National

Între orele 18 – 24, masca de protecție devine obligatorie în stațiunile de pe litoral

Publicat: 30 iul. 2020

De la 1 august, sâmbătă, vor intra în vigoare noi restricții pentru județul Constanța. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vizează obligativitatea purtării măștii în spații deschise unde se formează aglomerări și suplimentarea spațiilor de carantină din județ. În ceea ce prive,te programul teraselor, acesta nu va afectat, iar societățile comerciale vor putea ține deschis și după ora 23:00 pentru că, potrivit prefectului, în județul Constanța sunt „27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere față de numărul din ziua precedentă”.

Masca va fi obligatorie în spațiile deschise

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, prezintă programul pe care l-au discutat în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Astfel, vor fi vizate trei puncte de pe ordinea de zi.

”Avem 3 puncte pe ordinea de zi. La punctul 1 am avut analizarea propunerii venite din partea DSP Constanța în vederea obligativității purtării măștii în spații deschise în care se formează aglomerări, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri. Vorbim despre piețe, oboare, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz… Sunt mai multe introduse. Toate acestea le vom face publice prin hotărârea de Comitet Județean pentru Situații de Urgență.”

Totodată, în intervalul 18 – 24, masca devine obligatorie în toate stațiunile turistice, în zone tradiționale unde se creează aglomerări – Eforie, Mamaia și celelalte stațiuni.

Decizia a fost luată după prezentarea analizei de către DSP și în urma unei adrese primite de la IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare.

Guvernul a renunțat la restricțiile suplimentare pentru plaje. Arafat: Există regulamente suficiente care să fie aplicate

Tot mai multe autorități locale decid că masca este obligatorie și în spațiile deschise. Unde se aplică această măsură

Am stabilit astăzi în unanimitate, la punctul 2, completarea spațiilor de internare a pacienților COVID, prin suplimentarea Planului Alb întocmit de DSP, cu 36 de locuri la spitalul din Mangalia.

La punctul 3 am aprobat suplimentarea listelor cu spațiile de carantină din județ.

Acestea au fost singurele măsuri implementate la nivelul județului Constanța.

Programul teraselor și cluburilor, după cum știți, sunt menționate în Hotărârea de Guvern de ieri. Acolo scrie foarte clar că programul este stabilit prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37 și se aplică în zonele zonele în care se înregistrează un număr mare de infectări.

La nivelul județului Constanța avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere față de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul CJSU.

Dacă se va lua această măsură (de limitare a programului până la ora 23:00 – n.red.) vom anunța turiștii și constănțenii în așa fel încât să nu fie luați prin surprindere.

Adauga un comentariu