National

Italia a trimis cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali

Publicat: 12 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Italia a trimis cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a adus în această seară, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19.

Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2.

Solicitarea a fost adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, informează MApN pe site-ul instituţiei.

Zborul este efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, iar misiunea se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Distribuirea dozelor de anticorpi monoclonali din Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul MAI.

Activitatea se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

Germania va trimite 12.000 de doze de anticorpi monoclonali pentru români. Transportul va ajunge joi. Anunțul a fost făcut la Sinteza Zilei de deputatul PNL Pavel Popescu.

„Se negociază un pachet de către Guvern pentru 60.000 de doze de anticorpi monoclonali. Acesta este cel mai bun tratament din lune. Toţi pacienţii critici au o șansă să fie salvați prin aceste doze”, a spus, marţi, deputatul PNL Pavel Popescu.

Adauga un comentariu