Local

Inconștiența unui bărbat din Iași a întrecut orice limită. S-a comportat cu polițiștii ca și cum erau prietenii lui. A comis infracțiune după infracțiune – FOTO

Publicat: 06 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inconștiența unui bărbat din Iași a întrecut orice limită. S-a comportat cu polițiștii ca și cum erau prietenii lui. A comis infracțiune după infracțiune - FOTO
Dănuț Buradă, în vârsta de 32 de ani, a dat dovadă de iresponsabilitate, după ce a ieșit pe drumurile publice cu un moped fără a deține carnet de conducere și fără a fi înmatriculat

Inconștiența unui bărbat din Iași a întrecut orice limită, după ce a comis infracțiune după infracțiune. Acesta a fost oprit de către polițiștii aflați în programul de serviciu și s-a comportat cu ei ca și cum erau prieteni din copilărie

Dănuț Buradă, în vârsta de 32 de ani, a dat dovadă de iresponsabilitate, după ce a ieșit pe drumurile publice cu un moped neînmatriculat, fără a deține carnet de conducere. Ba mai mult, acesta se afla și sub influența băuturilor alcoolice, iar când a fost oprit de către oamenii legii s-a comportat cu ei ca și cum erau prietenii lui, explicându-le pe șleau motivul pentru care a recurs la astfel de fapte. Individul a fost trimis în judecată, iar recent, pe data de 03.03.20223, judecătorii au pronunțat decizia finală.

Inconștiența unui bărbat din Iași a întrecut orice limită: Beat și fără permis, cu un moped neînmatriculat, prin sat

În data de 03.08.2018, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Rurală, din comuna ieșeană Ciurea, au oprit, pe drumul din sat, un moped care nu avea nicio plăcuță de înmatriculare. În acel moment, Dănuț Buradă a prins curaj și a decis să vorbească cu polițiștii ca și cum ar fi prietenii lui și a mărturisit că nu deține permis și nici acte de înmatriculare ale mopedului. Din cauza faptului că emana un miros puternic de alcool, aceștia l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,35 mg/l pur în aerul expirat. Individul a transmis că se ducea la magazinul din sat pentru a cumpăra alimente și cunoștea faptul că nu are permis pentru nicio categorie de vehicule, precum și că mopedul nu era înregistrat.

„La aceeaşi dată de 03.08.2018, în jurul orei 17:05, împreună cu un prieten de-al său, care era pasager, a plecat de la locuința părintească din sat, conducând mopedul, fiind oprit de organele de poliție în dreptul locuinţei lui. A precizat că intenționa să se deplaseze până la magazinul care aparţine viceprimarului comunei, de unde voia să cumpere produse alimentare. Cunoştea că nu deţine permis de conducere şi că mopedul nu este înregistrat”, au declarat judecătorii.

În faza de urmărire penală, inculpatul a recunoscut că a comis infracțiunile menționate și a regretat faptele săvârșite.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Dănuț Buradă a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat și a fost pedepsit de anchetatori. Pericolul a fost prezumat, iar infracțiunile comise de către el au reprezentat un pericol real, mai ales pentru faptul că avea și un pasager în dreapta sa.

Astfel, cu privire la modalitatea de individualizare judiciară a executării a pedepsei, instanţa a constatat că, dată fiind neprezentarea inculpatului în instanţa de judecată pentru a lua act de acordul acestuia în ceea ce priveşte efectuarea muncii neremunerate în folosul comunităţii, în caz de condamnare, nu este posibilă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, unica posibilitate fiind executarea acesteia în regim de detenție.

Dar, prin videoconferință din cadrul Penitenciarului Bacău, individul și apărătorul ales au contestat decizia lor și au cerut punerea în libertate a inculpatului, atașând la dosar niște înscrisuri medicale, iar instanța de judecată a trimis la rejudecare rechizitoriul în legătură cu inconștiența unui bărbat din Iași care a întrecut orice limită.

Adauga un comentariu