Eveniment-Social

Informații importante pentru studenții cazați în căminele Universității „Cuza” din Iași! Ce se va întâmpla după data de 15 mai

Publicat: 09 mai 2020

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași vine cu informații și lămuriri, de ultimă oră, pentru studenții cazați sau cei care vor să stea într-un cămin al instituției. Totul este legat de perioada pandemiei de COVID-19 și ridicarea Stării de Urgență în România, după data de 15 mai 2020. De asemenea, sunt oferite detalii legate de cum poate sta un student în cămin, după 15 mai, dacă nu a fost cazat, cum poate obține un loc și cum se face reîntoarcerea celor care au locuit aici

Importante informații și lămuriri pentru studenții căminiști ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Situația ține de perioada pandemiei de COVID-19 și ridicarea Stării de Urgență în România. În plus, sunt oferite detalii legate de cum poate sta un student în cămin, după 15 mai, dacă nu a fost cazat, cum poate obține un loc și cum se face reîntoarcerea celor care au locuit aici.

Care sunt veștile pentru studenții cazați în căminele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

În acest sens, mai multe întrebări au fost adresate de tineri reprezentanților acestora din forurile de conducere ale UAIC!

„Cum voi proceda daca vreau să rămân în cămin, după data de 15 mai? Dacă erai cazat când a intervenit suspendarea cursurilor trebuie să trimiți cererea către administratorul căminului în care ai locuit (https://bit.ly/Contact-Mail-Camine-UAIC-2020). Dacă NU ai fost cazat în cămin anul acesta universitar, dar ești interesat să obții un loc: Vei scrie o cerere în care să soliciți reîntoarcerea în cămin, pe motive întemeiate (de precizat motivul). Se va preciza data la care doriți să vă întoarceți și datele personale. Vei face o poză/scana cererea. Vei trimite cererea semnată la liliana.marciuc@uaic.ro și vei specifica în subiect faptul că este adresată Biroului Probleme Sociale UAIC. Vei solicita o confirmare de primire a mail-ului și un număr de înregistrare. Atenție! Cererea nu se formulează direct în e-mail!”, precizează oficialii de la „Cuza”.

Care sunt celelalte proceduri și aspecte

Pe de altă parte, de arătat că un student cuzist care a depus deja o cerere la Registratură, NU este nevoie să mai trimită alta către administrator/Biroul Probleme Sociale. De arătat că, la întoarce, studentul încă nu poate ști dacă va locui în aceeași cameră.

„Nu avem un răspuns oficial încă, însă noi, studenții reprezentanți, vom milita pentru a rămâne cazați în aceleași cămine/camere. Cum pot primi taxa de cazare achitată deja? Va fi nevoie să transmiți administrației căminului o cerere și un extras de cont pentru returnarea taxei. Așadar, îți recomandăm să iei legătura cu administratorul căminului tău pentru a discuta direct cu acesta. Dacă vreau să mă decazez (să-mi iau lucrurile și să plec) cum procedez? Trimiți un e-mail către administratorul căminului în care ești cazat și aștepți confirmarea și programarea pe care o va face pentru tine”, precizează reprezentanții studenților de la UAIC.

Cum se procedează cu studenții din Suceava? Sunt deschise căminele pe perioada verii

Mai departe, lămuriri sunt și pentru studenții din Suceava sau din altă localitate care se află în carantină! Aceștia pot veni și după perioada 18 mai – 12 iunie, pentru a se decaza?

„Da, dar este necesar să ia legătura cu administratorul de cămin pentru a-i comunica situația. Se recomandă să transmită încă de pe acum situația în care se află pentru a putea veni în cămin când localitatea în care se află va ieși din carantină. Important de spus că cererile către Biroul Social UAIC pentru studenții care doresc să se întoarcă în cămin trebuie trimise până la terminarea Stării de Urgență”, au mai clarificat cei de la „Cuza”.

În final, de menționat că la acest moment, o decizie legată de a mai lăsa cămine deschise pe perioada verii nu a fost luată încă. În acest context, reprezentanții studenților de la „Cuza” vor milita pentru a rămâne căminele deschise pe timp de vară.

Adauga un comentariu