Sanatate

Înțepături în dreapta jos la femei. În ce situații este necesar consultul unui specialist?

Publicat: 12 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înțepături în dreapta jos la femei. În ce situații este necesar consultul unui specialist
Inflamația apendicelui poate provoca, de asemenea, dureri abdominale inferioare pe partea dreaptă și manifestarea înțepăturilor

Senzația de înțepături în dreapta jos la femei este cel mai adesea asociată cu inflamația apendicelui uterin drept. Anexita este o inflamație a ovarului. Salpingoforita este o inflamație a ovarului împreună cu trompa. În timpul manifestării acestor boli, femeile simt o durere de tragere în abdomenul inferior și de înțepătură. Durerea abdominală inferioară la femei poate fi, de asemenea, de natură pulsatilă.

Ne concentrăm asupra părții drepte deoarece nu numai apendicele uterin, ci și cecul cu apendicele se află în partea dreaptă. Inflamația apendicelui poate provoca, de asemenea, dureri abdominale inferioare pe partea dreaptă și manifestarea înțepăturilor. Durerea în această zonă poate fi cauzată și de spasmul ileonului sau al cecului. Această parte a intestinului poate fi, de asemenea, afectată de tumori.

femeie care sta asezata pe pat si se tine de burta din cauza durerii
Chisturile mari pot provoca dureri ascuțite în abdomen

Înțepături în dreapta jos la femei. Din ce cauză se poate manifesta acest disconfort

În cazul în care durerea abdominală inferioară vă deranjează, ar trebui să începeți cu o examinare și o consultație la un ginecolog. De cele mai multe ori, această durere este provocată de inflamații apărute în urma intrării în organism a unei flore străine.

Atunci când aveți plângeri de dureri abdominale inferioare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vizitați un ginecolog. Acest fapt este necesar deoarece în unele cazuri înțepăturile la femei sunt cauzate de un chist ovarian. Chisturile mari pot provoca dureri ascuțite în abdomen. Alte simptome includ dureri în timpul actului sexual, nevoia persistentă de a urina, balonare abdominală și perioade menstruale anormal de abundente.

grafica femeie care se tine de abdomen din cauza durerii
De cele mai multe ori, această durere este provocată de inflamații apărute în urma intrării în organism a unei flore străine

Endometrioza poate provoca dureri abdominale inferioare sau dureri de spate. Severitatea simptomelor variază și include dureri severe în timpul menstruației. De asemenea, afecțiunea provoacă dureri în timpul sau după actul sexual, dureri la urinare sau la golirea intestinelor în timpul menstruației. Multe femei se plâng de greață, menstruație anormal de abundentă și înțepături în partea dreaptă.

Afecțiuni semnalate de dureri abdominale. Indicatorii care îți spun că ai nevoie de un control profesionist

În timpul manifestării unei inflamații a organelor pelvine se poate observa înțepături în partea dreaptă jos. Această afecțiune poate fi declanșată de o infecție a tractului genital și poate fi însoțită de dureri abdominale. De asemenea, afecțiune provoacă și dureri în timpul actului sexual și sângerări între menstruații sau după actul sexual. Printre simptomele provocate de afecțiune se numără greața și febra.

Sarcina ectopică apare atunci când un ovul este fertilizat în afara uterului, de exemplu, într-una dintre trompele uterine. Poate fi însoțită de dureri abdominale și de alte simptome. Printre aceste se numără semne tipice de sarcină, cum ar fi absența menstruației, sângerări vaginale sau scurgeri maronii, dureri la urinare sau la golirea intestinelor, înțepături și diaree.

femeie care se tine de abdomen din cauza durerii
Atunci când aveți plângeri de dureri abdominale inferioare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vizitați un ginecolog

În momentul în care ovarele sunt întrepătrunse cu țesuturile din jur, restricționând fluxul sanguin către acestea pot apărea înțepături în partea de jos. De asemenea, acest lucru provoacă dureri severe în partea inferioară a abdomenului.

Din moment ce simțiți înțepături în dreapta jos la femei trebuie să vă adresați pentru consult unui medic specialist. Astfel, este bine să știți că zona stomacului conține organe vitale implicate în procesul digestiv, cum ar fi intestinele și ficatul. Partea inferioară dreaptă a abdomenului conține intestinul gros, precum și ovarul drept la femei. Pot exista mai multe cauze ale durerii în partea dreaptă inferioară a abdomenului. Unele dintre ele nu sunt periculoase, dar altele, dimpotrivă, necesită asistență medicală imediată.

femeie care sta asezata pe pat si se tine de burta din cauza durerii
În timpul manifestării unei inflamații a organelor pelvine se poate observa înțepături în partea dreaptă jos
Adauga un comentariu