International

Italia: Numărul cazurilor cu infecția COVID-19 ar putea fi de şase ori mai mare decât cazurile raportate oficial

Publicat: 04 aug. 2020
Italia: Numărul cazurilor cu infecția COVID-19 ar putea fi de şase ori mai mare decât cazurile raportate oficialItalia: Numărul cazurilor cu infecția COVID-19 ar putea fi de şase ori mai mare decât cazurile raportate oficial

Numărul cazurilor cu infecția COVID-19 din Italia ar putea fi de şase ori mai mare decât cazurile raportate oficial. La această concluzie au ajuns autorităţile sanitare și biroul de statistică Istat, după ce au cercetat pe un eșantion reprezentativ câți italieni au dezvoltat anticorpi.

Italienii au dezvoltat anticorpi. Italia: Numărul cazurilor cu infecția COVID-19 ar putea fi de şase ori mai mare decât cazurile raportate oficial

Conform acestui studiu, 1,5 milioane de persoane (reprezentând 2,5% din populaţia Italiei) ar fi putut dezvolta anticorpi împotriva noului coronavirus, a declarat agenţia de presă italiană ANSA.

Au fost testate de către autoritățile sanitare 64.660 de persoane, alese pentru a alcătui un eşantion reprezentativ, între 15 mai şi 15 iulie.

În concordanță cu datele oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, 248.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Italia, dintre care 35.000 au murit. Bilanțul oficial este de șase ori mai mic decât arată datele studiului publicat marți.

Potrivit aceluiași studiu, există diferenţe mari între regiunile Italiei în ceea ce priveşte existenţa anticorpilor, a raportat agenţia ANSA.

Regiunea din nordul ţării care a fost unul dintre epicentrele primului val al epidemiei de COVID-19, Lombardia, 7,5% din populaţie prezintă anticorpi, pe când în sudul Italiei acest procent este mai mic de 1%.

Numărul cazurilor noi depistate în fiecare săptămână a scăzut drastic în Italia, după vârful epidemiei din luna martie.

Ţările în care romanii pot călători fără declaraţie pe propria răspundere sau test COVID-19

Ţările în care romanii pot călători fără declaraţie. Românii care se pregătesc de vacanţă pot călători în câteva ţări fără declaraţie pe propria răspundere. Printre cele mai cunoscute destinaţii din Europa pentru care nu se cere declaraţie sau test COVID-19 se număra Turcia şi Bulgaria.

Motiv de bucurie pentru cei care au planificată o vacanţă în Europa. Dacă până acum mai multe ţări cereau declaraţia pe prpria răspundere la intrarea în ţară, între timp mai multe state în care romanii îşi fac concediile an de an au renunţat la obligativitatea prezentării acestui document. Cele mai cunoscute state din Europa pentru care nu se cere declaraţie sau test COVID-19 sunt Turcia şi Bulgaria. Chiar dacă statul austriac a anunţat că reia zborurile directe cu ţara noastră, romanii trebuie să ştie că sunt primiţi în Austria doar cu un test negativ de COVID-19.

Ţările în care romanii pot călători fără declaraţie

Turiştii romani care se pregătesc de vacanţă pot merge şi la Viena. La finalul săptămânii trecute, Austria a anunţat că reia zborurile directe cu România, însă călătorii sunt primiţi doar cu un test negativ de Covid-19. Mai exact autorităţile austriece au specificat că romanii trebuie să aibă test PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de trei zile. În caz că nu îl au, vor sta în carantină 10 zile, iar după asta trebuie să facă un test în Austria.

Dacă vorbim de state din apropierea ţării noastre, lucrurile se schimbă. În Turcia ajungeţi mai uşor, fără declaraţie pe proprie răspundere, fără test Covid. Acesta ar putea să vi se facă gratuit pe aeroporturile din Turcia dacă aveţi simptome clare.

Nici în Bulgaria nu aveţi nevoie de declaraţie şi nici de test Covid-19 dacă vreţi să mergeţi.

Adauga un comentariu