Economic Local

Interes crescut pentru refacerea pădurilor din Iași! Contractul este de peste 1 milion de euro

Publicat: 17 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Interes crescut pentru refacerea pădurilor din Iași Contractul este de peste 1 milion de euro

În cursul acestei săptămâni, Direcția Silvică Iași a demarat o licitație privind achiziția unor servicii publice pentru silvicultură. Prevederea bugetară este de 5,2 milioane lei, fără TVA, adică 1,1 milioane euro. Procedura a fost împărțită în 9 loturi: 3 zone Iași, Lunca Cetățuii, Dobrovăț, Iași, Pașcani, Pădureni, Podu Iloaiei. Interesul pentru proceddură a fost destul de crescut. S-au înscris în competiție Candium SRL, Marbo Woods SRL, Iris Silva Forest SRL, Pădurea de argint SRL, Remcet Prim SRL, Larixplantsil SRL, Koket Wash SRL, La Morex SRL, Overly Impex SRL, Silv Kostin 2015 SRL, Candium SRL, Cim Prim SRL, Iris Silva Forest SRL și Silvo Micond SRL. Oferta cu prețul mai mic va fi declarată câștigătoare.

Contractul este pe un an

Lucrările constau în tăierea manuală a tufișurilor, completarea lipsurilor la împăduriri, mobilizarea manuală a solului în jurul puieților etc. Contractul-cadru vizează o perioadă de 12 luni. Asta înseamnă că suma de 5,2 milioane lei este valoarea maximă estimată ce poate fi cheltuită, cea minimă fiind de 2,6 milioane lei, în funcție de necesități.

„Autoritatea contractantă va efectua achiziția serviciilor privind cultura și refacerea pădurilor în scopul realizării programului de regenerare artificială pentru anul 2020 (împăduriri, completări), a serviciilor necesare în vederea efectuării «ajutorării regenerării artificiale», precum și a lucrărilor necesare pentru întreținerea culturilor. În conformitate cu prevederile codului silvic și a normelor tehnice în vigoare, regenerarea pădurilor se face în baza soluțiilor tehnice prevăzute în amenajamentele silvice”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu