Actualitate

Iosefina Pascal discută despre digitalizare la BZI LIVE: „Nu vă imaginaţi câţi bani vor face nişte băieți deştepţi de pe urma datelor dumneavoastră…”

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Iosefina Pascal discută despre digitalizare la BZI LIVE Nu vă imaginaţi câţi bani vor face nişte băieți deştepţi de pe urma datelor dumneavoastră...
Iosefina Pascal la BZI LIVE

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE despre pericolele digitalizării, pentru că oamenii par să nu înțeleagă ce presupune de fapt tot acest proces de înlocuire a arhivelor fizice cu baze de date. Și nu în ultimul rând, Iosefina a explicat și cum este folosită inteligența artificială pentru manipulare, cum în spatele unui robot se ascund planuri meschine bine puse la punct.

Iosefina Pascal la BZI LIVE

Jurnalistul Iosefina Pascal a reluat la BZI LIVE discuțiile despre digitalizare și pericolele ce-i urmează. Oamenii au reținut din acest proces doar că totul va fi mai simplu, mai accesibil, mai…toată povestea cu ‘să privim spre viitor’. Dar nu a ieșit nimeni în față să explice ce înseamnă de fapt ca o instituție, de oriunde în Europa să aibă acces la datele tale și informații despre viața ta privată, inclusiv ce mănânci, bei, cumperi, unde și de câte ori. Cenzurarea libertății de exprimare în mediul online și nu numai, o altă consecință a digitalizării.

Apoi, nimeni nu și-a pus problema furtului de identitate, care din nou, este un lucru foarte grav iar oamenii nu par să îi înțeleagă gravitatea.

„Pe mine mă cenzurează ăştia pentru că îmi exprim părerea? DA! Acest cloud guvernamental va merge într-un coş mai mare, în care sunt toate datele cetăţenilor europeni. De aici nu vor să facă parte tocmai îia care trâmbiţau despre obligativitatea acestui cloud şi anume MAE, MApN şi Externele. Păi regulile astea sunt doar pentru papagali? Nu merge aşa..

MAI dacă nu intră în acest cloud guvernamental şi noi vom avea acele buletine cu cip, înseamnă că vor folosi un cloud privat. Un Microsoft, Bill Gates, Apple, şi aşa mai departe. Păi eu, MAI, dau datele cetăţenilor într-o entitate privată care ştim foarte bine ce fac cu datele oamenilor?! Da? Nu se poate aşa… Ideea asta în sine implică intruziune în viaţa privată a cetăţenilor, vulnerabilizarea cetăţenilor şi a statului. Că dacă cetăţenii tăi sunt descoperiţi cu nume, prenume, cazier, sănătate, etc…

Păi dacă eu am arhive fizice, pe lângă cele digitale.. şi aici vorbim şi de incompetenţa STS-ului… care se va ocupa de toate datele tuturor instituţiilor începând de anul acesta. Deci nu vă imaginaţi câţi bani vor face nişte băieți deştepţi de pe urma datelor dumneavoastră…

De aici vor începe şi ameninţările cibernetice, ceea ce e mai grav şi decât dacă vine unul cu cuţitul după tine la piaţă.. Păi o să fim praf şi pulbere. Cea mai mică problemă că ne face paşaport digital Bill Gates, mai rău e că o să îţi fure identitatea o femeie de prin Papua Guinee. Nu înţeleg cum stau oamenii liniştiţi când băieţii ăştia folosesc tehnologia pentru a face rău!

Sunt de părere că trebuie renunţat la dosarul cu şină, dar să nu fie toate datele noastre private pe un cloud privat al lui Bill Gates, toate datele noastre să le aibă autorităţile altor state.

Uite, pe austrieci i-au hackerit! Cine îmi garantează mie că ăia nu o să aibă acces şi la datele mele? Sau dacă o să ne însceneze ceva?”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Întotdeauna va exista cineva care să profite, dacă are terenul fertil!”

Iosefina Pascal a discutat de altfel și despre inteligența artificială folosită pentru manipularea maselor. Dezvoltarea științei și respectiv a inteligenței artificiale nu este un lucru rău, dar contează scopul pentru care este creat tot acest progres tehnologic.

„A fost scandal mare cu China, ca ei au fost cu testele astea cu scobitul în nas… ăştia cu testele ce făceau? Păstrau beţişoarele folosite şi vindeau aceste mostre genetice pe la companii interesate din toată lumea.

Inteligenţa artificială în sine nu este rea, dar din moment ce ea nu este autonomă şi nu poate fi, din moment ce e hrănită cu nişte date furnizate de nişte băieţi, evident că rezultatele vor fi împotriva naturii, menite să facă rău. Aplicaţia este rudimentară, dar au început să schimbe articole cu limbaj de lemn, adică poți să deosebeşti în acest moment o lucrare scrisă de un om şi acest program. Google e stresat că nu poate cenzura destul de repede cu algoritmii. Şi s-au inspirat să facă în aşa fel încât să îl introducă în motorul de căutare al Google şi să îţi apară în timp real, să îţi cenzureze în timp real, să se adapteze la cerinţele pe care ei, de la Google şi restul, să fie predictibil ceea ce vor să cenzureze. Este incredibil. În loc să hrăneşti aceste calculatoare cuantice cu leacuri pentru cancer, mijloace alternative pentru a produce energie, să oprim foametea, etc… Nu, ei se gândesc cum să ne cenzureze, să ne blocheze pe facebook. Cum să manipuleze masele şi să prezică comportamentul uman…

Robotul nu poate crea nimic. Te poate ajuta să ajungi la o concluzie, dar tu trebuie să ştii ce trebuie să faci. Iar ăştia îl programează în aşa fel încât să poată face rău. E un cumul de factori, factorii fiind noi, oamenii. Şi asta pentru că aşa vor alţi oameni!

Au vrut să creeze conflict în societate, întotdeauna va exista cineva care să profite, dacă are terenul fertil!”, a conchis Iosefina Pascal.

Comentarii
Adauga un comentariu