efectiv albumele pe care nu le predase niciodată CJ”, au spus procurorii DNA.

Conform acestora, demersurile s-au concretizat prin exercitarea, de către Cristian Adomniței, a unor acte de intimidare îndreptate împotriva auditorilor, pe care i-a pus în ipostaze umilitoare, reproșându-le modalitatea de efectuare a auditului, precum și faptul că s-au deplasat la sediul firmei administrată de Letiția Elena Popa, fără aprobarea lui. Județul Iași s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 391.955 de lei, reprezentând valoarea prejudiciului cauzat.

 

Comentarii
 • Buzata, umflata și corupta de la Podu Iloaiei, împreună cu acoliții ei, cam pe când urmează ? Au furat de au stins, presupun că nu le dă cu suspendare. Plus recuperea prejudiciului, fiindcă, altfel, n-are farmec.

 • La multi ani si la mai mare pentru toti inculpatii! avem in sfarsit o justitie care a facut dreptate, uite cum se imbogatesc cei pe care noi prostimea ii alegem, fura banul contribuabilului, astia merita trasi in teapa , unde esti tu Vlad Tepes

 • Sa ia aminte fiecare ca acolo se duc sa munceasca pentru popor, nu pentru buzunarul lor. Justitie dreapta, mai ales ca nevasta lui e judecător, oare il asteapta 3 ani?
  S a meritat mai PNL ist, tu si Fenechiu, ati furat pentru voi!!!

 • parca ar fi furat numai in dosarul ,,albumul,,?//….. mai sunt si alte golanii filiere prin care Adomnitei a supt ca o sugativa inca cateva sute de milioane de la Cj- bugetul public al judetului, celelalte furturi de ce nu au fost descoperite si reclamate la DNA?? dubios

 • Sa te ia dracu jigodie ordinara, sa putrezesti acolo ! si nevasta-ta judecatoare a papat si ea din banutii astia pe care i-a furat HOTUL ASTA, trebuie demisa asa judecatori participanti la coruptie cu sotul?

 • pariu: la recurs iese cu suspendare si fara sa achite nimic? pariu pe ce vreti, pot da Loganul la notariat… lasati datele de contact, nu glumesc.

 • Nu are sa faca puscarie, ii da cu suspendare. Are relatiii, NEVASTA JUDECATOR, doar is ca polițiștii se acopera intre ei si nu da bine la lume si oricand nevasta poate reintoarce favoarea.
  O tara de hoti si relatii

 • Judecatoare cu sot condamnat? beeeh ce mandra trebuie sa fie madama judecatoare cu sotul puscarias o fi si judecatoare in penale mai sa fie ce mandrie! alt pariu: in recurs se mentine sentinta primei instante!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asa a fost si cu FENECHIU CEL DIN GASCA BODEA/ ADOMNITEI in recurs se mentine sentinta primei instante!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Baa cati bani au costat kakaturile alea de albume…. 400 000 LEI si la ce trebuia 100 bucati dar asa scumpe??? ba aa de unde rezulta cat costa un album? este asa avere? unicat? cat a costat un album fratilor ? cum s-a stabilit pretul? uite asa trag banii coruptii pe care noi ii alegem. Cat costa 1 buc album ? eu tot nu am inteles era placat cu aur la pretul asta? ce hoti…. ce hot… cum ne cred prosti si e banul nostru al contribuabilului. Oare de ce in iasi este mai multa mafie in administratie decat in celelalte orase? Sa fim noi prosti ca nu stim sa alegem? MOLDOVA NU ESTE SARACA AICI IN MOLDOVA SE FURA FOARTE MULT, MULT MAI MULT DECAT IN CELELALTE ORASE ASTA E EXPLICATIA

 • Sa iesi din puscarie Adomnitei cand te-oi scoate eu. Ia ti sapunelul la fetita, Fenechiu da in puscarie, Adomnitei da in puscarie dar Bodea cand in puscarie? Intreb eu.

 • Un dosar sta la sertar cativa ani si vorba cuiva, cand este aproape 6 decembrie,alegeri, pac la razboiul.Pe mine ma intereseaza mai mult casele lui Iohanis si chiria incasata necuvenit de Iohans decat 400000 de lei albumul.Iohanis,Adomnitei,Fenechiu,oameni cinstiti de dreapta,probabil cu rachiu…sau posarca.

