Economic Local

Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, cumpără cantități importante de pâine! Valoarea contractului este de 130.000 de euro

Publicat: 08 sept. 2021
Sediul Institutului
Cantități impresionante de pâine vor fi furnizate Institutului de Psihiatrie "Socola"

Peste 700.000 de pâini cu și fără sare vor fi furnizate timp de 2 ani Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iași. Autoritatea contractantă nu este dispusă să cheltuiască mai mult de 0,9 lei fără TVA pentru o pâine. Licitația este programată la finalul lunii septembrie 2021

Noi achiziții sunt anunțate de Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași. Pe 16 septembrie 2021 este programată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de pâine. Valoarea estimată a contractului este de 640.116 lei fără TVA, adică aproape 130.000 de euro. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată maximă de 24 de luni. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

„Fiecare livrare trebuie să fie însoțită de următoarele documente: factură fiscală, certificat de calitate și garanție pentru cantitatea livrată, buletin de analiză al fiecărui lot în parte. Condiții de marcare și ambalare: feliată și ambalată în pungi de celofan; la etichetarea produselor livrate se vor respecta prevederile H.G. nr. 106/2002, privind etichetarea alimentelor, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în caietul de sarcini.

Termenul de valabilitate a produselor trebuie să fie de minimum 3-4 zile de la livrare, cu prospețime de 6-14 ore. Totodată, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de carne.

Fiecare pâine va avea o greutate de 300 de grame

Autoritatea contractantă a cerut ca fiecare pâine feliată să aibă 300 de grame. Conform necesarului, Institutul de Psihiatrie „Socola” poate comanda timp de 2 ani un număr de 522.600 de pâini cu sare și 188.640 de pâini fără sare (acloridă). Licitația va începe de la un preț de 0,9 lei fără TVA / bucata.

„Recepția calitativă și cantitativă se va efectua la depozitele beneficarului de către comisia de recepție a autorității contractante în prezența delegatului furnizorului. Ofertantul câștigător răspunde pentru calitatea produselor în termenul de garanție, persoana juridică fiind în drept să solicite în interiorul acestor termene înlocuirea gratuită, în maximum 8 ore, a lotului necorespunzător. Expedierea produsului este în sarcina furnizorului și, potrivit condiției de livrare, se va face cu mijloacele de transport ale furnizorului și în prezența delegatului acestuia”, se mai arată în documentația procedurii.

Institutul a organizat o licitație și pentru furnizarea loturilor de medicamente.

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” a semnat contractul pentru furnizarea de echipamente

Nu în ultimul rând, pe fondul pandemiei de COVID-19, Institutul de Psihiatrie „Socola” a organizat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente de protecție. Recent, comisia de evaluare a stabilit câștigătorii. Achiziția are o valoare estimată de 2.437.620 de lei fără TVA, adică aproape 500.000 de euro. După analizarea ofertelor, contractul a ajuns la o valoare finală de 1.979.220 de lei fără TVA. Loturile vor fi furnizate de următoarele societăți: Crio – 2 SRL, Aurocom SRL, M.A. Cristina SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL și Adar Unic Solutions SRL.

Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente, fiind vorba despre cantități maxime: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 de bucăți, mască chirurgicală de uz medical – 32.000 de bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 de bucăți, vizieră de protecție cu burete – 650 de bucăți, halate de unică folosință – 3.900 de bucăți, pijamale de unică folosință – 1.500 de bucăți, capeline – 3.000 de bucăți, botoșei înalți de unică folosință – 1.000 de bucăți, măști chirurgicale FFP1 – 1.200 de bucăți, lenjerie de pat de unică folosință – 5.000 de bucăți.

Adauga un comentariu