Actualitate

Investitii de zeci de milioane euro in comuna Holboca. Primarul Stefurac pregateste proiecte pentru un nou mandat – FOTO

Publicat: 17 apr. 2016

@ Recent au fost aprobate fonduri europene pentru asfaltarea unor drumuri importante din Holboca @ Toate satele din Holboca sunt racordate la reteaua de apa si in curand toata comuna va avea retea de canalizare

Holboca, una dintre cele mai mari comune din judetul Iasi, a suferit transformari uluitoare in ultimii 10 ani. Asta deoarece comuna Holboca, una dintre cele mari din judetul Iasi, avand peste 15.000 de locuitori, a demarat un proces accelarat de modernizare cu fonduri europene, proces care va continua si in urmatorii ani. Deja, zone importante din comuna beneficiaza de toate utilitatile, apa si canalizare, gaze naturale, iluminat public, retea de internet si asa mai departe. Sunt zone in municipiul Iasi care sunt mult mai putin dezvoltate din punct de vedere edilitar decat unele zone din Holboca. Acesta este principalul motiv pentru care multi ieseni au ales sa paraseasca orasul si sa-si ridice case in Holboca.

„Nu puteam sa reusesc fara multa munca si hotararea de a accesa fondurile europene destinate modernizarii infrastructurii rurale. Am facut proiecte, le-a depus, le-am imbunatatit acolo unde a fost cazul, le-am implementat corect, iar acum se vad rezultatele. Vreau sa le multumesc locuitorilor din Holboca, care au fost alaturi de mine si au avut rabdare ca lucrarile respective sa se termine”, a spus Gheorghe Stefurac, primarul comunei Holboca.

Astfel, una dintre cele mai importante investitii se refera la proiectul demarat in 2012, pentru extinderea retelei de apa si canalizare din comuna. Cu ajutorul unor fonduri in suma de peste 7 milioane de euro, in anul 2012, reteaua de apa a fost extinsa cu 13 kilometri, iar reteaua de canalizare a fost prelungita cu 11 kilometri. Un an mai tarziu, in cadrul aceluiasi proiect, a fost extinsa reteaua de alimentare cu apa in satele Rusenii Vechi, Rusenii Noi si Orzeni, iar in 2014 in Holboca a fost extinsa reteaua de apa cu inca 3,5 kilometri. Anul trecut a fost infiintata reteaua de apa din satul Valea Lunga. De asemenea, reteaua de gaze naturale a fost extinsa cu 2,5 kilometri in perioada 2013-2014, in satele Holboca si Rusenii Vechi. In plus, in urmatoarea perioada, reteaua de gaze naturale va fi extinsa cu inca 7,4 kilometri, in satele Cristesti, Rusenii Vechi, Rusenii Noi si Orzeni.

Cartiere ca in Iasi

Nu trebuie uitata infastructura de drumuri comunale, care a beneficiat de investitii importante. Cele mai importante strazi din Dancu si Holboca sunt asfaltate conform celor mai moderne standarde, cu rigole si podete de acces. De altfel, infrastructura de strazi din Dancu si Holboca a fost modernizata pe o lungime de 8 kilometri, iar recent Primaria Holboca a fost anuntata de Agentia pentru Investitii Rurale (AFIR) ca a obtinut finantare pentru doua proiecte de asfaltare ce totalizeaza o retea de drumuri de peste 10 kilometri, in localitatile Holboca, Dancu si Cristesti. In plus AFIR a aprobat fondurile pentru ca in fosta scoala din Dancu sa fie amenajata o gradinita. Potrivit proiectului, aceasta va fi una dintre cele mai moderne gradinite din judetul Iasi. Tot in Dancu va fi finalizata in perioada urmatoare noua piata agroalimentara, proiect ce se realizeaza din bugetul local.

Insa una dintre cele mai inedite investitii din Holboca este construirea unei sali de sport cu 120 de locuri. Investitia, in valoare de 3.560.000 lei, se deruleaza prin intermediul Companiei Nationale de Investitii si este realizata in procent de circa 80 la suta, fiind amplasata in spatele primariei. Intreaga zona va fi reamenajata astfel incat accesul elevilor la noua sala de sport sa se faca cat mai usor. Practic, dupa ce vor fi finalizate toate proiectele initiate de primarul Gheorghe Stefurac, investitii care vor fi prezentate si in editiile viitoare ale cotidianului BUNA ZIUA IASI, localitatile din Holboca vor rivaliza cu multe cartiere vechi din municipiu. In incheiere, trebuie sa precizam ca intreaga retea de iluminat public din comuna a fost modernizata si extinsa cu becuri LED, mult mai eficiente energetic, iar pentru siguranta cetatenilor a fost infiintata Politia Locala, care este foarte activa. „Mai avem multa treaba, dar suntem optimisti. Eu si domnul viceprimar Grigore Dura facem o echipa excelenta si vom colabora eficient si in urmatorii ani. Rezultatele colaborarii noastre de ani de zile se vad, nimeni nu poate nega asta”, a incheiat primarul Gheorghe Stefurac.loading...

