Economic Local

Inspectoratul de Poliție Județean Iași cumpără autolaboratoare cu tehnică criminalistică! Două firme vor contractul de 60.000 de euro

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inspectoratul de Poliție Județean Iași cumpără autolaboratoare cu tehnică criminalistică Două firme vor contractul de 60.000 de euro
Criminaliștii din cadrul IPJ Iași vor beneficia de tehnică modernă. Două firme vor să furnizeze echipamentele

Două noi autolaboratoare vor intra în dotarea IPJ Iași. Investiția face parte dintr-un program de cooperare cu Republica Moldova. Două firme au depus oferte la procedura lansată de autoritatea contractantă. Ofertele au intrat în etapa de evaluare

Pentru perioada următoare, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași anunță noi achiziții. Recent, în cadrul Programului de Cooperare cu Republica Moldova, a fost demarată o licitație pentru achiziția unui număr de două autolaboratoare (SUV 4×4) dotate cu tehnică criminalistică. Prevederea bugetară a procedurii este de 275.882 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 de euro. La sesiunea de depunere a ofertelor s-au înscris două societăți: Stimpex SA (București) și Okura Consult SRL (București). Prima societate este controlată de Marcel Istrate. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 78,4 milioane lei, profit de 590.903 lei, datorii de 17,9 milioane lei, cu un număr de 132 de angajați. A doua societate este condusă de doi asociați: Dan și Ruxandra Ionescu. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 12,6 milioane lei, profit de 1,2 milioane lei, datorii de 1,7 milioane lei și un număr de 16 angajați. Achiziția este necesară pentru îmbunătățirea activităților de la Biroul de Investigare Tehnico-Știintifică a Locului Faptei din cadrul Serviciului Criminalistic Iași.

Polițiștii vor fi instruiți după furnizarea noilor echipamente

Conform condițiilor impuse de autoritatea contractantă, cele două autolaboratoare vor fi manevrate de două persoane care vor beneficia de o instruire prealabilă.

„Contractantul este responsabil pentru instruirea la locația de livrare a personalului desemnat de autoritatea contractantă. Scopul instruirii este de a transfera cunoștințele necesare pentru a opera autospecialele de criminalistică și toate echipamentele instalate pe acestea. Numărul persoanelor care vor fi instruite este de minimum 2 persoane, timp de minimum 2 ore într-o zi calendaristică la alegere. Perioada de garanție pentru autoturismul oferit va fi de minimum 36 de luni sau minimum 100.000 de km pentru funcționarea fără defecțiuni, iar pentru celelalte echipamente, de minimum 12 luni pentru funcționarea fără defecțiuni”, se arată în documentația procedurii.

Nu în ultimul rând, a fost lansată altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente pentru investigații criminale.

IPJ Iași cumpără un autovehicul cu 30.000 euro, în cadrul aceluiași program

Totodată, pe data de 05.04.2021, IPJ Iași organizează altă licitație pentru achiziția unui autovehicul. Valoarea estimată a investiției este de 134.000 lei, aproape 30.000 de euro.

„La momentul actual, în cadrul compartimentului nu există în dotare un autovehicul pentru transportul materialelor pentru desfășurarea activităților de prevenire a criminalității. Acest autovehicul va asigura atât transportul lucrătorilor cât și a materialelor necesare. Acest autovehicul va asigura atât transportul lucrătorilor, cât și al materialelor necesare. Achiziționarea autovehiculului are drept scop creșterea mobilității privind transportul lucrătorilor din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității Iași, dar și a materialelor necesare derulării de activități informativ-preventive, pentru prevenirea criminalității, inclusiv a infracționalității transfrontaliere”, se arată în caietul de sarcini.

Conform cerințelor, perioada de garanție pentru autoturismul oferit va fi de minimum 36 de luni sau minimum 100.000 de kilometri. IPJ a anunțat și achiziția mai multor loturi de calculatoare.

Adauga un comentariu