Titlurile zilei

Inspectorul IJC de care depind dezvoltatori imobiliari din Iași este executat! Iulian Roșu și soția rămân fără apartament, din cauza datoriilor: „Nu vă pot spune nimic” – FOTO

Publicat: 11 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Inspectorul IJC de care depind dezvoltatori imobiliari din Iași este executat Iulian Roșu și soția rămân fără apartament din cauza datoriilor Nu vă pot spune nimic  FOTO
Inspectorul Iulian Roșu rămâne fără apartament. Liliana, partenera de viață, trăiește din afacerile derulate prin firmă

Iulian Roșu, inspectorul care verifică proiectele imobiliare din centrul Iașului, riscă să rămână fără apartament. Executorii scot imobilul la vânzare la începutul lunii iulie 2022

Probleme financiare pentru un inspector important din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții (IJC) Iași. Totul a pornit de la un credit contractat de la Raiffeisen Bank în 2008. Recent, executorii judecătorești, la cererea băncii, au început să urmărească bunurile deținute de inspector, dar și de soția acestuia, Liliana. Astfel, pe data de 04.07.2022 este programată licitația pentru vânzarea unui apartament situat într-un bloc din cartierul Nicolina 1.

„Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această dată să prezinte oferta de cumpărare, Ofertanții trebuie să consemneze o garanție de participare de cel puțin 10 la sută din prețul de pornire a licitației pe termenul respectiv. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare ce va cuprinde prețul oferit și condițiile de plată”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Georgiana Nichitoi.

Valoarea creditului contractat este de 103.445 franci elvețieni. Și Traian Pricop, fostul patron al firmei de pază FGM, a fost afectat de un împrumut în franci elvețieni.

 Inspectorul IJC de care depind dezvoltatori imobiliari pierde un apartament cu 3 camere

Apartamentul scos la vânzare este compus din 3 camere și are o suprafață utilă 60,89 metri pătrați, la care se adaugă un balcon de 3,30 metri pătrați, Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 356.234 lei, aproape 70.000 euro. La IJC, Iulian Roșu este responsabil de verificarea proiectelor imobiliare din Păcurari – Centru, dar și cele din comuna Valea Lupului. Conform ultimei declarații de avere, Iulian Roșu deține împreună cu soția un teren de 1.298 metri pătrați situat în sat Breazu, comuna Rediu, dar și 5.000 metri pătrați în Poian Teiului, județul Neamț, unde dețin și 50 la sută dintr-o casă de vacanță.

Pe terenul din Rediu au construit o vilă cu o suprafață desfășurată de 240 metri pătrați. Pe numele celor doi nu apar autoturisme aflate în proprietate. Soții Roșu au mai semnat pentru două credite cu o valoare de 57.500 euro de la ING Bank, scadente în 2029 și 2030. Din postul de inspector la IJC Iași, Iulian Roșu a încasat 70.083 lei, pe parcursul unui an. Executorii au scos la vânzare și un apartament de pe strada Eternitate.

Liliana Roșu deține o firmă de proiectare

Soția inspectorului IJC este inginer proiectant la societatea Aciv Coninstal A.G. SRL, unde are calitatea de asociat majoritar. La ultima raportare, Liliana Roșu a încasat din dividende aproape 200.000 lei, în timp ce fiul acesteia (deține pachetul minoritar de părți sociale), a încasat 96.910 lei. În perioada 2016-2019, firma a asigurat servicii de proiectare și asistență pentru mai multe instituții publice din Iași și din țară. În 2021, societatea a avut o cifră de afaceri de 565.219 lei, profit de 186.346, datorii de 61.364, cu un număr de 3 angajați. Contactată telefonic, Liliana Roșu nu știa că imobilul va fi scos la vânzare.

„Avem un proces în curs, cred că este o eroare”, a precizat afacerista.

Inspectorul IJC de care depind dezvoltatori imobiliari din Iași riscă să piardă apartamentul dacă nu achită datoria.

Comentarii
  • Inspectoratul in constructii este o institutie discreta o mana de fier cu manusi de catifea. Iti opresc lucrarile si daca le continui este infractiune. Comisioane multe. Dezvoltatorii imobiliari si sefii de partide numesc inspectori sefi care participa la faradelegi si angajeaza inspectori care sa rezolve probleme delicate.

  • Da, o șansa prin care mai puteri face ceva. Poate obțineti un preț bun. Dacă ați fi intrat pe mâna călăului , Cezar Andrei , nu ați fi știut când va vinde și pe nimic. Are clientela sus pusă, licitații la secret. Judecătorii sunt lângă el, procurori nu au nimic de spus. Da , procurori interesați de drepturile unora …

Adauga un comentariu