Local

Investiții de 4 milioane de euro, într-o comună din județul Iași, în sistemul de alimentare cu apă și canalizare – FOTO

Publicat: 20 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Investiții de 4 milioane de euro într-o comună din județul Iași în sistemul de alimentare cu apă și canalizare  FOTO
Se anunță o investiție de 4 milioane de euro în comuna Cucuteni

În comuna Cucuteni, județul Iași, va fi înființată o rețea de apă-canal de aproape 10 kilometri. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii noiembrie 2023. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Noi proiecte sunt anunțate, în județul Iași, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Astfel, pe data de 06.11.2023, Primăria comunei Cucuteni va organiza o licitație pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în satele Săcărești, Bărbătești și Băiceni. Valoarea estimată a contractului este de 21.671.747 de lei, fără TVA, aproape 4 milioane de euro.

„Proiectul urmărește îmbunătățirea condițiilor de viață a populației, a calității mediului și eliminării surselor de poluare. Înființarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare va permite dotarea gospodăriilor și a tuturor unităților sociale și de producție cu instalații sanitare interioare și implicit menținerea populației în spațiul rural prin asigurarea unui nivel corespunzător al nevoilor igienico sanitare. De asemenea înființarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare va avea ca efect: dezvoltarea și modernizarea spațiului rural, protecția populației și îmbunătățirea stării de sănătate prin prevenirea riscului bolilor hidrice (cauzată de apă contaminată)”, se arată în caietul de sarcini.

În ultima perioadă, ApaVital, compania de apă-canal, a scumpit apa potabilă furnizată clienților.

Comuna Cucuteni va avea o rețea nouă de distribuție a apei și de canalizare

În satele amintite va fi înființat sistemul de alimentare cu o lungime totală de 10.280 de metri, în timp ce canalizarea va avea lungimea de 9.259 de metri.

„Pe rețeaua de alimentare cu apă proiectată a fost prevăzută amplasarea unui număr total de 17 cămine de vane: 10 bucăți în Săcărești și 7 bucăți în Bărbătești. Toate căminele vor fi prefabricate, achiziționate de la unități autorizate. Căminele de vane utilizate vor avea în mod obligatoriu certificate UE de conformitate care se vor depune la cartea construcției. Căminele vor fi de mai multe tipuri: de golire, de aerisire. Capacele la cămine (din fontă, rezistente la circulația autovehiculelor mari) vor fi așezate pe un suport din beton armat. Pereții exteriori ai căminelor se vor hidroizola”, se mai arată în documentația procedurii.

O investiție similară va fi realizată în comuna Popricani.

Și ApaVital realizează investiții în județul Iași

De asemenea, și ApaVital SA a anunțat mai multe investiții în teritoriu. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru înlocuirea branșamentelor de apă din comuna Belcești. Investiția are o valoare estimată de 13.829.072 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro.

La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea Europartener SRL, Tehnoterm SRL, asocierii Ema Agro – Construct SRL – Euro Construcții Arhis SRL – Cornell s Floor SRL, asocierii SCD Grup Lemn SRL – Comstar 93 SRL, asocierii Construct & Drum SRL – Adal Hidro Construct SRL, asocierii Saga Energy SRL – Vame SRL – BMS Holding Enterprise SRL, asocierii Rekainstal Shop SRL – Casrep SRL și asocierii Tehno Steel Group Construct SRL – En Electric Proiect Office SRL.

Investițiile din comuna Cucuteni vor fi realizate după ce comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

Comentarii
Adauga un comentariu