Titlurile zilei

Inconștiență fără margini! A încălcat două reguli de circulație importante, făcând o „românească corespunzătoare“ – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 16 sept. 2022
_____ Vizualizări 19 Comentarii
Inconștiență fără margini A încălcat două reguli de circulație importante făcând o românească corespunzătoare  GALERIE FOTO  VIDEO
Șoferul a trecut pe linia continuă și a forțat culoarea galbenă a semaforului

Recent, un incident grav s-a petrecut în trafic, pe bulevardul Anastasie Panu, din Iași. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unui participant la trafic. Bărbatul de la volanul unei mașini marca Renault riscă să rămână fără permis de conducere. Acesta a făcut o „românească corespunzătoare“, depășind pe linia continuă și virând la stânga pe culoarea roșie a semaforului

Un şofer grăbit a decis să nu respecte cea mai banală regulă de circulaţie. Conform unui videoclip postat pe rețelele de socializare, un ieșean a încălcat linia continuă și a trecut pe culoarea roșie a semaforului. Important de știut este faptul că acest incident s-a petrecut pe un bulevard central și populat din Iași. Videoclipul a primit zeci de reacții pro și contra de la internauți.

o masina trecand pe linie continua
Șoferul a trecut pe linia continuă și a forțat culoarea galbenă a semaforului

O „românească corespunzătoare“: Ceea ce a făcut bărbatul este inexplicabil

 o masina marca Renault trecand pe linie continua
Bărbatul a încălcat linia continuă și a tercut pe culoarea roșie a semaforului

Miercurea trecută a avut loc un incident pe bulevardul central Anastasie Panu din Iași. Șoferul a depășit pe linie continuă și a forțat semaforul, trecând, în final, pe culoarea roșie. Incidente de acest tip sunt din ce în ce mai multe în orașul nostru. Șoferii nu respectă regulile de circulație, astfel că asemenea fapte pot duce la provocarea unor incidente foarte grave.

„Sunt daltoniști și nu pricep culorile“, „S-a descurcat băiatul, bravo lui!“, „Și nici măcar nu era BMW, de asta nu prea comentează nimeni“, „De ce nu vă angajați la rutieră?“, „Șoferii iadului“, sunt doar câteva dintre reacțiile internauților la modul în care a înțeles să procedeze în trafic ieșeanul.

Mai grav este că unii indivizi susțin comportamentul șoferului.

„E la modă o «românească corespunzătoare»“, „Foarte descurcăreț șoferul, bravo lui“, „Unii mai au și treabă…“, „Mai aveai puțin și opreai la semaforul ăla din Podu Roș“, „Are voie că vine de pe banda cu verde!“, sunt alte reacții ale ieșenilor care susțin șofatul ilegal al bărbatului.

„Polițiștii rutieri ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun“, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași

o masina tip Renault trecand pe rosu
Bărbatul a forțat semaforul și a trecut pe roșu

La un pas de a provoca o tragedie pe bulevardul Bucium din Iași

o masina tip Dacia Logan alba mergand pe contrasens
Șoferul unei mașini cu numere de înmatriculare de Iași nu a mai avut răbdare să stea, bară la bară, ca toți ceilalți participanți la trafic și a intrat pe contrasens

Joi, 15 septembrie 2022, BZI a prezentat cazul unui șofer aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan alb, cu numere de înmatriculare de Iași. Acesta, nemaiavând răbdare să stea bară la bară, ca toți ceilalți participanți la trafic, intră pe contrasens fără niciun fel de problemă. Incidentul a avut loc pe bulevardul Bucium și a fost surprins de o cameră de bord a unui participant la trafic. Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare, în speță IPJ Iași s-a sesizat din oficiu și a început o anchetă în acest caz.

Într-o altă dimineață, în zona gării, un individ a intrat pe contrasens și a depășit pe linie dublă continuă. Șoferul care a filmat toată întâmplarea și-a făcut cruce când a observat, uitându-se la numerele de înmatriculare ale autoturismului, că mașina putea aparține Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Autoturismele din parcul auto de la Mitropolie au numere de înmatriculare MMB. Lucian Apopei, directorul de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, a declarant că acea mașină nu face parte din parcul auto al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Spre surprinderea participanților la trafic, bărbatul care a trecut pe culoarea roșie a semaforului, pe bulevardul Anastasie Panu, a făcut o manevră riscantă ce putea să se transforme într-o tragedie.