 • Ioane ia vezi ca banii astia i-a furat de la noi contribuabilii si pe mine ma intereseaza ca e banul public si hotul i-a furat si inca cat a mai furat si nu a fost descoperit ADICA VAD CA PENTRU TINE 400000 LEI NU PREA E SUMA MARE CE PARERE SA AM INSEAMNA CA INVARTI BANET SI TU MAI BAIETE NORMAL CA NU DIN SALARIUL TAU

 • Anonim,
  Este adevarat ca orice suma din bani publici este importanta,dar acele sume care inseamna 6 case,plus chiria de peste 300000 de euro,a lui Iohanis,care este pe cale sa se dea uitarii este cu mult mai mare.Sunt desigur de acord sa se recupereze toate aceste sume.

 • Individul a fost si ministru al Educatiei.
  Pe acolo cate contracte cu statul nu a supervizat…
  Reabilitari de scoli ,samd.
  Veriifica cineva?
  Se recupereaza prejudiciile?

 • O CE VESTE MINUNATA INAINTE DE CRACIUN! SA ZACI IN INCHISOARE ADOMNITEI PANA VOM VENI NOI SA TE SCOATEM BLESTAMAT SA FII TU IDIOTULE ! HOTULE MIZERIE CE ESTI !

 • Fenechiu+ Adomnitei+ Bodea mi se face greata de acesti puscariasi mafioti. Acum urmeaza Bodea la puscarie. Bodea o sa ajungi senator cand va zbura porcul, cand va zbura porcul vei ajunge senator mai baiete.

 • Primarii de la sate fura banii noștri care ar putea merge la mărirea pensiilor. Pana nu o sa înțeleagă Justiția ca baniii se scurg prin UAT-URI , nu o sa avem bani.

 • Da, mai e si golaneala aia pe care a facut o cu filitul de 1 milion de euro. Acolo e implicat si prietenul sa actualul userist Dan Lungu. Vom vedea…

 • Pe cumnata-sa ,sora judecătoarei a făcut-o peste noapte medic ginecolog la Cuza-Voda. Domnișoara doctor Roxana,nici nu știe sa meargă pe strada,uneori și din cauza alcoolului,de știință de carte ce sa vorbim.

 • Urmeaza Chirica ?
  Se aude la DNA Bucuresti ca dupa 06.12.2020 urmeaza sa fie audiat si Mihai Chirica, primarul. De asta a inceput sa faca lobby puternic partidului din care face parte actuala, adica PNL. Dar, ii cam tremura chilotii. Chirica are mai multe la activ decat astia toti impreuna ..

 • Acum urmeazâ bodea âi pe urmâ o sâ se încâlzeascâ drujbarul muiusu lui orb-covid ——brevo—peneliștilor respectați ordinea –câ vâ invitâ— procurori pe rînd——cine spunea câ pnl-iști nu sînt oameni cinstiți— cum e gowernul actual –care ne pompeazâ mâști necomforme pe care ne obligâ sâ le cumpârâm și sâ le purtâm—-

 • La ce au făcut, le-a dat cam puțin! Și având în vedere că se fac și 8 luni zi la zi pe an de pușcărie, acum calculați si voi. Putin ! Să facă cruce si sa mulțumească!

 • Am citit comentariile răutăcioase, ce va mai place sa va bucurați de necazul omului, parca aveți orgasm asa va excitati când comentați cu bucurie de nenorocirea omului. Sa va fie rușine.

 • Bai idiotule ia vezi ! Tu esti cel care o duceai bine cu Adomnitei se vede ca tare te doare sufletul de acest HOT SI CRIMINAL! Cand fura si isi batea joc de ieseni fara sa-l intereseze a nenorocit criminalul multi ieseni care-l blestemau in fiecare zi si-l blestema si azi acestui criminal ii era bine, taia si spanzura d-l presedinte CJ. BLESTEMAT SA FIE ADOMNITEI SA NU MAI VADA IN VECI LIBERTATEA! I n inchisoare sa fie judecat si pentru celelalte furturi si cu FILIT si tot PEDEAPSA ESTE FOARTE FOARTE MICA. ASTAZI SARBATORIM IN FAMILIE ACEST EVENIMENT CU SAMPANIE! HA HA HA si nevasta-sa marea judecatoare la puscarie stia de toate furturile lui Adomnitei si nu a denuntat stia pentru ca vedea ca vilele si apartamentele nu vin din salariul de presedinte al CJ CI DIN FURTURI dar i-a placut la kakata de judecatoare sa se lafaie in averi si sa tainuie infractiunile sotului.

