Local

Incompetența primarului Mihai Chirica lovește din nou! Zăpada de 30 cm a blocat tot Iașul, iar oamenii sunt revoltați – FOTO/VIDEO

Publicat: 10 ian. 2024
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Incompetența primarului Mihai Chirica lovește din nou Zăpada de 30 cm a blocat tot Iașul iar oamenii sunt revoltați - FOTOVIDEO
Iaşul blocat de 2 zile din cauza incompetenţiei administraţiei publice locale. Câţiva centimetri de zăpadă au creat haos pe străzile şi trotuarele din oraş

Ieşenii cer explicaţii din partea primarului Mihai Chirica. Doar 30 cm de zăpadă au blocat tot orașul din cauza unei proaste gestionări din partea administrației publice locale

Deşi codul galben de ninsoare şi viscol a fost anunţat cu mai mult de 72 de ore înainte de a începe să producă efecte, autorităţile locale, în speţă edilul Iaşului, Mihai Chirica, au fost suprinse, şi de această dată, de faptul că ninge în ianuarie. Doar cu aproximativ 30 de centimetri de zăpadă, Iaşul a fost paralizat. În cartierele din oraş nu a fost nici urmă de utilaje, nici pe străzi, nici pe trotuare.

Mihai Chirica a fost surprins, şi anul acesta, de faptul că ninge în ianuarie! Iaşul a fost blocat 2 zile din cauza dezinteresului administraţiei publice locale

Doar câţiva centimetri de zăpadă şi întreg oraşul a fost blocat. Ieşenii reclamă faptul că utilajele au fost anunţate doar pe hârtie şi, de fapt, acestea nu au trecut pe străzile din cartiere şi nici pe trotuarele din oraş. Mai mult decât atât, aceştia spun şi faptul că Mihai Chirica va trebui să dea explicaţii pentru modul dezinteresat prin care a fost gestionată situaţia, mai ales din perspectiva faptului că avertizarea meteorologică de cod galben a fost anunţată cu mai mult de 72 de ore înainte.

„E ora 13:27, nicio mașină, niciun utilaj nu a trecut pe stradă, vorbim de strada Dimineţii, mai încolo este strada Neptun, la fel, nici pe trotuare, nici pe stradă. Ce vedeţi sunt urme pe care şi le-au făcut maşinile pentru a putea trece pe stradă, nu a venit nicio lamă sau vreun utilaj ceva pe aici nici ieri (8 ianuarie 2024), nici astăzi (ieri, 9 ianuarie 2024). Unde sunt zecile de utilaje de care ne tot spune primarul? Unde s-au dus tonele de sare, de nisip? Unde? Pe care străzi şi trotuare că pe aici nu au trecut nici când a nins, nici după ce a nins. Sau se roagă să vină soarele, poate topeşte zăpada şi s-a rezolvat natural problema”, a mai spus un ieșean.

Utilajele de deszăpezire au ocolit străzile şi trotuarele din cartierele ieşene

Oamenii sunt supărați de faptul că, deși autoritățile știau că va ninge, în fiecare an, vremea îi ia prin surprindere, iar cartierele sunt uitate şi niciun utilaj de-al primăriei nu trece pentru a strânge zăpada.

„Prin cartiere nu a fost dat cu absolut deloc. Plătim taxe şi impozite degeaba, o zăpadă de câțiva centimetri a paralizat, a blocat, efectiv, un oraş întreg. Bine că acum stau cu mâna întinsă la noi, să ne plătim taxele, dar când e vorba să facă ceva, stau prin birouri, la căldură. Eu nu înţeleg care este motivul pentru care noi a trebuit să trecem prin aşa ceva?

Vorbim de un cod galben de care se ştia, doamnă, de câteva zile, se ştia că vine şi ce au făcut? În loc ca toate utilajele să fie pe poziţie, pe stradă și pe trotuare, ei au aşteptat să ningă şi să blocheze tot. Acum nu mai ninge, dar iar e totul blocat, de ce? Din prostie şi iresponsabilitate. Avem cel mai competent primar, dar doar la luat, nu mai spun ce”, a transmis Victor, un ieşean care locuieşte în Manta Roşie.

Efect întârziat al primarului Mihai Chirica, acesta a dispus companiilor şi direcţiilor municipale să mobilizeze toate echipele şi utilajele pentru deszăpezirea oraşului după mai bine de 24 de ore de la începutul ninsorii.

