Mozaic muzical

Iurie Sadovnic a murit. Interpretul s-a împuscat în cap

Publicat: 08 iun. 2021
Folk-istul Iurie Sadovnic a murit
Pe 7 iunie, folk-istul Iurie Sadovnic a murit la vârsta de 69 de ani.

Cântărețul Iurie Sadovnic a murit la vârsta de 69 de ani. Celebrul interpret din Republica Moldova a ales să își pună capăt zilelor și s-a împușcat în cap. Întreaga tragedie a avut loc în după amiază zilei de 7 iunie.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a confirmat informația pentru presa locală.

Iurie Sadovnic a murit la vârstă de 69 de ani

Teribila scenă a avut loc în apartamentul său din sectorul Botanică al Capitalei în care locuia interpretul cu soția lui. Oficialii din poliție susțin că apelul a fost înregistrat la ora 14:21.

Bărbatul a fost lăsat singur în casă de soția acestuia pentru o scurtă perioadă de timp. Când s-a întors, femeia l-a găsit pe acesta fară suflare. Oamenii legii susțin că folk-istul și-a tras un glonț în cap dintr-o armă pe care o deținea legal.

Legiștii precizează faptul că nu au fost depistate urme de violență, cu excepția celei de la împușcătură. O anchetă este în desfășurare în aceste momente.

Cine a fost Iurie Sadovnic

Iurie Sadovnic a fost un muzician și cântăreț de muzică ușoară și folk din Republica Moldova. Este bine-cunoscut pentru stilul său de interpretare în care pune accentul pe chitară.

A activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău.

În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993. Fost membru PCUS. În 1999 a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”.

A fost distins cu titlul de Artist emerit al RSSM (1984), cu Medalia „Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000) și cu titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015).

O altă tragedie a avut loc în lumea muzicii internaționale

Cântărețul Michele Merlo s-a stins din viață pe patul de spital, din cauza unui accident vascular. Cunoscut sub numele de Mike Bird, artistul avea doar 28 de ani și fusese operat de urgență. Totul a pornit de la o banală cină în care i s-a făcut rău și a intrat în comă.

Michele Merlo, sau Mike Bird, cum era cunoscut cântărețul, se afla la casa unui prieten din Bologna. El lua cina, în momentul în care i s-a făcut rău dintr-o dată. A fost transportat de urgență la spital și băgat în sala de operații, însă de la început, medicii au fost rezervați în ceea ce privește revenirea lui.

Vă reamintim faptul că pe 7 iunie, folk-istul Iurie Sadovnic a murit la vârsta de 69 de ani.

Adauga un comentariu