Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean Iași are un nou șef. Profesorul Luciana Antoci va conduce instituția. Ce anunț a făcut despre redeschiderea școlilor și liceelor, după Sărbătorile Pascale – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 30 apr. 2021
Prof. drd. Luciana Antoci, noul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Iași
Minsterul Educației și Cercetării a trimis Ordinul oficial de numire a prof. drd. Luciana Antoci ca nou inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Iași. Pe de altă parte, cel mai probabil, prof. dr. Traian Florentin Ciubotaru și prof. Cristian Pravăț sunt numele vechiculate pentru a deveni inspectori generali adjuncți

Prof. drd. Luciana Antoci a fost numită, oficial, de Minsterul Educației și Cercetării ca nou inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Iași. Pe de altă parte, cel mai probabil, prof. dr. Traian Florentin Ciubotaru și prof. Cristian Pravăț sunt numele vehiculate pentru a deveni inspectori generali adjuncți. Într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru Cotidianul „BZI”, aceasta a făcut un anunț important legat de reluarea cursurilor, după Sărbătorile Pascale

În contextul numirii unei noi conduceri din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prof. drd. Luciana Antoci, într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru Cotidianul „BZI”, aceasta a făcut un anunț important legat de reluarea cursurilor, după Sărbătorile Pascale. De asemenea, a vorbit de viitorii inspectori generali adjuncți sau care sunt proritățile pe care le are, pentru următoarea perioadă.

Se dorește o revenire în format fizic în școli și licee și o atenție sporită examenelor naționale

Prof. drd. Luciana Antoci a vorbit despre contextul pandemic care a condus la o activitate a cursurilor în sistem on-line, dar și despre faptul că își doreste o revenire a elevilor în băncile unităților școlare. Un alt subiect extrem de interesant, abordat de noul inspector școlar general, a fost și susținerea examenelor naționale. În acest context, șefa ISJ menționează faptul că va acorda o atenție sporită și că îi va aduce alături de ea pe toți colegii.

„Evident că este o provocare (de inspector general) pentru mine această nouă postură. Voi avea ca priorități continuarea în condițiile cele mai bune a acestui an școlar având în vedere contextul pandemic. Îmi doresc ca toți elevii să se întoarcă la școală în format fizic, asta după Sărbătorile Pascale. În acest context, vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura cele mai bune condiții sanitare în care aceștia să își desfășoare activitatea. O grijă specială o voi acorda desfășurării examenelor naționale. În acest sens, ca profesor de Limba și literatura română, îi voi aduce pe toți colegii mei alături pentru a-i ajuta pe elevi și liceeni. Voi face apel și la colegii mei de la disciplina Matematică să se implice”, menționează prof. drd. Luciana Antoci.

Judetul Iași a avut cei mai mulți copii în Programul „Școală după Școală”

Un fapt inedit a fost reliefat de prof. drd. Luciana Antoci, care a menționat că județul Iași s-a clasat pe locul 1 pe țară referitor la programul „Școală după Școală”. În continuarea interviului, șefa ISJ și-a manifestat intenția de fi extrem de prezentă în toate unitățile școlare.

„Nu trebuie uitat faptul că judetul Iași are cei mai mulți copii care au fost implicați în programul «Școală după Școală» în această lună. Vorbim de 12.001 școlari și elevi, respectiv liceeni. Prioritar este ca ISJ Iași, asta ca și până acum, să continue demersurile și proiectele pe plan european. Voi fi inspectorul școlar general care se va duce cel mai mult în școli și licee și voi fi mai puțin prezentă în sediul Inspectoratului, bineînțeles, asta după ce îmi voi îndeplini atribuțiile aici”, a mai reliefat prof. drd. Luciana Antoci.

Pe de altă parte, aceasta a menționat că atribuțiile legale de numirea noilor inspectori generali adjuncți le are Ministerul Educației și Cercetării. Cu toate acestea, surse ale „BZI” din Ministerul de resort arată că se așteaptă ca propunerile să vină de la noul inspector școlar general.

Pe 27 aprilie 2021 a expirat mandatul (derulat între 2017 și 2021), obținut prin concurs, a fostului inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș

Pe 27 aprilie 2021 a expirat mandatul (derulat între 2017 și 2021), obținut prin concurs, a fostului inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș. Aceasta a fost înlocuită de prof. drd. Luciana Antoci, fost adjunct al ISJ, care predă Limba și literatura română la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. Posibilii inspectori școlari generali adjuncți ar putea fi: prof. dr. Traian Florentin Ciubotaru (care predă Istoria) și prof. Cristian Pravăț (care predă Matematica) și fost director adjunct al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași.

Prof. drd. Luciana Antoci, noul inspector școlar general al ISJ Iași, este membru în Corpul Național de Experți în Management Educațional, în Comisia de evaluare și asigurare a calității, metodist, mentor pentru practica pedagogică și membru în diverse structuri la nivel local, județean și național. A fost membru în grupul de lucru al ISJ Iași constituit în vederea elaborării subiectelor și a baremelor de corectare și notare pentru etapele locală și județeană a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatura română. În perioada 2000-2003, prof. drd. Luciana Antoci a fost profesor în cadrul Grupului Școlar „Mihail Sturdza”. Aceasta a absolvit un master la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași , Facultatea de Litere.

Adauga un comentariu