Prima pagină » Titlurile zilei » Ipoteză șoc în cazul elevilor din Strunga, care au ajuns la spital după ce au consumat sendvișuri în pauza de masă! Administratorul firmei: „Ceva nu e în regulă. Este oleacă suspect” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

Ipoteză șoc în cazul elevilor din Strunga, care au ajuns la spital după ce au consumat sendvișuri în pauza de masă! Administratorul firmei: „Ceva nu e în regulă. Este oleacă suspect” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

08 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Administratorul firmei Consumcoop, care asigură „Masa Sănătoasă” elevilor de la Școala Strunga, vine cu o ipoteză șoc, susținând că în cazul îmbolnăvirii celor 16 tineri ar putea fi vorba despre răzbunare politică.

Zeci de elevi de la Școala Strunga s-au îmbolnăvit din cauza unor sendvișuri pe care le-au consumat în pauza de masă, în data de 6 iunie 2024. Acestea le-au fost servite în cadrul programului „Masa Sănătoasă”. Toți cei 16 tineri care au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară au ajuns în cursul zilei de joi, 6 iunie 2024, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași. Firma Consumcoop asigură „Masa Sănătoasă” elevilor din Strunga. A fost înființată în anul 2005 și este administrată de Dumitru Gavrilescu, Lăcrămioara Lucaci și Nicoleta Gorgos.

Dumitru Gravilescu: „Este pentru prima dată când ne confruntăm cu astfel de probleme”

Reporterii BZI au discutat cu reprezentanții firmei Consumcoop atât joi, cât și vineri, 7 iunie 2024. Aceștia au precizat încă de la început că li se pare suspect faptul că, deși au livrat peste 400 de porții de hrană, doar 16 elevi au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară.

„Am fost amendați. Au venit DSVSA-ul și au luat probe, iar astăzi (n.r. – 7 iunie 2024) au fost și cei de la DSP și au prelevat probe. Acum, așteptăm să vedem ce rezultă din toate astea, noi nu știm care este situația. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu astfel de probleme și este oleacă suspect, deoarece din 4 locații, doar elevii dintr-o singură locație s-au îmbolnăvit.

S-a întâmplat asta la o singură clasă. Nouă așa ni se pare, că ceva nu e în regulă, dar nu pot să vă spun ceva anume, să vorbesc minuni. Mi-au spus domnii de la DSP și DSVSA că până marți o să se elucideze situația și o să aflăm de la ce s-a întâmplat totul. Au mers și la Școala Strunga să ia proba martor și să ia probe la apa pe care o beau copiii, deoarece și acolo ar putea fi o problemă. Ne-a fost suspendată doar activitatea de catering, pentru că de aici au apărut problemele”, a declarat Dumitru Gravilescu, administratorul firmei Consumcoop.

Patronii firmei de catering cred că în cazul îmbolnăvirii celor 16 elevi ar putea fi vorba de o răzbunare politică.

„Noi ne temem să nu fie o chestie politică, pentru că sunt alegerile acum”, au transmis reprezentanții firmei Consumcoop joi, 6 iunie 2024.

Elevii de la Școala Strunga care au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași sunt în afara oricărui pericol

Firma lui Dumitru Gravilescu a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu avea autorizație de la DSVSA pentru catering, iar Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași au dispus măsuri privind remedierea situației, iar activitatea din restaurant a fost suspendată până la rezolvarea problemelor descoperite de inspectori. Specialiștii au recoltat probe din materia incriminată și au descoperit că 8 kilograme de materie primă de carne nu aveau elemente de identificare.

„Inspectorii s-au dus imediat la fața locului, chiar în seara zilei de 6 iunie 2024, și au demarat o anchetă epidemiologică. Urmărim această situație”, susține Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iași.

Cei 16 elevi internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt în afara oricărui pericol, starea lor fiind foarte bună. Inspectorii sanitari și epidemiologii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași au recoltat probe de la alimente, probe de sanitație și de apă, precum și exudate de la personalul firmei Consumcoop.

„Cu privire la cazurile de intoxicație de la Școala Strunga, potrivit ultimelor informații, starea de sănătate a celor 16 elevi internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este foarte bună. În afara acestor cazuri nu s-au mai înregistrat altele. De asemenea, inspectorii sanitari și epidemiologii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași s-au prezentat la firma de catering, de unde au recoltat probe de la alimente, probe de sanitație și de apă, precum și exudate de la personalul acestei firme.

