International

Statul turc a hotărât, 17 zile lockdown în Turcia

Publicat: 27 apr. 2021
Steagul Turicei aflat într-un port, în spatele acestuia sunt prezenta vase de croazieră
Turcia va sta 17 zile în lockdown, începând de pe 29 aprilie și se va termina pe 17 mai 2021

Statul turc a luat hotărârea de a-şi ţine locuitorii în casă timp de 17 zile. Începând cu data de 29 aprilie 2021 ţară va intra în lockdown, iar carantina totală va dura până pe 17 mai 2021. „Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”, a spus şeful statului turc.

Luni, 26 aprilie 2021, Turcia, a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi şi 353 de decese, după un record negativ pe care l-au atins, cel de 60.000 de infectări zilnice începând cu luna aprilie. Magazinele şi companiile care sunt neesenţiale se vor închide în perioada de carantinare. Călătoriile între provincii vor fi interzise, iar supermarketurile vor fi închise duminca.

Turcii încearcă din nou o scădere a ratei de infectare

După prima zi a Ramadanului , oficialii Turciei, au inăsprit restricţiile pentru împiedicarea infectării a oamenilor cu Covid-19. După restricţiile impuse pe 13 aprilie 2021, Turcia a reuşit să reducă numărul de infectări, dar nu au putut să-şi îndeplinească obiectivul, să diminueze cu 5.000 de cazuri zilnice.

Turcia a lansat în luna ianuarie o campanie de vaccinare, la nivelul ţării cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Din numărul total al populaţiei, de 83 de milioane de locuitori, s-au vaccinat 13,3 milioane de persoane cu prima doză, iar 8,1 milioane au primit ambele doze. Turcia a primit 2,8 milioane de doze pentru imunizare BioNTech/Pfizer, care deja au început să fie folosite.

În luna martie oficialii Turciei vor primi turişti care nu s-au vaccinat anti-Covid-19

Pe 16 martie 2021 turicii au anunţat că turiştii care vor să vină în ţara lor nu vor trebui să aibă paşaportul de vaccinare. Începând cu data de 15 aprilie autorităţile vor anunţa dacă cei care vor să le viziteze țara au nevoie de un rezultat negativ la testul anti-Covid-19. Turci anunţau că la începerea sezonului estival vor primi turişti, chiar şi pe cei britanici.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare. Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară”, a precizat Mehmet Ersoy.

Şi Grecia aşteaptă turişti la începerea sezonului estival

Statul elen renunţă la restricţiile de carantinare pentru turişti care nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. Autorităţile greceşti au anulat câteva restricţii chiar înainte de deschiderea oficială a sezonului estival, de pe data de 15 mai.

În Grecia s-au depăşit 10.000 de decese din cauza virusului Covid-19. Măsurile ridicate recent vor fi o veste bună pentru turiştii din UE, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. Astfel turiştii din ţările menţionate vor putea merge fără grija de a sta în carantină o săptămână, doar cu condiţia să fie vaccinaţi sau să prezinte un test anti-Covid-19 care să fie negativ.

Italia va primi turişti de la începutul lunii mai

Tot mai multe ţări din Europa vor să repornească industria turistică. Autorităţile vor adopta anumite măsuri pentru protejarea turiştilor pentru a nu se infecta cu coronavirus. Massimo Garavaglia, ministrul Turismului, a anunţat că se vor introduce mult mai devreme „paşapoartele de vaccinare”, pentru a sprijini călătoriile.

“Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară în 15 mai”, a declarat Garavaglia.

Comentarii
Adauga un comentariu