Titlurile zilei

Inconștiență pură la Iași! Un tânăr patron, beat mangă, a distrus două mașini parcate! La câteva minute distanță, un șofer a fost băgat după gratii

Publicat: 02 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inconștiență pură la Iași Un tânăr patron beat mangă a distrus două mașini parcate La câteva minute distanță un șofer a fost băgat după gratii

Un tânăr administrator din Suceava a fost prins beat la volan după ce a avariat două autoturisme parcate. Oamenii legii au deschis un dosar pe numele său. În weekend, mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale, iar unul a ajuns după gratii după ce a provocat la finalul săptămânii trecute un accident.

Un tânăr administrator riscă să ajungă după gratii după ce a intrat cu mașina în mai multe autoturisme parcate.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 29 noiembrie, un tânăr, de 26 de ani, din județul Suceava, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași, ar fi acroșat alte două autoturisme parcate. În urma impactului nu au rezultat victime omenești. De asemenea, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat polițiștii.

Tânărul, pe nume Șerban Răiescu, conducea un autoturism marca Seat și avea o alcoolemie de 0,94 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Încă un dosar penal

Tot în weekend, oamenii legii au mai deschis un dosar penal pe numele unui tânăr care conducea un autoturism marca VW Passat și avea o alcoolemie de 0,55 miligrame alcool pur în aerul expirat.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au depistat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Ion Neculce, în timp ce conducea un autoturism pe DE 583, în localitatea Lețcani, fiind sub influența alcoolului. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, au mai precizat oamenii legii.

A rămas fără plăcuțele de înmatriculare

Un bărbat a rămas fără numerele de înmatriculare și are și dosar penal.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit, pentru control, pe DC 127, în comuna Valea Seacă, un autoturism condus de un bărbat, de 55 de ani, din comuna Valea Seacă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu a solicitat transcrierea dreptului de proprietate asupra autoturismului în termen de 90 de zile, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, fiindu-i retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, au precizat polițiștii ieșeni. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,58 miligrame alcool pur în aerul expirat.

A fost reținut pentru 24 de ore

Bărbatul care a provocat vineri accidentul de la Bazar a fost reținut. Aceasta avea o alcoolemie de 0,96 miligrame alcool pur în aerul expirat când a făcut accident.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 29 noiembrie a.c., un bărbat, de 70 de ani, din municipiul Iași, în timp ce ar fi condus un autoturism pe șoseaua Iași – Hlincea, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism parcat. Ulterior, șoferul și-ar fi continuat deplasarea, intrând în coliziune cu alte două autoturisme parcate. În urma impactului nu au rezultat victime omenești. De asemenea, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 noiembrie, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Cercetările continuă”, au precizat oamenii legii.

Adauga un comentariu