International

Italia instituie cea mai dură măsură din Europa: Interzicerea circulației după ora 18:00

Publicat: 01 nov. 2020
dezinfectare Milano
Italia a impus carantină totală

Interzicerea circulației după ora 18.00 în întreaga Italia, cu excepția celor plecați pentru muncă, sănătate sau alte urgențe, aspecte dovedite cu auto-certificare – este noua măsură pe care o discută autoritățile italiene și care ar putea fi inclusă în noul decret ce urmează să fie semnat de Conte.

Alte reglementări se referă la blocarea circulației între regiuni și închiderea centrelor comerciale cel puțin în weekend, informează Mediafax.

Măsuri din ce în ce mai dure

Autoritățile italiene sunt reținute în a lua decizii nepopulare, pentru că nu vor ca povara transformării orașelor mari în zone roșii să stea în întregime pe umerii lor, scrie Corriere della Sera.

Același lucru este valabil și pentru școli: în opinia Executivului, guvernanții locali trebuie să decidă să treacă la educația online, în funcție de rata de infectare a fiecărei localități.

În ce privește „frontierele” între regiuni, decizia aparține Guvernului și, prin urmare, măsura va fi valabilă pe întreg teritoriul național. Nu va mai fi posibilă trecerea frontierelor regionale, cu excepția „nevoilor dovedite”, respectiv motive de muncă, sănătate sau situații de urgență care trebuie justificate. Este una dintre măsurile pe care Executivul le consideră indispensabile pentru a limita circulația oamenilor și pentru a preveni creșterea contaminărilor.

Referitor la mall-uri, unele regiuni le-au închis deja și tocmai pentru a nu crea disparități s-a decis impunerea închiderii centrelor comerciale în weekend. Acest lucru nu exclude măsura închiderii totale a centrelor comerciale, acolo unde infectările sunt foarte multe.

Decizia cu privire la ora de la care oamenii nu mai pot ieși din case – stabilită acum la ora 23:00 în unele regiuni și la ora 24:00 în altele – va fi luată după o altă întâlnire. Este o restricție pe care mulți au cerut-o după închiderea barurilor și restaurantelor la ora 18.00 ani și care ar ajuta și în limitarea întâlnirilor private.

Conform Corriere della Sera, ministrul Sănătăţii Roberto Speranza, a spus că autoritățile au 48 de ore pentru a aproba o nouă înăsprire a restricţiilor, în condițiile în care „circulă mult prea mulți oameni”.

Un nou bilanț sumbru al numărului de infectări în România

Până astăzi, 1noiembrie, pe teritoriul României, au fostconfirmate246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

175.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV– 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.067de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 31.10.2020 (10:00) – 01.11.2020 (10:00) au fostraportate99decese (54bărbațiși45femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea,Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani,  5decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 20decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 36decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31decese la categoria de peste 80 de ani.

Adauga un comentariu