Economic Local

Ionel Oancea, fostul arhitect-șef al Iașului, va proiecta esplanada Palatului Culturii

Publicat: 16 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ionel Oancea fostul arhitect-șef al Iașului va proiecta esplanada Palatului Culturii

Recent, Primăria Iași a finalizat licitația pentru achiziționarea unor servicii de proiectare, necesare pentru reabilitarea esplanadei Palatului Culturii. Procedura a fost câștigată de către societatea Artca SRL, condusă de fostul arhitect-șef al Iașului, Ionel Oancea. Oferta financiară depusă a fost de 200.000 lei, fără TVA.

„În primăvara anului 2019 s-a reamenajat cu caracter temporar zona spațiilor verzi din fața Palatului Culturii, însă această reamenajare nu satisface pe deplin intenția autorității publice locale de a pune în valoare patrimoniul istoric-artistic construit în zonă (…) Drept pentru care, arealul favorabil locuitorilor trebuie extins, iar organizarea spațiilor verzi trebuie să pună accent pe aspectele estetice și pe condițiile de confort în vederea îmbunătățirii calității vieții”, se arată în caietul de sarcini.

Proiectanții trebuie să vină cu soluții privind amenajarea peisagistică, alei pietonale, mobilier urban, iluminat funcțional, sistem WI-FI, supraveghere video.

Cum merge firma

Anul trecut, Artca SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 1,3 milioane lei, profit de 561.484 lei, datorii de 454.155 lei, cu un număr de 9 angajați. În cursul acestui an, odată cu vizita Suveranului Pontif Papa Francisc, Primăria a investit sume importante pentru amenajarea esplanadei. Suprafața de teren vizată este de 17.317 metri pătrați, adică Piața Palatului – 14.506 metri pătrați, spațiul verde din spatele Palatului Culturii – 2.811 metri pătrați.

Adauga un comentariu