Economic Local

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași cumpără pulpe! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Institutul de Psihiatrie Socola din Iași cumpără pulpe Contractul are o valoare de 100.000 de euro
La Institutul Socola vor fi furnizate alimente în valoare de 100.000 de euro

Mai multe loturi de carne vor fi furnizate la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Procedura este programată la mijlocul lunii septembrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de participanții la licitație

Noi achiziții sunt anunțate de Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Pe data de 13.09.2021 este programată licitația pentru furnizarea mai multor cantități de carne. Valoarea estimată a contractului este de 557. 880 de lei fără TVA, adică 100.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord – cadru cu o durată de 12 luni.

„Personalul angajat care manipulează produsele în timpul transportului și distribuției trebuie să fie dotat cu echipament de protecție și să posede carnet de sănătate cu analizele efectuate la termenele legale. Distribuția alimentelor se va face pe bază de comandă telefonică transmisă furnizorului cu maximum 24 de ore înainte de data livrării, respectând graficul de livrare. Distribuția produselor se va face numai de către persoane având cunoștințe de igiena alimentelor”, se arată în caietul de sarcini.

A fost stabilit necesarul lunar de alimente

Autoritatea contractantă a stabilit și necesarul lunar. Este vorba despre pulpe de pui congelate fără spate – 2.300 de kilograme, pulpă de porc congelată fără os – 980 de kilograme, pulpă de vită congelată fără os – 250 de kilograme, carcasă de vită congelată – 100 de kilograme.

„Pulpele de pui congelate se depozitează în spații frigorifice în care trebuie să se asigure menținerea temperaturii cărnii de cel puțin -12 grade Celsius. Transportul se face în vehicule închise, izoterme, răcite în prealabil și prevăzute cu instalație frigorifică pentru a asigura menținerea temperaturii necesară păstrării calității produselor pe tot timpul transportului. Mijloacele de transport vor fi autorizate sanitar – veterinar de către organismele specializate. Fiecare transport va fi însoțit de certificat de calitate, autorizație sanitar veterinară a mijlocului de transport și alte documente prevăzute de legislația în vigoare”, se arată în documentația procedurii.

Institutul a organizat o licitație și pentru furnizarea de medicamente.

Institutul de Psihiatrie „Socola” cumpără echipamente de protecție

Totodată, pe fondul pandemiei de COVID-19, Institutul de Psihiatrie „Socola” a organizat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente de protecție. Recent, comisia de evaluare a stabilit câștigătorii. Achiziția are o valoare estimată de 2.437.620 de lei fără TVA, aproape 500.000 de euro. După analizarea ofertelor, contractul a ajuns la o valoare finală de 1.979.220 de lei fără TVA. Loturile vor fi funizate de următoarele societăți: Crio – 2 SRL, Aurocom sRL, M.A. Cristina SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL, Adar Unic Solutions SRL.

Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente, fiind vorba de cantități maxime: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 de bucăți, mască chirurgicală de uz medical: 32.000 de bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 de bucăți, vizieră de protecție cu burete – 650 de bucăți, halate de unică folosință – 3.900 de bucăți, pijamale de unică folosință – 1.500 de bucăți, capeline – 3.000 de bucăți, botoșei înalți de unică folosință – 1.000 de bucăți, măști chirurgicale FFP1 – 1.200 de bucăți, lenjerie de pat de unică folosință – 5.000 de bucăți. Autoritatea contractantă a organizat o licitație și pentru furnizarea loturilor de medicamente.

Adauga un comentariu