Titlurile zilei

Incredibil! După tragedia de la Lețcani, șoferul TIR-ului a plecat spre casă la volanul mastodontului ucigaș: „Eram terminat, am făcut 12 ore până la Broșteni” – FOTO/VIDEO

Publicat: 25 apr. 2023
_____ Vizualizări 30 Comentarii
Incredibil După tragedia de la Lețcani șoferul TIR-ului a plecat spre casă la volanul mastodontului ucigaș Eram terminat am făcut 12 ore până la Broșteni - FOTOVIDEO
Șoferul care a provocat tragedia de la Lețcani a parcurs distanța dintre Iași și Broșteni în 12 ore din cauza șocului

Relatările lui Alin Candrea, șoferul de TIR care a provocate tragedia de la Lețcani, dau fiori. După ce polițiștii au terminat cercetarea la fața locului, șoferul a plecat spre casă la volanul mastodontului ucigaș

Alin Candrea a povestit cum s-a petrecut tragedia de la Lețcani și ce a făcut după aceasta. Astfel, detaliile pe care bărbatul le-a oferit reporterilor BZI sunt de-a dreptul halucinante și ridică ceva semne de întrebare. După ce a provocat accidentul rutier de la Lețcani, Alin Candrea a petrecut câteva ore alături de polițiștii care făceau cercetări la fața locului.

Ulterior, bărbatul a primit o dovadă de circulație pe o perioadă de 15 zile și a fost lăsat să plece acasă. Șocat de cele întâmplate, Candrea a cerut ajutorul unui coleg. Colegul respectiv se afla în spatele camionului condus de Candrea și a fost martor la tragedie. Din Lețcani și până la Broșteni, Alin Candrea a făcut 12 ore în loc de 3 ore, cum ar fi fost normal.

Șoferul TIR-ului a plecat spre casă la volanul mastodontului ucigaș

Avea ce căuta Candrea la volan după un asemenea șoc? Mulți ar spune categoric nu. Și el a fost de aceeași părere. A cerut ajutor, dar nu a primit, astfel că a fost nevoit să urce din nou la volan după ce a ucis un copil din greșeală.

„Nu am vrut să-l omor. Așa a fost să fie, dar eu am atâtea nopți de când nu închid un ochi. Am doar imaginea asta în cap. M-am rugat la Dumnezeu să îmi dea putere să ajung acasă, după acel șoc. Am făcut o veșnicie, vreo 12 ore. Am avut noroc și de colegul meu din spate, care s-a oprit și ca martor, iar înapoi spre casă a mers în spatele meu. Știa că nu sunt în stare de nimic. Nici nu știu ce urmează, momentan încerc să îmi revin. Am fost la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, dar nu m-a ajutat prea mult”, povestește Alin Candrea, șoferul de TIR.

În orice moment, Alin Candrea ar fi putut produce o altă tragedie din cauza șocului. Deși legea este destul de clară și permite unui șofer ca după un astfel de accident să urce din nou la volan, lucrurile nu ar trebui să stea așa. Candrea ar fi putut ceda psihic și ar fi putut face un gest necugetat. Cine ar fi fost de vină? Greu de spus.

Cum s-a petrecut tragedia

Vă reamintim că, pe 19 aprilie 2023, Ciprian A. și cei doi băieței ai săi, Luca și Gabriel, au fost loviți de un șofer care se afla la volanul unui TIR. Dacă Gabriel, în vârstă de 6 ani, a suferit leziuni ușoare, din păcate, micuțul Luca și-a pierdut viața în urma impactului, iar tatăl lor a fost rănit grav.

„La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier mortal pe DN 28, pe raza localității Lețcani. Din verificările efectuate de polițiști la fața locului a rezultat faptul că un autovehicul ar fi acroșat două persoane, una fiind rănită, iar cealaltă a decedat.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași în ziua tragediei.

Cert este că șoferul TIR-ului a plecat spre casă la volanul mastodontului ucigaș și ar fi putut produce o nouă tragedie din cauza șocului.

Comentarii
  • Asta tot din cauza vitezei si a lipsei semafoarelor. A facut 12 ore, in mod normal se fac 16 ore deci a mers cu viteza.
    Iar cel din spate, normal, zicea la statie „liber, colegu”, ca era liber dar altii il voiau arestat.

