Local

Jale în țigănie! Condamnat la 4 ani de temniță, după ce a sărit cu un cuțit la un amic! Întreg scandalul a izbucnit de la o datorie de 30 de lei!

Publicat: 10 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jale în țigănie Condamnat la 4 ani de temniță după ce a sărit cu un cuțit la un amic Întreg scandalul a izbucnit de la o datorie de 30 de lei
Judecătorii ieșeni l-au condamnat ieri pe un membru al clanului Stănescu, sub acuzația de tentativă de omor

Un individ a fost condamnat ieri la 4 ani de temniță, pentru tentativă de omor. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au aplicat această pedeapsă lui Alex Stănescu. Procurorii susțin că individul a sărit cu un cuțit la un cunoscut, pentru o datorie de 30 de lei

Jale în țigănie! Un individ a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a sărit cu un cuțit la un amic! Întreg scandalul a izbucnit de la o datorie de 30 de lei!
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Alex Stănescu la 4 ani de temniță, pentru tentativă de omor.

„Instanța confiscă de la inculpatul Alex Stănescu lama cutter folosită la săvârșirea faptei. Ia act că persoana vătămată F.I. nu s-a constituit parte civilă”, au precizat ieri magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alex Stănescu, acuzat de tentativă de omor

Procesul lui Alex Stănescu a început pe 10 iunie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv din luna mai 2020. Anchetatorii au afirmat că scandalul dintre cei doi membri ai clanului Stănescu a izbucnit la mijlocul lunii mai.

„Pe 15 mai 2020, în jurul orei 16:00, pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate lovituri. Loviturile au fost aplicate cu un obiect tăietor, cu lama cutterului de 10 pe 1,5 centimetri. Inculpatul i-a cauzat victimei plăgi tăiate la nivel latero-cervical dreapta și hemitorace. Astfel, inculpatul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

La scurt timp de la producerea incidentului din satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, autoritățile au fost alertate. Așadar, la fața locului au ajuns un echipaj de la Ambulanță și un echipaj de Poliție. Echipajul de la Serviciul de Ambulanță Județean a transportat victima la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Medicii au constatat că victima a suferit două leziuni destul de grave la nivelul gâtului și o leziune la nivelul hemitoracelui. Doctorii au concluzionat că viața victimei a fost pusă în pericol din cauza leziunilor suferite.

Un conflict ce a izbucnit de la o datorie infimă

Polițiștii au reușit să îl identifice pe suspectul comiterii faptei, în persoana lui Alex Stănescu. Individul a fost ridicat de oamenii legii și dus la audieri. Procurorii au aflat că scandalul dintre tânărul în vârstă de 19 ani și victimă, de 34 de ani, a pornit de la un împrumut.

„Conflictul a izbucnit pe fondul consumului de alcool. Totodată, disputa a izbucnit de la un împrumut de 30 de lei, pe care mama inculpatului i l-ar fi dat soției victimei”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform anchetatorilor ieșeni, împrumutul nu ar mai fi fost returnat, fapt ce l-ar fi iritat la culme pe Alex Stănescu.
Astfel de scandaluri în comunitățile de etnie rromă sunt destul de frecvente. De-a lungul ultimilor ani, mai mulți membri ai clanului Stănescu au intrat în atenția anchetatorilor, din diverse motive.

Adauga un comentariu