Local

Inflaţie de firme la proiectarea noului Institut de Boli Cardiovasculare din Miroslava. Consiliul Judeţean Iaşi a pus la bătaie 3,2 milioane lei

Publicat: 17 mart. 2021
Institut de Boli Cardiovasculare va fi construit în comuna Miroslava din Iași de către Consiliul Județean Iași
8 firme au depus proiecte pentru construirea Institutului de Boli Cardiovasculare din Miroslava

Numai puţin de 8 oferte de firme şi asocieri au fost depuse pentru procedura ce prevede proiectarea noului Institut de Boli Cardiovasculare din satul Uricani, comună Miroslava. Procedură este derulată de Consiliul Judeţean Iaşi, plenul instituţiei avizând deja o serie de hotărâri în acest sens. O licitaţie a vizat proiectarea noii unităţi medicale ce va fi ridicată la marginea municipiului Iaşi. Oferte au venit de la mai multe firme din ţară.

Iată firmele care s-au înscris la proiectare

1. Ofertant unic : BAU STARK,
2. Ofertant unic : ADURO IMPEX,
3. Ofertant unic : STUDIO SQM,
4. Ofertant unic : PGA MARKERS,
5. Ofertant unic : EXPERT PROJECT TEAM,
6. Ofertant unic : POPP & ASOCIAŢII,
7. Asociere : CUBICON ÎNVEŞT (Leader),MANSART CORPORATE,
8. Asociere : Metroul (Leader),ELECTROPROIECT,

Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, în comuna Miroslava

Plenul Consiliului Județean Iași a avizat pe  25 noiembrie 2020, proiectul prin care se va trece la implementarea obiectivului. Prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, a explicat în ce constă obiectivul.

„Conform Ordonanței 155/2020, acest spital va fi prins în programul de reziliență. O parte din finanțare vor fi asigurate de la alte proiecte derulate de Guvernul României, Ministerul Sănătății și împrumuturi de la băncile internaționale. Acest institut este de o importanță covârșitoare pentru toată populația Moldovei, fiind unica instituție din UE care acordă asistență medicală cardiovasculară tuturor categoriilor de populație. Închidem cercul, având în vedere că până la etapa actuală tratăm nou-născuții și persoanele vâstnice în aceeași secție. Acest institut va avea toate facilitățile și toate departamentele și secțiile, specialitățile medicinei cardiovasculare. De la boli congenitale până la asistarea circulatorie, transplant de inimă și îngrijiri paleative”, a spus managerul Institutului de Boli Cardiovasculare.

Cum va funcționa noul Institut Regional din jurul municipiului Iași?

Decizia de construire a unui nou institut a fost luată de mai mult timp. Mai ales că în aprilie 2018 actuala clădire din Copou unde funcționează unitatea medicală a fost cuprinsă de un incendiu. Focul a mistuit totul în jur la ultimele două etaje ale clădirii, pagubele fiind însemnate.

Comentarii
 • Domnule Primar, de ce in Miroslava NU EXISTA TROTUARE????.
  Tot ce construiti FARA TROTUARE si de ce FARA PISTE PENTRU BICICLETE.????
  #Miroslava se dezvolta DAR HAOTIC, de ce nu faceti o strategie, BANI la buget sunt, HAIDETI si faceti ceva si pentru locuitori?!!,
  Unde sunt GRADINITELE, unde sunt PARCURILE DE JOACA??..??
  domnule Primar NITA daca FIICA va avea copiiPE UNDE II PLIMBA, prin Iasi???.?
  Ganditi un pic si ma MAME cu copii, pe unde ne plimbam, un parc cu copaci cum e in Copou, noi nu meritam?????
  Sanatate domnule NITA, gantiti va si la mame, la copii, la viitor!!!

 • Nici o stati de incarcare! Primaria voi pe ce lume traiti, infrastructura pentru masini electrice unde e???.
  Sunt Fonduri Europene!
  Adevarat si trist, piste de biciclete nu exista, ni ca nu ar fi biciclete, ci prin NEPASARE.
  Primaria Moroslava aveti gandire de Primarie de tara, ca toti locuitorii is prosti, redusi mintal si analfabeti!
  #vrem sa fim ca la CLUJ

 • Acest proiect nu va fi realizat niciodată, mai ales ca a fost inițiat de Tinica, care vrea sa nu mai existe IBCV cu numele George Georgescu.
  In rest, se vor organiza licitatii, vor fi ”atrasi” bani de peste tot, care vor intra in buzunarele rakeților și acoliților lui Tinica. Din 2018 și pana acum nu a reușit Tinica asta sa repare serviciul IBCV G.Georgescu, Desi a fost finanțată copios aceasta reparație, umbla brambura prin țară toți bolnavii care nu pot fi tratati la Iași, ca așa vrea sa tragă de timp Tinica cu proiecte mărețe, dar irealizabile, pe dealurile Miroslavei.

 • Toate casele din Niroslava nu au un copac, nu mai zic ca tot prafu e oprit de case, pierdele de copaci sau gard viu, doar in vis!!!
  #miroslava poluanta sau miroslava insorita!
  Nimic pentru popor

Adauga un comentariu