De asemenea, de la unitatea școlară, au recoltat probe de apă și de aliment (sendviș), precum și un exudat de la persoana care a distribuit sendvoșurile. Ancheta epidemiologică este în derulare și mai multe rezultate preliminare se vor oferi în perioada imediat următoare”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Cel mai important este că toți cei 16 elevi care au ajuns la spital după ce au consumat sendvișuri cu pui și salată de varză sunt în stare foarte bună.

Comentarii
 • Nu avea nici autorizatie pentru a avea autorizatie! Pentru asta nu l-au amendat 🙂

 • Logic ca asta nu isi recunoaste vina … ,, oleaca suspect ” …. auzi la el.
  Dar daca manca familia ta, tot asa mai spuneai ,, oleaca suspect ” ?
  Ai gresit asta este, i-a si recunoaste faptele si suporta consecintele, nu ca e ,, oleaca suspect „.
  Toti astia ca el fug doar dupa profit si atat, nu ii intereseaza sanatatea si chiar viata celor ce consuma rahaturile astea.
  Acum vara ar trebui mai multe controale efectuate de catre cei ce doar stau in birou, la toti acei cei ce se ocupa cu mancarea in oras si pentru a preveni astfel de probleme de sanatate.

 • Probabil nu a participat destul de activ în “sprijinirea” campaniei electorale locale ori județene !, ori trebue scos din cursa de concurenți ori nu a mai cotizat la băieți ori toate la un loc

 • Asta se întâmplă când nu câștigați licitațiile pe bune ! Dacă v a suspendat activitatea inseamna ca aveți nereguli ! Dom’ Primar masluitorul nu îți mai ia apărarea!!!! RUSINE ! ATI NENOROCIT COPIII !!!!!!!

 • Pai are dreptate, da vad ca sunt capete seci pe aici. Pai din 400 de porții, numai 16 au fost cu probleme? Și fix din aceeași clasă? Ăia sigur și-au luat ceva expirat de la magazinul satesc. Patronul exagerează și da vina pe răzbunare politică.

 • Nu băi Jokere, nu au fost numai 16 porții cu probleme. Fix la acea clasă nu ați reușit să le puneți pumnul în gură. Trebuie căutat învățătorul sau profesorul clasei și felicitat pentru că a avut curaj să se ia cu mafia de gât. Viața lui nu va fi dulce de aici încolo și poate că vreun polițist sau procuror integru îi va pune cu botul pe labe pe mafioți.

 • ANTIJoker, căpățână plină

  Nu au fost numai 16 porții cu probleme. Fix la acea clasă nu s-a putut interveni pentru a le închide gura copiilor și profesorilor. Învățătorul sau profesorul care a avut curaj să se ia cu mafia nu va avea o viață ușoară de aici încolo.Vreun procuror integru este scăparea lui. Îl vor mânca de viu mafioții.

 • transparenta

  Pai daca e PSDist..

 • Alo, jurnalistule, ai dex ul pe internet. SENDVISURI? Cata prostie.

 • Unele din cerințele caietului de sarcini ,la acest program “O masa sănătoasă pentru elevi”,este ca firma care distribuie sandwichurile sa fie autorizată catering,cum a câștigat aceasta licitație dacă nu avea ?ar trebuii ca inspectorii dsv și dsp sa controleze toate aceste contracte și toate firmele care duc mâncare la elevi pt a preveni astfel de situații

 • Elev...candva

  Calin, prostie este in capul tau. Este corect. Asa se scrie: sendvisuri. Sunt profesor de limba romana. Ba, mai mult, avem si un proiect la nivel de scoala an de an: Sendvisuri sanatoase. Nu deschide gura daca nu esti informat. Risti sa te faci de tot rasul. DOOM-ul (Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române), ultima ediție, indică drept variante acceptate: sandvici/sendviș, prima fiind cea recomandată, termenul intrând în acea categorie de neologisme pe care limba română le-a adaptat, din punctul de vedere al grafiei, regulilor proprii și le-a asimilat. Formele de plural corespunzătoare, corecte, sunt: sandviciuri/sendvișuri, iar DEX-ul accepta atat varianta sendvisuri, cat si sandvisuri. In ambele cazuri cu un d mut in pronuntie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *