Culinar

Ingrediente pentru ciuperci cu mix de legume trase la tigaie

Publicat: 18 mart. 2020

Ciuperci trase la tigaie, combinate cu o varietate de legume proaspete, ce poţi să-ţi doreşti mai mult la masa de prânz, în perioada postului? Această reţetă te va cuceri iremediabil, se prepară rapid şi abundă in vitamine.

Ingrediente pentru ciuperci cu mix de legume trase la tigaie:

500 g ciuperci champignon
5 roşii
304 căţei usturoi
2 cepe
ulei de măsline
jumătate de lămâie
sare şi piper
verdeaţă

Mod de preparare:

Curăţă ciupecile şi taie-le in sferturi, apoi stropeşte-le cu zeama de lămâie stoarsă proaspăt. Separat, decojeşte roşiile şi taie-le cuburi, la fel şi ceapa şi usturoiul.

Foloseşte o tigaie, încinge uleiul şi pune ciupercile la călit. După ce se înmoaie uşor, adaugă legumele. Amestecă bine şi asezonează cu sare şi piper. Lasă la înăbuşit cu un capac peste tigaie. Când sunt fierte, scoate capacul şi lasă să scadă din zeamă.

Toacă verdeaţa proaspătă, mărar sau pătrunjel şi serveşte imediat ce sunt gata ciupercile înăbuşite. Poţi adăuga mămăliguţă.



loading...

Adauga un comentariu