Actualitate

Informații noi despre jaful de la bancomatele din Otopeni: ”E un mod de operare destul de folosit în afară”

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Informații noi despre jaful de la bancomatele din Otopeni E un mod de operare destul de folosit în afară
Informații noi despre jaful de la bancomatele din Otopeni: ”E un mod de operare destul de folosit în afară”

Informații noi despre jaful de la bancomatele din Otopeni: ”E un mod de operare destul de folosit în afară”. Când au comis atacul la cele două bancomate, autorii aveau fețele acoperite cu ăști chirurgicale și erau îmbrăcați în pelerine verzi. Metoda folosită de aceștia pentru jaf este ”pizza slide”, din spusele anchetatorilor. Metoda se referă la introducerea materialului exploziv prin fanta pentru bani a bancomatului, fapt care îi permite autorului să se îndepărteze înainte de explozie.

„Părerea mea este că aveau niște măști din acestea folosite de marea majoritate a populației, pentru uz medical”, a afirmat Cristian Gheorghe, comisar șef adjunct al Direcției de Investigatii Criminale, în cadrul unei conferințe de presă.

Informații noi despre jaful de la bancomatele din Otopeni: ”E un mod de operare destul de folosit în afară”

Pentru a vedea ce substanțe explozive au fost folosite, polițiștii așteaptă rezultatele expertizei criminalistice. Sunt deja suspecți în acest caz.

Cristian Gheorghe afirmă că această metodă de furt este una rar utilizată în România.

„La nivel național, spargerile sau furturile din bancomate cu explozibil nu sunt un fenomen. De la începutul anului avem 5 cauze și a 6-a e cea de ieri. Nu putem spune că ar putea crea la un moment dat o problemă. Sunt 5 cauze în 9 luni de zile și în aceste cinci cauze poliția a identificat și arestat autorii. Modul de operare diferă, unele au fost cu exploziv solid, cum a fost ieri, unele au fost cu gaz”, a precizat el.

Conform comisarului șef adjunct, dispozitivul exploziv folosit este unul artizanal, nu militar.

„A fost destul de bine confecționat. E un mod de operare destul de folosit în afară. I se spune pizza slide în limbaj de specialitate. Nu prea ai cum să-l greșești”, a spus el.

Ofițerul a arătat că încă nu s-a stabilit dacă mașina incendiată descoperită ieri are sau nu legătură cu jaful de la Otopeni.

Alertă în Capitală. Două bancomate, aruncate în aer

Autoritățile au declanșat o alertă în Capitală! O explozie s-a produs la parterul unui bloc din Otopeni, unde două bancomate au fost aruncate în aer. Cei care au alertat oamenii legii au fost chiar locuitorii din zonă.

Locatarii blocului au sesizat zgomotele puternice marți dimineața, 8 septembrie 2020, în jurul orei 05.00. În momentul în care au coborât la parterul blocului, au putut observat că bancomatele băncii fuseseră aruncate în aer. Aceștia au alertat imediat Poliția.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii orașului Otopeni împreună cu efective de pompieri și specialiști din cadrul IGPR, precum și conducerea IPJ ILfov.

Forțele de ordine au fost reținuți la început referitor la cauza exploziei, însă, în scurt timp mai apoi, au observat că unul dintre bancomate era furat, ceea ce confirmă ipoteza unei spargeri.

Din fericire, în cauză, au rezultat numai pagube materiale și nu au rezultat victime.

Polițiștii ilfoveni au demarat verificări și investigații pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt și de drept, cât și pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale care se impun.

 

Adauga un comentariu