Actualitate

Ion Cristoiu: Unii se infectează cu virusul Covid-19. Klaus Iohannis s-a infectat cu virusul anti-PSD

Publicat: 08 oct. 2020
Jurnalistul Ion Cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Pe blogul personal, jurnalistul menţionează faptul că preşedintele s-a infectat cu virusul anti-PSD. Redăm, integral, întreaga postare publicată de jurnalist pe blogul său:

În Jurnalul meu video din 6 octombrie 2020, difuzat înainte de a ști dacă Klaus Iohannis va ține miercuri, 7 octombrie 2020, la ora 18, deja tradiționala conferință de presă, pariam cu telespectatorii că:

Președintele va ține conferința de presă, chiar dacă în chip previzibil întrebările va fi obligat să răspundă la întrebări neplăcute, despre revenirea în forță a Pandemiei.
Deși România depășește de la o zi la alta toate recordurile în materie de infectări, pacienți internați la AŢI și morți de Coronavirus, președintele va declara că nici vorbă să se amâne alegerile parlamentare.
Deși întrebarea dramatică a românilor, a medicilor, a presei e când și cum va lua sfârşit creșterea infectărilor, Klaus Iohannis se va referi la PSD.
Toate cele trei pariuri le-am câştigat.

1.Klaus Iohannis a ținut conferința de presă de miercuri, devenită deja o obișnuință. N-a făcut-o pentru că dramatismul situației din Sănătate impunea intervenția Președintelui. A făcut-o, pentru că întâlnirea de miercuri a început să-i placă. De aceea chiar și când evenimentele n-o impun, el ține conferința de presă de miercuri.
Dovadă:
Klaus Iohannis s-a rezumat chiar și acum, când spectrul trecerii peste 3000 de infectări se profilează la orizont, la bine cunoscută înșiruire de mesaje, îndemnuri și sfaturi medicale. Mesajele de felicitare, bătutul pe umăr al medicilor, de exemplu, dă seamă de un ceaușism întârziat, caracteristic celor care se cred Iubiți de Popor. Ca și Nicolae Ceaușescu, Klaus Iohannis se visează un Idol al românilor, un Conducător la a cărui gură întreaga națiune se uită 24 din 24 de ore pentru a afla felicitări, ca să se îmbete de fericire, și îndemnuri pentru a le urma. Într-o situație de criză precum cea din Sănătate, președintele României e dator să anunțe strategii, să ceară Guvernului măsuri adecvate. De trei luni de când a revenit Pandemia, Klaus Iohannis apare săptămânal la tribună de la Cotroceni pentru a-i convinge pe români să respecte măsurile de protecție. Sunt texte demagogice, presărate cu suspine de telenovelă. Iată un exemplu de replică ruptă parcă din Sclava Isaura subtitrată în română:

„Dragi români, virusul care ne-a bulversat existența, ia vieți. Toți cei răpuși de această boală au lăsat un gol imens în inimile celor dragi”.

Trebuie să ai o părere bolnăvicios de bună despre tine ca să crezi că astfel de vorbe umflate cu pompa, lăcrimoase pe dinafară, îi vor face pe români să respecte măsurile de protecție sanitară. Nu de alta, dar din 15 iulie 2020, în cele 16 conferințe de presă ținute până azi, Klaus Iohannis n-a făcut altceva decât să repete aceleași banale îndemnuri, mesaje și sfaturi sanitare. Pandemia nu s-a oprit. Numărul infectărilor crește de la o zi la alta, dovadă că românii nu-l iau în seamă pe Klaus Iohannis. Aceștia n-au nevoie de vorbele lui patetice. Au nevoie de măsuri de luptă împotriva Coronavirus.

Atât Statementul de miercuri, cât și răspunsurile la întrebări arată că în privința Pandemiei Klaus Iohannis n-a avut nimic de spus deosebit. De ce a ținut-o? Pentru că îi place, pentru că se desfată cu aceste conferințe de presă, în care fătucile se uită la el mai ceva decât Cătălina la Hyperion înainte de a se lăsa pipăită de Cătălin, pentru că împărtășește iluzia unei apariții de Moise cu tablele Legii.

2.Klaus Iohannis s-a arătat neclintit în ținerea la 6 decembrie 2020 a alegerilor parlamentare. E un obiectiv al său și al Sistemului de a ține alegerile în 6 decembrie 2020, din convingerea că doar așa, programate din scurt, Klaus Iohannis va avea, alături de Guvernul Meu, și Parlamentul Meu. Autorități, specialiști invocă venirea Apocalipsei, că de peste tot se trag semnale de alarmă. Iar Klaus Iohannis o ține lângă cu alegerile parlamentare. Pentru realizarea acestui obiectiv din zona ambiției de cât mai multă putere, președintele e în stare de orice: să mintă, să facă demagogie, s-o dea cotită la întrebări incomode, să micșoreze pericolul.
Eu cred că alegerile trebuie ținute la termen.
Dar una e să spui trebuie ținute la termen și alta, așa cum face Klaus Iohannis, să declari fără să clipești că ele se vor ține. Pandemia e un Pericol în mișcare, independent de voința oamenilor. Și atunci nu s-ar cuveni ca tu, președinte, politician să avansezi și posibilitatea aminării alegerilor în caz de catastrofă.

Susţinând că se vor ține alegeri, deoarece localele au arătat că scrutinul nu e un pericol, Klaus Iohannis contribuie masiv la relaxarea românilor. Aceștia își spun, și pe drept cuvânt:
Păi dacă s-au deschis școlile, dacă s-au ținut localele și dacă sigur se vor ține parlamentarele, înseamnă că dracu nu e atât de negru, că semnalele de alarmă trase de guvernanți sunt diversioniste. Dacă ar fi Apocalipsă, n-ar găsi de cuviință președintele să invoce posibilitatea aminării?

3.Președintele s-a referit la PSD. Culmea, răspunzând întrebării puse de Alina Manolache de la Libertatea în legătură cu preocupările sale de a ataca PSD în timp ce problema numărul unu a României e Pandemia. Răspunzând, Klaus Iohannis a lansat în spațiul public o nerozie agresivă, un gîgism involuntar, având drept efect minimalizarea pericolului întruchipat de Pandemie:
„Cu siguranță avem situații diferite, sănătatea publică este amenințată de COVID-19, iar politica românească e amenințată de PSD”.

Apelând la întrebări gen ridicare la fileu, Klaus Iohannis a lansat noi atacuri la adresa PSD. Referirea la PSD într-un context în care spitalele sunt depășite de numărul de infectări, în care teatrele își suspendă spectacolele, în care restaurantele se închid peste noapte, nu poate fi explicată altfel decât printr-un virus care i-a intrat în cap lui Klaus Iohannis:
Virusul anti- PSD.

Să te iei iar de PSD într-o zi când Pandemia a bătut noi recorduri e mai mult decât concretizarea zicalei cu Lumea moare și baba se piaptănă. E ceva care ține de un virus politic. Ceva de care Klaus Iohannis nu poate fi vindecat decât prin suspendare.

Comentarii
Adauga un comentariu