Comentarii
 • Mai taiati. Pe strada Dacia care pleaca din dreptul casei primarului nu este nici apa si nici iluminat stradal cu leduri. Gazul din cate stiu e tras de persoanele care locuiesc pe acea strada.

 • Un jepcar, iar voi ii faceti campanie electorala. e o mizerie de nedescris in cartier. strada spre dancu e sfarmata. tot ce a facut era necesar pentru o localitate din sec XXI. Nu e o lauda ce a facut, pentru ca e ceva normal.
  De 12 ani fura incontinuu. JOS STEFURAC! AJUNGE CAT AI FURAT

 • Sa ne traiesti domnule primar.Sa va dea Dumnezeu sanatate. M-am bucurat cand am auzit ca nu renuntati si candidati iarasi. Nu lasati comuna pe mana unor nepriceputi,ca ar fi pacat pentru ce ati realizat dumneavoastra.Nu puteti multumi pe toata lumea dar, 80% sunt multumiti.

 • Bre dom primar. Vreau sa-ti spun ceva urat, da nu pot, ca m-am mutat din Iasi in Holboca (Dancu) si mata imediat mi-ai asfaltat drumul (stau pe str. Dorului), mi-ai pus iluminat cu led, am gaz, apa, canalizare. Sa mor eu ca-i mai bine ca-n Bularga unde am stat eu si ca-n Galata unde sta tata. Punele bre si la ceilalti ca astia vor toti odata.Sa vezi ce rad eu de ei daca n-ai sa mai fii mata primar. Da ce-ai furat bre de tipa unu,ca vad ca ai doar o casa so masina, sau e foame lui…..

 • pe strazile mai laturalnice nu au ajuns cu , cablurile pentru internet si tv, decit cei de la T…dar nu au posturi libere…de ce nu isi extind reteaua si cei de la u… si r… ca ar avea clienti…decit sa stam cu palariile pe casa…si dom’ primar…cei care isi scot pamintul din curte si il depoziteaza pe strada? daca nu stiti unde…duceti-va pe Parliti!

 • Costelus M……… citi bani a-I primit in gusa de la Stefurac si Dura sa incepeti a minca c…..t ce mari realizari au facut cei doi cenusii.- Dura nu trece pe la Primarie nici in ziua de salar , deoarece isi vede de afacerile lui la care se pricepe . adica tractorist. si mai nou construieste case.vile si pensiuni pentru copii si urmasii lor.-Stefurac este multumit ca Dura nu-l intereseaza cit baga Stefurac cu contabila in buzunare din comisioane si lucrari fictive.- Uite asta nu scrii tu COISTELUS cit au furat astia in cei aproape 20 de ani de cind prostii din Holboca ii voteaza din bani publici.-Nici un proiect nu are structura bugetara europeana.-

 • Cred ca e putina dezinformare la mijloc. De ex in Sat Orzeni, apa e adusa de acum 2 ani si lasata undeva pe deal (adica nu adusa pe toate strazile). Anul trecut nu s-a miscat nimic in acest sens. Probabil ca anul asta or sa se reia lucrarile, ca de e an electoral nu?

  Dar de unde si pana unde exista deja?

 • M-am mutat recent in sat Holboca. Sunt bransat la apa curenta dar lucrarile s-au facut prin fonduri europene nicidecum pe cele ale primariei. Canalizare nu exista decat la strada principala unde dobitocii au faramat drumul asfaltat si l-au umplut cu cocoase rezultate in urma astuparii santurilor. Energie electrica exista insa se intrerupe cel putin odata la 2 zile cateodata de mai multe ori intr-o zi. De gaz nu mai vorbim ca ne pregatim lemnele pentru iarna. Exista gaz dar la cateva persoane care au platit bani grei la Eon Gaz. Iluminatul stradal e vai mama lui. Corpurile de iluminat nu functioneaza toate. De asemenea ar trebui verificate si punctele de delimitare ale propritatilor deoarece strazile sunt prea inguste. Mai mult ca sigur au intrat cu gardurile in strada si parcheaza masinile tot instrada ca asa-i romanu/rromanu.

 • Domnule primar ar trebui sa le mai taiati ca strada pana jos la iaz nu ati mai facuto,canalizarea,ati uitat,apa nu mai e nevoie o sa ploua.deci ce ati facut?nimic.

 • Buna ziua :in legatura cu primrul nostru stefurac (ceause,….cu)nu se lasa ar trebuii sal alegem pe viata pe el si clica lor de baeti destepti care i ainte de alegeri promit marea cu sarea si dupa aia yok. Ma refer la toti si tote din primarie is foarte aroganti,si totodata si indisciplinati .in lo alitatea rusenii vechi si rusenii noi nu a facut nimica in toti anii a reusit cu iluminatu stradal in rest cu apa se sparg conductele nu are putere sa curga normal abia tarie sa va fie rusine cu gazu la fel a tras unde stau bosii bugetari platiti din banii tuturor in rest la prostime cu lemne butelii .ma mir de ce cei indreptatiti DNA sa le faca un control sa vedeti nereguli

Adauga un comentariu