  • Trăim intr-o lume NEBUNĂ, NEBUNĂ, NEBUNĂ….
    Cine a luat decizia sa îl lase sa mai urce la volan?
    Dacă te prinde radarul ca ai depășit limita de viteză îți ia permisul iar ăstuia care a omorât un om pe trecerea de pietoni și a băgat alti doi in spital, care a stârnit un val de indignare și emoții in societate nu i se retine măcar permisul și in starea psihică in care era e lăsat sa conducă in continuare …
    In acest timp sunt învinuiți administratorii drumului, autoritățile locale, cele centrale, vin tot felul de păreologi și emit judecati de valoare acuzând in stânga și-n dreapta pe oricine făcându-se că nu văd adevarata cauza și adevăratul vinovat.

  • Ăștia, nemulțumiții, mergeți la cabinetul parlamentarului pe care l-ați votat și cereți explicații de ce legile sunt așa.
    Sau, în caz mai grav, dacă Poliția l-a lăsat să plece pe om, nejudecat, ăștia, petiționiștii, dați bă Poliția în judecată ca nu a respectat legea, hihi.
    Estimp vedeți că se cam împute treaba cu blocatul drumului. De v-ar da jucăria aia de semafor ca să nu vă mai comportați ca o turmă de giboni și să plecați, eroi, la casele voastre.

  • 100% Candrea la puscarie…se vede si din acest unghi ca efectiv nu s a oprit la trecere ci pur si simplu a trecut ca bouu ,ca i soseaua lu masa din SUCEAVA

  • Hai marsh de taraneti care blocati drumu european ca n-aveti treaba acasa . Pana la urma o sa va vina unu de hac, poate va vindeti si izmenele sa platiti ca ce faceti e ilegal. Si ce cauta copiii la asemenea actiuni ilegalle? Poate va face Protectia copilului niste dosare de monitorizare , sa vi-i duca in centru ca va expuneti copiii la actiunille voastre. La puscarie si soferul si tata inconstient. Amandoi intro celula ca sa aiba ce povesti ce a facut fiecare .

  • Niciodata NU se traverseaza prin fata unui autovicul inalt si nici prin fata unu vehicul inalt (TIR, MICROBUZ, AUTOBUZ, AUTOUTILITARA) la mai putin 1,5 metri de cabina acestuia. pentru ca tu ca pieton nu poti fi observat de catre sofer, practic esti in unghiul mort si mori cu zile.

  • Ca esti pe trecerea de pieton sau nu, nici nu mai conteaza. REGULA este: Niciodata NU se traverseaza prin fata unui autovicul inalt si nici prin fata unu vehicul inalt (TIR, MICROBUZ, AUTOBUZ, AUTOUTILITARA) la mai putin 1,5 metri de cabina acestuia. pentru ca tu ca pieton nu poti fi observat de catre sofer, practic esti in unghiul mort si mori cu zile.

  • la trecerea de pietoni asigurati-va mai intai , mai ales cand vedeti un mastodont de asta ……………nu treceti in fuga pe trecerea de pietoni…unde vreti sa ajungeti? !

  • Da cum trebuia sa plece ? cu bicicleta ? bravo lui !, beliti ochii cind traversati strada ca sa nu beliti plua !, de ce sunteti asa de idioti si chiori si nu vedeti ca primul vinovat in tragedia este chiar tatal copilului ?

  • Din fericire mai sunt cazuri de romani calcati pe trecerea de pietoni de către tiriști.

    Asta e noua regula, opritul pe marginea zebrei si apoi pornire peste trecatori.

  • Foarte bine asa ! , astfel se mai raresc unii ori altii care nu constentizeaza pericolul la care se expun atunci cind merg cu capul in traista

  • Ai dava dreacu ca mi-ati stricat ziua cu zmiorcaielile voastre despre cascati si adormiti neatenti , acum trebuie sa iau o viagra sa imi vina cheful

  • Pai hai sa-i plangem de mila domnului sofer saracu in ce hal a condus el, da cum se simte mama acelui copil omorat de soferul neatent mai conteaza?E VINOVAT el si cu asta basta nu-i mai gasiti scuze.

