WoW!

Îngrăşământ cu calciu pentru legume. Nu poluează mediul

Publicat: 24 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Îngrăşământ cu calciu pentru legume. Nu poluează mediul
Infuzia de coajă de ou este gata atunci când simți un miros destul de puternic de sulf

Cu siguranţă, îţi aduci aminte din copilărie cum mama sau bunica aduna cojile de ou, le punea la uscat, apoi le pisa şi le amesteca cu puţină miere de albine. Era o sursă eficientă de calciu pentru copii. De ce amesteca cu miere? Pentru a fi mai uşor de înghiţit şi de mâncat. Iată, aşadar, că în coaja de ou se găseşte mult calciu. Ştii însă ce întâmplă dacă amesteci coji de ouă cu apă sau urzică cu lichid fierbinte? Iată cum prepari îngrăşământ cu calciu pentru legume.

Ei bine, este un îngrăşământ eficient pentru plante. Atât plante din grădină sau curte, cât şi plante în ghiveci. Urzica era folosită odinioară pentru infuzii menite să clătească podoaba capilară. Noi, acum, folosim măşti de păr care mai de care mai inedite. În urmă cu zeci de ani însă, femeile utilizau doar ceea ce găseau pe câmp, şi anume urzicile, brusturele şi albăstrelele.

Îngrăşământ cu calciu pentru legume – Coji de ouă

Din categoria îngrăşămintelor naturale face parte, bineînţeles, şi gunoiul scos din grajd, din poiată ori din coteţ. Acestea însă, în afară de faptul că au un miros greoi, sunt şi foarte acide. Ca să le poţi utiliza în condiţii optime, ele ar trebui, de fapt, diluate cu apă. Dacă, în schimb, amesteci coji de ouă cu urzică, este mult mai bine. Tot ce trebuie să faci este să păstrezi coaja de la ouăle crude, din care îţi faci omletă, sau de la ouăle fierte. Apoi să o mărunţeşti şi să o pui într-un borcan de 3 litri. Cam o treime din recipient trebuie să fie ocupată cu coajă de ou. După aceea torni apa peste coajă, în jur de 2 litri. Lasă borcanul deoparte 3 zile. În momentul în care simţi un miros specific de sulf, este momentul să strecori soluţia şi să uzi cu ea plantele, inclusiv răsadurile de castraveţi şi roşii.

Urzicile – Îngrăşământ ideal pentru flori şi legume

Nu uita nici de urzici. Infuzia preparată din ele este perfectă pentru a-ţi clăti părul. În timp, podoaba ta capilara va fi mai rezistentă şi va avea strălucire. Ştiai însă ca o poţi uiliza şi pentru plante? Nu trebuie decât să fierbi 50 de grame de urzica într-un litru de apă. Apoi lăsă să infuzat cam două oră. La final strecoară şi pune lichidul într-un recipient. După ce s-a răcit complet, poţi uda plantele cu el.

Ceaiul negru – Asul din mânecă al grădinarilor

La îndemână ai şi ceaiul negru. Cum procedezi? Simplu: pune 100 de grame de frunze de ceai negru într-o oală şi toarnă peste el 3 litri de apă fierbinte. Acoperă şi lasa la infuzat 3 zile. Apoi strecoară şi diluează totul cu 5 litri de apă stătută. Astfel obţii un excelent îngrăşământ cu calciu pentru legume.

Iată, așadar, soluții naturale, care nu poluează solul, pentru atunci când vrei o recoltă bogată de roșii, ceapă verde și nu numai. Inclusiv pentru o curte frumoasă, plină de trandafiri înfloriți, le poți utiliza fără nici o problemă. Nu uita nici de cenușă. Și aceasta este excelentă pentru fertilizarea plantelor, dar și pentru a le feri de dăunători și diverse boli specifice.

Adauga un comentariu