Norocul acestui șofer ce a făcut o „românească corespunzătoare“ a fost faptul că intersecția nu era foarte aglomerată. Pentru aceste nereguli individul riscă sancțiuni grave.

Comentarii
  • Ce mișto e să fii pizzer la IPJ Iași. Stai crăcănat în birou și îți fac treaba cetățenii ofuscați pe bună dreptate de jungla rutieră de pe străzile urbei.
    Ieșiți în plm pe străzi, în intersecții și faceți -va treaba. Scapati-ne de bizoni și căruțași.

  • Mai exista Politie Rutiera la Iasi? In afara de seful ei, cel care este preocupat de plimbatul dosarelor pe la Casa Patrata si a fetelor din Fratelli… Mai slab comandant al Politiei Rutiere pe judetul Iasi nu cred ca a existat vreodata. Atat de slab ca se vede deja de la Bucuresti.

  • În ziua de astăzi tot proostu te filmează!!! Dintr-un alt punct de vedere, e plin orașul de bizoni, de proosti si tââmpiti la volan ! Tot felul de frustrați, de gunoaie.

  • ipj face verificari pentru masuri legale? nu prea au ce sa-i faca. inregistrarile private nu sunt probe. bizonul contesta un eventual proces-verbal si castiga.

  • In Copou, de ani buni, dupa ce incepe scoala, nu se mai respecta semaforizarea. Camerele video au costat bani publici, sau le-au facut primarii asa moka?

  • Domnule Dinu, haideti sa nu mai judecam! Toti vrem o tara ca afara, dar ne judecam propria tara…..vorba aia….cand esti bun esti luat de prost.
    Rusine!!!!!!!

  • Da vi se pare normal sa scrieți așa ceva Dna Trofin?? Când se va mai schimba țara asta dacă unii ca voi susțineți așa ceva?????
    Vai de capu nostru și a țării ăsteia care oricum e vai de mama ei, eu atâta zic

  • circul frecvent faze trase la indigo vad zilnic,pot spune ca-si permit ptr ca nu-i sanctioneaza nimeni,sant nesimtiti care se baga in fata oriunde,caracterul omului se vede inclusiv in trafic!

  • Aveți probleme cu ochii și cu gândirea logică? Puneți mâna și citiți legislația rutieră. Nu este voie încălcarea linii continue și nici ci trecerea pe roșu. Sa fie prins și pedepsit. Nu merita sa fie sofer.

  • Nu ii e teama de politisti, credea ca nu va fi prins, plus prea multe filme si jocuri cu masini. Unii uita ca realitatea poate omori oameni. Linia continua care nu trebuie depasita si stop la culoarea rosie sunt reguli de baza. M-am abonat pe TikTok la canalul chestionareauto.ro si mai raspund acolo la intrebarile drpciv din video, uneori sunt zeci de mesaje cu raspunsul corect si tot se trezeste 1 sa dea un raspuns gresit. Uita-te frate in comentarii, ca nu or fi toti prosti :)) Recunosc, ca pe unele le mai gresesc si eu, dar macar invat din comentarii care e raspunsul corect. „romaneasca” facuta de loganul alb e totusi prea de tot.

  • Cetățenii liberi și suprasaturați de drepturi ai acestei țări doresc ca legea să fie aplicată doar în cazul unei crime, dar mai ales cu funcționarii publici care comit fapte de corupție.
    La mintea acestor români neaoși, orice altă faptă trebuie trecută cu vederea fiindcă nu e gravă.
    Prin urmare, personalul instituțiilor publice abilitate le îndeplinește dorința celor care le plătesc salariile și nu aplică legea.
    Trăim într-o țară democrată și dorința majorității poporului trebuie respectată cu sfințenie.
    Așa că nu mai dați vina pe „autorități” și luați-vă de oamenii cu care conviețuiți.

Adauga un comentariu