  • Nu se stie daca va fi incadrat la omor din culpa, dar daca va lua cu suspendare si ramane in libertate, eu sa fiu in locul lui asi pleca din tara. Fapta asta idioata are sa-l urmareasca toata viata. O sa-l distruga pe interior si s-ar putea sa-si ia viata. Depinde de el. Si idiotul ala de primar nu face absolut nimic cand vede cate probleme are cu infrastructura rutiera din sat. Nici prostii aia de la CNAIR nu interprind nimic, nici prostul ala de Laicu de la drumuri si poduri nu se implica. Toti se scuza si tac din gura. Niste prosti si incompetenti.

  • Felicitari oamenilor din Letcani. Daca asteptati studiile de trafic de la CNAIR pentru semafoare/radare…mai trec 200 ani.
    Cereti semafor PLUS RADARE FIXE. Pana le primiti, nu renuntati.

  • A facut 12 ore in loc de 3 ore in mod obisnuit pana la Brosteni judetul Suceava (undeva pe valea Bistritei)?! Aha, deci asa circulati voi gunoaielor ! Facti doar 3 ore vre-o 230 de kilometri, din care vre-o 120 de km sunt numai prin munti……

  • Toti ghertoii din letcani guitzeaza prostii si blocheaza traficul aiurea !, in primul rind cine sa bagat in strada bombalailor ? hai scitir la munca

  • Berbecul ala efectiv s-a bagat in fata TIR-ului cand acesta a inceput sa ruleze. Ce o fi avut in cap?! Cat despre prosstanii care blocheaza trecerea vietii acolo le transmit un mesaj: ,, Ba iddiotzilor, nu participantii la trafic sunt de vina de ce s-a intamplat acolo. De vina au fost si sunt intotdeauna cei din clasa politica, atent selectionata de voi, prrostimea!”

  • @Cetatean Letcani
    Esti tu cetatean din Letcani…cum sunt si eu.
    Lasa oamenii in pace. Le dai tu bani sa protesteze in Bucuresti „la clasa politica” ?

  • Inca putin si o sa-l scoateti pe sofer victima inocenta. Pierdeti din vedere esentialul : copilul a fost omorat pe trecerea de pietoni. Loc unde avea prioritate absoluta. Unghiul mort nu-l exonereaza. Trebuia sa opreasca astfel incat sa aiba sub ochi intreaga zebra.

  • Daca esti pe trecerea de pietoni nu inseamna ca esti Dumnezeu. Mai intai belesti ochii bine si dupa treci daca nu belesti pwla. Din cauza la astia ca voi care treceti ca oile ca doar aveti prioritate se formeaza si cozi acolo unde nu sunt semafoare, treceti unu din stanga doi din dreapta si tot asa. Prioritatea nu iti salveaza viata! Gandeste-te pur si simplu ca ramane unul fara frane cand tu esti pe trecerea de pietoni mergand asa agale la plimbare ca nu te grabesti ca doar ai prioritate, ce se intampla? Iti spun eu, te duci dracu cu tot cu prioritatea ta cu tot daca nu belesti ochii bine. Intradevar si el a gresit ca nu a oprit mai in spate, dar nici tatal copilului nu a procedat corect. Nu te arunci asa pe trecere mai ales in fata unuia cu cateva tone greutate. Poate ca daca se oprea mai intai la marginea strazii tiristul il vedea si ii facea semn sa treaca si nu se intampla nimic…

  • Ba se poate, Tir-ul are oglinda speciala sa vada in fata cabinei, dar na…soferul nu s-a uitat…plus ca soferul era obligat sa opreasca inainte de trecere…nu pe trecere….daca vroia, era mai atent si evita accidentul

  • Nu trebuie lăsat sa continua sa șofeze, trebuia permisul și atestatul suspendate pe toată perioada anchetei. Asta e adevarata României.

  • @Pentru Anonim
    Care e minimul acceptat de maria ta pentru a trece strada?
    10-20 oameni? Astept 20 minute sa se adune? Imi sun vecinii?
    Toti soferii de genul tau au mare sanse ca cineva din familia lor sa dea in Romania peste cineva la fel de profi ca soferul asta de tir.
    Succes

Adauga un comentariu