Local

Inflaţie de firme la proiectarea noului Institut de Boli Cardiovasculare din Miroslava. Consiliul Judeţean Iaşi a pus la bătaie 3,2 milioane lei

Publicat: 17 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inflaţie de firme la proiectarea noului Institut de Boli Cardiovasculare din Miroslava. Consiliul Judeţean Iaşi a pus la bătaie 32 milioane lei
8 firme au depus proiecte pentru construirea Institutului de Boli Cardiovasculare din Miroslava

Numai puţin de 8 oferte de firme şi asocieri au fost depuse pentru procedura ce prevede proiectarea noului Institut de Boli Cardiovasculare din satul Uricani, comună Miroslava. Procedură este derulată de Consiliul Judeţean Iaşi, plenul instituţiei avizând deja o serie de hotărâri în acest sens. O licitaţie a vizat proiectarea noii unităţi medicale ce va fi ridicată la marginea municipiului Iaşi. Oferte au venit de la mai multe firme din ţară.

Iată firmele care s-au înscris la proiectare

1. Ofertant unic : BAU STARK,
2. Ofertant unic : ADURO IMPEX,
3. Ofertant unic : STUDIO SQM,
4. Ofertant unic : PGA MARKERS,
5. Ofertant unic : EXPERT PROJECT TEAM,
6. Ofertant unic : POPP & ASOCIAŢII,
7. Asociere : CUBICON ÎNVEŞT (Leader),MANSART CORPORATE,
8. Asociere : Metroul (Leader),ELECTROPROIECT,

Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, în comuna Miroslava

Plenul Consiliului Județean Iași a avizat pe  25 noiembrie 2020, proiectul prin care se va trece la implementarea obiectivului. Prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, a explicat în ce constă obiectivul.

„Conform Ordonanței 155/2020, acest spital va fi prins în programul de reziliență. O parte din finanțare vor fi asigurate de la alte proiecte derulate de Guvernul României, Ministerul Sănătății și împrumuturi de la băncile internaționale. Acest institut este de o importanță covârșitoare pentru toată populația Moldovei, fiind unica instituție din UE care acordă asistență medicală cardiovasculară tuturor categoriilor de populație. Închidem cercul, având în vedere că până la etapa actuală tratăm nou-născuții și persoanele vâstnice în aceeași secție. Acest institut va avea toate facilitățile și toate departamentele și secțiile, specialitățile medicinei cardiovasculare. De la boli congenitale până la asistarea circulatorie, transplant de inimă și îngrijiri paleative”, a spus managerul Institutului de Boli Cardiovasculare.

Cum va funcționa noul Institut Regional din jurul municipiului Iași?

Decizia de construire a unui nou institut a fost luată de mai mult timp. Mai ales că în aprilie 2018 actuala clădire din Copou unde funcționează unitatea medicală a fost cuprinsă de un incendiu. Focul a mistuit totul în jur la ultimele două etaje ale clădirii, pagubele fiind însemnate.

Adauga un comentariu