 • Si la copchil ce-i spune puscariasul? Ca se duce in armata sau sa lupte pe front in Afganistan? Cand distrugi , nenorocesti oameni, familii cu copii Dumnezeu nu iarta,bate tarziu dar bine.Acestui idiot ii dorim sa aiba pe masa el si familia lui doar lacrimi nimic altceva. Odihna placuta dar si spor la munca domnule Adomnitei !

 • GATA. E prea mult. Nu mai putem trai intr-o tara unde hotii striga “hotul” si infractorii fac legi pentru a comite alte si alte infractiuni. La RAZBOI de acum. Romania trebuie aparata. Care pe care. Fara prizonieri. Romanii de buna credinta nu vor ca prostii, infractorii, curvele si golanii sa conduca destinele tarii lor!

 • Rondelulul hoţului cinstit
  Hoţii mari, azi nu vorbesc
  Că-n pace, legea să-i lase,
  Ei fiind domni de mătase
  Cu un caracter grotesc…

  Ei din jaf mascat trăiesc
  In somtuoase vile, case
  Hoţii mari azi nu vorbesc
  Că-n pace, legea să-i lase.

  Dar mărturii povestesc
  Că ei merg pe căi retrase,
  Ca şi cum de legi uitase,
  De îs prinşi, ciudat muţesc
  Hoţii mari azi nu vorbesc!

 • Aleşi noştri sunt un fel de dumnezei
  Cine-i trage la răspundere pe mişei
  Fură, injură, scuipă… plini de scârbă
  Mintea, mâinile o iau razna,.. turbă

  Au dispărut haiduci şi voievozii..?
  Calcă totul in picioare,.. nărozii
  Hotii numai strigă vicleni,.. hoţii
  Arată cu degetul spre cinstiţi

  Suntem prea vinovaţi,.. nu minţim,.. furăm
  Inculpaţi si condamnaţi,.. codim
  Curajul a fugit,.. satrap amăgit!
  Ne merităm soarta necontenit..

 • Costică, las-o mai mica! Necaz este când te îmbolnăvești, când îți moare vaca gestanta, când vine viitura si-ti dărâmă casa. Acesta nu este necaz. Și-a făcut-o cu creierul lui. Adică a făcut cu intentie O INFRACTIUNE! Nici macar din culpa!

 • Nota 10 domnule Daniel! Nota 10 domnule Daniel!HOTUL ASTA A FURAT, NU A MUNCIT, NE-A FURAT BANII NOSTRI, NISTE GUNOAIE CARE MERITA MINIM 5 ANI IN PUSCARIE

 • uraaaaaa hahaha sa desfacem sampania , sarbatoare in iasi, mars la bulau ia-ti si judecatoarea cu tine , pa, pa, ca bine ti-a mai fost tie o vreme cand te umpleai de bani pe spinarea noastra, ba panarama care furati, ba schizofrenilor care furati mai ra ha ti-lor care furati si pacaliti electoratul cu programele voastre electorale cand de fapt voi aveti doar un singur scop sa furati, uraaaaaaaaa sa curga sampania, mare sarbatoare in oras hotul la puscarie , la puscarieeeeeeeee

 • Adomnitei cheamă l pe Mihai Lucaci ca te salvează sigur. Doar ții minte concursul aranjat de șef la pază și protocol în Consiliul județean pentru el.

 • Tot sub aspect politic, Chirica a făcut în campania electorală o serie de promisiuni centrate pe mult așteptatul proces de schimbare în administrația publică.
  Cum poate fi numită o persoană care declarativ susține Campania „Fără penali în funcții publice” și faptic, numește o un INCOMPETENT demonstrat în instanță și CONDAMNAT pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în funcția de DIRECTOR AL SC Termo Service SA???Ipocrit, Fățarnic, Duplicitar sau pur și simplu PREFĂCUT! Un astfel de om este acest Mihai CHIRICA!Dar să vedem cine este Alin AIVANOAEI!Aivanoaei și-a recunoscut incompetența în fața organelor de cercetare penală și a instanței de judecată, a fost condamnat de justiția română, dar continuă să îi reprezinte pe cetățeni.

