Sanatate

Întreruperea tratamentului cu Nebilet: Iată recomandările medicilor

Publicat: 28 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Întreruperea tratamentului cu Nebilet Iată recomandările medicilor
Înainte de utiliza Nebilet, verificați dacă sunteți alergic la nebivol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Majoritatea medicilor cardiologi nu recomandă întreruperea tratamentului cu Nebilet. Motivul este foarte simplu. Iată ce recomandări fac aceștia.

Nebilet este un medicament pentru sistemul cardiovascular, care face parte din grupul de medicamente beta-blocante selective (cu acţiune selectivă la nivelul sistemului cardiovascular). Prin conținutul său de neobivolol, acesta previne creşterea frecvenţei bătăilor inimii şi controlează forţa de pompare a inimii. În plus, dilată vasele de sânge, fapt ce ajută la scăderea tensiunii arteriale. Este indicat, adesea, pentru tratarea tensiunii arteriale mari (hipertensiunii arteriale), dar și în tratamentul insuficienţei cardiace cronice uşoare şi moderate la pacienţii cu vârsta peste 70 ani, alături de alte terapii.

Înainte de utiliza Nebilet, verificați dacă sunteți alergic la nebivol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, dacă suferiți de tensiune arterială scăzută, dacă aveți probleme circulatorii serioase la nivelul brațelor sau picioarelor, dacă frecvența cardiacă este scăzută (mai puţin de 60 bătăi pe minut), dacă aveți alte probleme serioase de ritm cardiac (de exemplu, bloc atrioventricular de gradele II şi III, tulburări de conducere cardiacă), insuficienţă cardiacă care tocmai s-a instalat sau care s-a agravat recent sau dacă luaţi tratament pentru şoc circulator datorită insuficienţei cardiace acute, prin perfuzie intravenoasă pentru a ajuta la funcţionarea inimii, astm bronşic sau respiraţie şuierătoare (acum sau în trecut), feocromocitom netratat, o tumoră localizată în partea superioară a rinichilor (în glandele medulosuprarenale), tulburarea funcției hepatice sau o tulburare metabolică (acidoză metabolică), de exemplu cetoacidoza diabetică.

o pastilă albă în palma unui om
Nebilet este un medicament pentru sistemul cardiovascular, care face parte din grupul de medicamente beta-blocante selective (cu acţiune selectivă la nivelul sistemului cardiovascular).

De ce nu este indicată întreruperea tratamentului cu Nebilet?

Medicamentul Nebilet poate fi luat înaintea, în timpul sau după masă, cu un pahar cu apă. Pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, doza recomandată este de un comprimat pe zi. De preferat este ca doza să fie luată zilnic, la aceeași oră. În cazul pacienților vârstnici și la pacienții cu tulburări renale, tratamentul se începe cu jumătate de comprimat pe zi. Medicamentul își face efectul după aproximativ una-două săptămâni de la începerea tratamentului, efectul optim fiind atins după patru săptămâni.

Pentru tratamentul insuficienţei cardiace cronice, va fi nevoie de supravegherea cu atenție a unui medic cu experiență. Se va lua un sfert de comprimat pe zi, iar doza va fi crescută la jumătate, după una-două săpătmâni. Ulterior, se va trece la un comprimat pe zi şi apoi la 2 comprimate pe zi, până când se atinge doza corectă. Indicațiile medicului trebuie respectate cu strictețe. Doza maximă este de două comprimate pe zi.

La începutul tratamentului și la creșterea dozei, este necesar să fiți supravegheat de un medic, timp de două ore. Dacă este necesar, medicul poate reduce doza. Întreruperea bruscă a tratamentului este interzisă, deoarece insuficienţa cardiacă se poate agrava.

un medic cu o inimă mică în mână și cu medicamente
Întreruperea bruscă a tratamentului este interzisă, deoarece insuficienţa cardiacă se poate agrava.

Reacții adverse posibile

Ca în cazul oricărui alt medicament, și Nebilet poate provoca reacții adverse. De precizat este că acestea nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvente sunt: durere de cap, amețeală, oboseală, senzaţie de mâncărime neobişnuită sau furnicături la nivelul extremităților, diaree, constipaţie, greaţă, senzaţie de lipsă de aer, mâini sau picioare umflate.

Reacții adverse mai puțin frecvente: bătăi mai rare ale inimii sau alte tulburări ale inimii, scăderea tensiunii arteriale, crampe dureroase la nivelul picioarelor în timpul mersului, tulburări de vedere, scăderea capacității de a obține o erecție, depresie, dificultăţi digestive (dispepsie), gaze în stomac sau intestin, vărsături, urticarie, mâncărime a pielii, îngustarea căilor respiratorii însoțite de dificultăți la respirație, coşmaruri.

Reacţii adverse foarte rare pot fi leșinul și agravarea psoriazisului. De asemenea, pe lista reacțiilor adverse cu frecvență necunoscută se află următoarele: reacţii alergice la nivelul întregului corp, cu erupţii cutanate generalizate (reacţii de hipersensibilitate); edemaţiere (umflare) cu instalare rapidă, în special în jurul buzelor, ochilor sau limbii cu posibilă dificultate la respirat (angioedem); un fel de erupție cutanată cu supradenivelare

Pentru mai multe informații, citiți prospectul medicamentului Nebilet.

o persoană care ia medicamente
Ca în cazul oricărui alt medicament, și Nebilet poate provoca reacții adverse. De precizat este că acestea nu apar la toate persoanele.
Adauga un comentariu