Info Turism

Insulele Fiji instituie lockdown în capitală şi suspendă zborurile internaţionale

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Insulele Fiji instituie lockdown în capitală şi suspendă zborurile internaţionale
Ca urmare a izbucnirii unui focar de coronavirus, Insulele Fiji instituie lockdown în capitală timp de două săptămâni

Ca urmare a izbucnirii unui focar de coronavirus, Insulele Fiji instituie lockdown în capitală timp de două săptămâni. De asemenea compania aeriana Fiji Airways a anunțat că suspendă toate zborurile internaționale până la data de 2 mai.

Fiji este un arhipelag situat în Pacificul de Sud format din 332 de insule dintre care 110 sunt locuite, însă aproape 70% dintre cei peste 900.000 de locuitori trăiesc pe insula principală Viti Levu. Considerată a fi o destinație sigură de vacantă în contextul pandemiei, țara insulară a raportat mai puțin de o suta de cazuri de COVID-19 și doar doua decese în tot acest scenariu negru pe care îl trece omenirea.

Insulele Fiji instituie lockdown

Suva, capitala insulelor Fiji, a intrat de luni într-o izolare strictă de două săptămâni ca urmare a izbucnirii unui focar de COVID-19, în timp ce compania aeriană Fiji Airways a anunţat anularea tuturor zborurilor interne şi internaţionale până la data de 2 mai, relatează luni EFE.

Autorităţile sanitare din arhipelag au decretat izolarea timp de două săptămâni a zonelor Lami şi Nausuri, din vecinătatea capitalei Suva, aflate pe insula principală Viti Levu, după detectarea, în ziua anterioară, a patru cazuri de coronavirus în acest arhipelag din Oceanul Pacific, potrivit unui comunicat oficial.

În aceste zone, aflate sun supravegherea poliției din insulă, sunt permise doar deplasările şi activităţile esenţiale, în timp ce interacţiunile sociale sunt limitate la membrii care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

De asemenea, localităţile Nadi şi Lautoka, din Viti Levu, se află în izolare din 19 aprilie, după detectarea primului caz de contagiere locală din Fiji, care s-a produs din cauza nerespectării protocoalelor privind carantina călătorilor internaţionali.

Trei dintre cele patru noi contagieri raportate duminică sunt asociate unui militar reîntors din străînătate, plasat în izolare într-un centru de carantină, care a infectat o femeie de la serviciile de curăţenie ce s-a deplasat ulterior prin mai multe locuri din Nadi şi Lautoka.

Autorităţile din Fiji – ţară insulară care a raportat mai puţin de o sută de cazuri de COVID-19 de la declanşarea pandemiei şi două decese – nu au precizat cât va dura noua măsură, deşi ultimul lockdown-ul impus în această regiune a durat peste două săptămâni.

Fiji este un arhipelag situat în Pacificul de Sud format din 332 de insule dintre care 110 sunt locuite, însă aproape 70% dintre cei peste 900.000 de locuitori trăiesc pe insula principală Viti Levu.

Turcia intra în lockdown de 17 zile

Situația devine complicată și în altă destinație apreciată foarte mult de către turiștii din România. Astfel, cei care au în plan o vacantă pe aceste meleaguri trebuie să știe că preşedintele Recep Erdogan a anunţat lockdown de 17 zile în Turcia, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei. Această decizie grea vine după ce statul bicontinental se confruntă cu o explozie a numărului de noi infectări cu coronavirus.

Lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa.

Președintele Erdogan a spus că bilanțul zilnic al infectărilor trebuie redus la mai puțin de 5.000 pe zi.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului. Supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, în pofida unor restricţii instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise duminica.

Cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise.

Adauga un comentariu