Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean Iași a făcut anunțul! Care sunt procedurile și calendarul admiterii în clasa a V-a

Publicat: 05 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inspectoratul Școlar Județean Iași a făcut anunțul Care sunt procedurile și calendarul admiterii în clasa a V-a

Inspectoratul Școlar Județean – ISJ Iași a făcut anunțul mult așteptat, atât de părinți, dar și de către elevi. Este vorba despre procedurile și calendarul admiterii în clasa a V-a, în acest an. Astfel, până pe 15 mai 2020, toate unitățile de învățământ preuniversitar care sunt în situația de a organiza admiterea școlarilor pentru clasa a V-a vor comunica, prin postare pe site-ul școlii, precum și prin alte mijloace specifice, toate informațiile în acest sens. După ce va înceta Starea de Urgență în România, pe fondul pandemiei de COVID-19, se va stabili și procedura, respectiv calendarul în acest sens

Acesta este anunțul mult așteptat, atât de părinți, dar și de către elevi! Totul ține de admiterea școlarilor, aflați în clasa a IV-a, la nivel de învățământ gimnazial, respectiv de clasa a V-a. Informațile au fost oferite de oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Ce procedură și ce calendar va fi pentru admiterea și înscrierea la clasa a V-a, anul acesta

Având în vedere toate acestea, ISJ precizează că procedura și calendarul selecției pentru înscrierea în clasa a V-a vor fi comunicate după încetarea Stării de Urgență în România, cel mai probabil după data de 15 mai 2020. Este vorba de coroborarea cu faptul că, în baza procedurilor legale, pe parcursul lunii mai, în unitățile de învățământ preuniversitar în care numărul de înscriși îl depășește pe cel al locurilor, ar fi trebuit să se desfășoare testarea elevilor de clasa a IV-a, în vederea înscrierii în clasa a V-a.

Care sunt informațiile Inspectoratului Școlar

Având în vedere suspendarea cursurilor și a pandemiei de COVID-19, Inspectoratul Școlar Județean Iași vine cu lămuriri pe această temă.

„Până în data de 15 mai 2020, respectiv ridicarea Stării de Urgență, școlile și liceele care sunt în situația de a realiza o selecție a elevilor pentru înscrierea în clasa a V-a vor comunica, prin postare pe site-ul școlii, precum și prin alte mijloace specifice, toate informațiile asumate instituțional. Acestea sunt referitoare la procesul de selecție (procedură, criterii, calendar), adaptate la deciziile oficiale de la nivel central și județean privind prevenirea infecției cu noul coronavirus”, arată ISJ Iași. Esențial de reținut de către cei implicați în acest proces, anume părinți și copii, este că Inspectoratul Școlar nu are atribuții legale în organizarea și susținerea testărilor de selecție pentru înscrierea în clasa a V-a. „Totuși, ne propunem centralizarea informațiilor primite din școli într-un calendar care va fi pus la dispoziția publicului în data de 15 mai, rezervându-ne responsabilitatea de monitorizare a selecției”, a precizează Inspectoratul Școlar Iași.

Adauga un comentariu