Local

Investiție de peste 6 milioane euro în extinderea rețelei de apă și canalizare a județului Iași

Publicat: 14 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Investiție de peste 6 milioane euro în extinderea rețelei de apă și canalizare a județului Iași
ApaVital a demarat procedurile pentru achiziții la noul sistem de apă și canalizare Axa 5

ApaVital a anunțat extinderea rețelei de apă și canalizare pe Axa 5 , LOT2: Răchiteni–A.I. Cuza–Heleșteni–Ruginoasa-Costești. Termenul limită de înscriere este până pe 02 noiembrie 2022, ora 15:00. Contractul are o valoare considerabilă, aproximativ 6 milioane Euro va încasa firma care va executa lucrările. Lungimea aproximativă a conductelor de alimentare cu apă și de pompare a apei uzate este 24 km

Licitația pentru lucrări de extindere a sistemului de apă și canalizare Iași – axa 5 – Răchiteni–A.I. Cuza–Heleșteni–Ruginoasa-Costești – LOT 2 este deschisă până pe 02 noiembrie 2022. În următoarea perioadă se așteaptă depunerea ofertelor de către cei interesați pentru a putea demara începerea lucrărilor. Se urmărește extinderea sistemului de apă și canalizare pe întreg teritoriul județului Iași, locuitorii celor 93 de comune vor fi branșați la rețeaua publică de apă.

 persoane care muncesc la canalizare pe un drum noroios
Se vor implementa aproximativ 24 km de conductă, pentru alimentare cu apă și apă reziduală

ApaVital a publicat anunțul pentru deschiderea licitației privind extinderea rețelei de apă și canalizare pe Axa 5

escavator si persoane ce muncesc la o canalizare
Lucrările la racordarea comunităților din Iași continuă și în această toamnă

Lucrările la sistemul de canalizare pe axa 5, LOT2: Răchiteni–A.I. Cuza–Heleșteni–Ruginoasa-Costești încep să prindă contur. ApaVital a anunțat public deschiderea licitației pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în județul Iași. Termenul limită pentru primirea ofertelor de participare la licitație este până pe 02 noiembrie 2022, ora 15:00.

Valoarea totală a contractului este estimată la 34.023.759 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 6 milioane de euro, bani veniți din fonduri U.E. Axa 5, extinderea rețelei de apă și canalizare, face parte din „Proiectul regional dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași în perioada 2014-2020“.

Obiectul contractului îl constituie lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de construcții și stații de pompare, lucrări de construcții de canalizare de ape reziduale, stații de pompare ale apelor reziduale și lucrări de instalații electrice.

Perioada de executare a lucrărilor este de 22 luni de la ordinul de începere al acestora. Perioada de notificare a defectelor, plus cea de garanție a lucrărilor este de minimum 36 luni de la semnarea procesului verbal de recepție a terminării lucrărilor.

Contractul va fi câștigat de cel ce are cea mai bună ofertă după raportul calitate-preț.

 Descriere:
Valoarea contractului pentru Axa 5 este de aproximativ 6 milioane Euro

Ce comune vor beneficia de extinderea rețelei de apă

doua maini ce tin un pahar si iau apa de la o chiuveta
Locuitorii din comunele de pe raza județului Iași vor avea în curând apă la robinetele din casă

Pe axa 5 – Răchiteni–A.I. Cuza–Heleșteni–Ruginoasa-Costești – LOT 2 se vor demara lucrările pentru extinderea sistemului de apă și canalizare. Lungimea rețelei este de peste 24 km. Aici vorbim de conducte pentru înființarea rețelei de alimentare cu apă și conducte și pentru pomparea apei uzate.

Cei 24 de km sunt împărțiți astfel: în localitatea Vascani, din comuna Ruginoasa  se va implementa o rețea de apă și canalizare pe o lungime de 3,4 km, o rețea cu apă menajeră de 3,3 km și stații de pompare cu apă uzată. În localitățile Costești și Giurgești se va înființa o rețea de alimentare cu apă de 5,4 km, 3 stații de pompare și rețea de canalizare menajeră de 3,5 km. Pe sectorul Giurgești-Costești-Dădești se va realiza un colector, stații de pompare apă menajeră și conducte de refulare pe o lungime de 8,6 km.

Extinderea rețelei de apă pe raza județului Iași nu acoperă în prezent cele 93 de comune în totalitate. În 2021, ApaVital a extins rețelele de apă și canalizare in 3 mari localități din județul Iași, iar investiția a fost în valoare de 16 milioane de euro.

Adauga un comentariu