„În condițiile în care municipiul Iași s-a aflat sub o avertizare meteo de cod galben de ninsoare importantă cantitativ (peste 30 de centimetri de zăpadă depusă în oraș), viscol și polei, primarul Mihai Chirica a dispus companiilor și direcțiilor municipale implicate în Comandamentul de Iarnă să mobilizeze toate echipele și utilajele pentru deszăpezirea orașului și pentru reducerea efectelor negative ale vremii și să acționeze continuu”, au transmis reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Zăpada de 30 de centimetri a blocat Iaşul două zile. Amintim aici şi faptul că autobuzele şi tramvaiele au fost blocate ore în şir din cauza infrastructurii precare şi a lipsei investiţiilor. Mai mult decât atât, în loc să ia măsuri înainte de începerea ninsorii şi să trimită toate utilajele la stradă pentru a fi pregătite şi pentru a preîntâmpina situaţiile nedorite, Mihai Chirica a fost surprins, şi anul acesta, de un cod galben anunţat cu mai bine de 72 de ore înainte de a produce efecte.

Comentarii
  • Veniti sa vedeti cum urca oamenii in microbuze in fata la Casa Sindicatelor! Peste ce mormane de zapada trebuie sa treaca, mai bine spus sa escaladeze munti de zapada! Trotuarele de pe tot bulevardul Socola necuratate! In dreptul trecerilor de pietoni munti de zapada, pe refugii la fel, au curatat fix pt 10 calatori in conditiile in care se aduna 50.

  • DNA-ul la Iași este o glumă proastă sau o modalitate de a face poliție politică. Și asta pe salarii grase. Niște jmenari jegoși.

  • Ieri in tg cucu ora 11 in ambele statii erau mormane de zapada de cca 1 m, nu era 1 cm curatat pe unde pot trece oamenii pt urcare coborare! A cazut o doamna in varsta cu baston de pe mormanul de zapada vrand sa urce in autobuz si noroc ca am fost pe faza eu si inca un domn si am prins/ scos-o la timp pentru ca altfel ateriza fix sub rotile autobuzului! ..Ce pretentii sa mai ai in zonele mărginașe?

  • Banii pentru deszapezire au fost furati,servicuile sunt efectuate doar pe hartie in documente financiare false. Pe teren aproape nimic. Inca o vila ,masini si etc , bani pompati in pnl, ompsrtiti intre ei
    in primarie,salubris toti neamuri si clica de partid. de ce sa se oboseasca si sa presteze servicii pentru ieseni.Ca sacalii au prins prada,banii publici cateva milioane euro si fiecare prinde o bucatica , cei din primarie,pnl,salubris. Haidem toti sa intram in Primaria Iasi peste ei si in Cj Iasi,Haidem sa – i scoatem afara la caldura,haidem in Primarie peste golanul Chirica. Demisia Chirica,demisia ,demisia Chirica cu sau fara tine este la fel,niciodata nu s- a vazut ca orasul asta are un primar

  • Banii pentru utilaje și curatare probabil s-au dus pe

    – concursul de gaming, concertele din septembrie
    – zilele Iașului
    – panseluțe
    – bojdeuca de 1 milion de euro a lui Creanga
    – bordurile obeliscului din Copou
    – alte concerte
    – alte artificii
    – contracte pentru prietenii partidului

    Cand nu prioritizam … e vai de capul nostru …

    Sa vedem câți ieșeni ies la vot și pe cine votează.

    Poate un traseist (Bodea )…cu activitate aproape 0 in Senat, sau poate un cercetat penal (Chirica) …

    sau poate ieșenii găsesc o varianta mai bună decât cei de mai sus.

  • Toti banii publici alocati pentru servicii de dezapezire au fost furati,clar sa fie!Doar 5% praf in ochi la ieseni au iesit cateva masini la dezapezire iar restul 95% banii publici s- au furat prin documrente fictive in financiarul Primariei,Salubris- Citadin
    Alte masini super bengoase,alte vile alti bani pompari in pnl si psd. din jsful banilor nostri. CURTEA DE CONTURI,SOLICITAM AUDIT ,DNA PLANGERE PENALA.!!!!!!

  • Daca eu platesc o parcare de resedinta si o curat de mama focului, cum ajung la acea parcare, daca strada este blocata? Este corect sa-mi reduca chiria parcarii pentru imposibilitatea folosirii acesteia?

  • 1. Sa-l iertam pe primar ca nr-a dat lopeti gratis!!!!
    2. Celui cu parcarea ii spun ca parcarea de resedinta ar trebui sa fie gratis nu privatizata asa cum a facut primarul sa scoata bani de la fraieri!!!

  • Azi, 10 ianuarie, la doua zile dupa marea ninsoare, nu sunt curatate nici macar trotuarele de pe bld. Independentei, se circula prin zapada ca pe ulita de la poparla. In schimb banditul si porcovanul de chichirikkt se lauda pe net cu poze trucate si trimite burtosii de la pulitia comunala sa amendeze pe bietii comercianti ca nu curata muntii de zapada de pe trotuare. Dar macar avem siguranta pensionarii, care acum cad in kur pe strazi si in statiile de autobuz, in septembrie o voteze cu sarg tot pe chirikkt primar si totul va fi sublim!

Adauga un comentariu