 • HOTUL DE AIVANOAIEI ,CHIRICA ,STARICA ETC ETC STRIGA HOTUL ,DE CE DORM DNA ,POLITIA ,UNDE E SIGURANTA STATULUI ,DE CE LASA ATATIA ESCROCI IN FUNCTII CHEIE SA FURE CETATENII DIN IASI ?

 • „În baza art. 485 alin. 1 lit. a C.proc.pen. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul penal nr.233 /P/2015 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi şi inculpatul AIVĂNOAEI COSTANTIN ALIN ,pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu , prev. de art. 298 Cod penal.În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C.pen. stabileşte pedeapsa de 1(un) an închisoare în sarcina inculpatului AIVĂNOAEI COSTANTIN ALIN , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu , prev. de art. 298 Cod penal . În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1(un) an închisoare stabilite pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul AIVĂNOAEI COSTANTIN

 • in toate institutiile din iasi este cate un escroc de adomnitei pus si ales de penalu de chirica ,intrebarea e ce fac iesenii ? dorm in continuare ? dorm ca oile si permit sa fie condusi de escroci penali ? daca va treziti poate la vot veti vota cu cei care isi iubesc tara si neamul !

 • Tinerii pleaca din tara pentru ca nu pot obtine slube bune din cauza lacomiei politrucilor care nu se mai satura sa mulga din ce in ce mai mult banii statului. Toti sunt la fel, indiferent de partid. Chiar daca PMP ”latra” ca PSD isi multumeste cu slujbe si bani doar membrii de partid vom arata ca si ”oamenii lui Basescu” se comporta exact la fel, politica este doar pentru ciolanul lor. Astfel, astazi vorbim despre presedintele PMP Iasi, Alin Aivanoaei care de vreo doua saptamani si-a mai tras inca o slujba la stat pe langa celelalte doua pe care le-a ocupat pana acum si le ”exercita” in continuare. Astfel, cu sprijinul primarului Mihai Chirica, Aivanoaei a devenit si membru in Consiliul de Administratie al SC Servicii Publice SA, societate la care Consiliul Local este asociat unic si se ocupa de intretinerea spatiilor verzi si de administrarea cimitirelor. Astfel, Alin Aivanoae va incasa si de la aceasta societate de stat 1.400 lei pe luna, pensia unui muncitor care a lucrat o viata la Nicolina sau la CUG. „Nu ne-am ocupat noi de selectia membrilor din Consiliul de Administratie. Domnul Aivanoaie a fost selectat de aceasta firma, lucrurile s-au discutat la primarie”, a spus Laurentiu Ivan, directorul SC Servicii Publice SA.
  Pentru ca spuneam ca detine trei slujbe la stat trebuie sa precizam ca de vreo doi ani Aivanoae este director adjunct la Termoservice SA, societatea de administrare a blocurilor al carei actionar unic este tot Consiliul Local. Aceasta este un fel de asociatie de proprietari mai mare, incaseaza banii de intretinere si de aceea nimeni nu a inteles pana acum care este utilitatea unui director adjunct, post creat special pentru Aivanoaei. De la aceasta societate Aivanoaei incaseaza lunar 5.041 lei. De asemenea, Aivanoaei este membru al Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica si consilier judetean. De la Consiliul Judetean, Aivanoaei incaseaza tot in jur de 1.400 lei pe luna.

 • Când societatea în întregul ei trăiește o stare de anxietate cauzată de criza sanitară, când oamenii sunt speriați pentru viața lor și a celor dragi, e o dovadă de prostie pură să mai suprapui și o criză politică.
  În vremuri de restriște, oamenii au nevoie de un lider la care să se uite cu încredere. Să-ți bați joc de încrederea oamenilor într-un astfel de moment e dovada supremă că ai pierdut contactul cu realitatea.

Adauga un comentariu