Magazin

Iubirea secreta a lui Adrian Paunescu – FOTO

Publicat: 27 feb. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ziarul Libertatea a intrat ieri in posesia unor fotografii de senzatie in care apar poetul Adrian Paunescu si Elena Grecescu, o iubire a „Bardului”, despre care putina lume a stiut, dar si Andrei, fiul maestrului, rezultat din casatoria acestuia cu poeta Constanta Buzea. Adrian Paunescu si Elena Grecescu s-au cunoscut in 1978, iar el a ajutat-o pe aceasta sa urmeze un tratament miraculos care a scapat-o de cancer.
Poetul Adrian Paunescu a trait si a iubit, in egala masura, la cote inalte. Conform unor apropiati ai acestuia, marea lui iubire s-a numit Elena Grecescu, o persoana despre care s-a scris foarte putin si a carei fotografie nu a aparut niciodata in presa. Elena, o profesoara de limba franceza, originara din Recas, judetul Timis, l-a cunoscut pe Adrian Paunescu in 1978, in momentele lui de glorie, pe cand acesta aduna zeci de mii de oameni la spectacolele Cenaclului Flacara, dar si intr-o perioada cumplita pentru ea: medicii o diagnosticasera cu cancer si ii mai dadusera doar doua luni de viata. „Bardul” a intalnit-o pe Elena la o lansare de carte, care a avut loc la Lugoj, scrie Libertatea.ro.
Atunci, ca o ultima speranta, Elena i-a cerut sprijinul maestrului, pentru o ajuta sa ajunga la unul dintre medicii despre care el scrisese in revista Flacara. De cum a vazut-o, Paunescu s-a indragostit de ea iremediabil. A adus-o la Bucuresti, unde diagnosticul specialistilor a fost cutremurator: cancer in stadiul 3-4. Adica, in faza terminala. Datorita medicului Mihai Leontopol, un geniu al medicinei, Elena a putut fi salvata miraculos. Potrivit lui Andrei Paunescu, fiul poetului, care era doar un copil cand au fost facute aceste fotografii, Elena a mai trait 16 ani, iar daca nu s-ar fi reapucat de fumat, probabil ca ar mai fi fost in viata si astazi.
Poetul Adrian Paunescu a trait mai multe povesti de dragoste tumultuoase de-a lungul vremii, care i-au inspirat versurile, insa a fost casatorit doar cu doua femei: Constanta Buzea si Carmen Antal. El a avut trei copii pe care i-a recunoscut oficial: Ioana, Andrei si Ana Maria. S-a tot vehiculat insa ca ar mai fi avut doua fete, gemene, iar dupa moartea sa, o alta femeie, Andreea Birlea, a declansat un scandal urias in presa, dupa ce a declarat ca este fiica nelegitima a poetului si a deschis proces impotriva sotiei si a celor trei copii legitimi ai lui Paunescu, pentru stabilirea paternitatii.

Adauga un comentariu