Actualitate

Jale mare pentru iesenii care vor permis de conducere! Clasamentul inedit al celor mai duri politisti de la Permise! Toti candidatii tremura in fata lor!

Publicat: 08 ian. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jale mare pentru iesenii care vor permis de conducere Clasamentul inedit al celor mai duri politisti de la Permise Toti candidatii tremura in fata lor
1

@ Una dintre cele mai cautate institutii din Iasi a ajuns sa se confrunte cu o situatie incredibila @ Procentul de promovabilitate a examenului auto a ajuns sa scada de la an la an in judetul Iasi @ Situatia pare una fara iesire @ Examinatorii sunt tot mai putini, iar cei care ies la strada au un procent de trecere a cursantilor extrem de mic @ Cativa dintre examinatori au ajuns sa fie adevarate sperietori pentru cei care vor sa-si ia permisul auto

Judetul Iasi se confrunta cu o situatie tot mai ciudata. Una dintre cele mai importante institutii publice din judetul Iasi a ajuns sa fie din ce in ce mai hulita de cei care ii trec pragul. Si asta pentru ca procentul de promovabilitate este tot mai redus de la an la an.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Iasi a ajuns sa inregistreze un procent de trecere a examenului auto de doar 27,39 procente in decursul anului 2017.

Cifra este mai mica decat cea din 2016, cand doar 31,47 la suta dintre cursanti au reusit sa obtina permisul de conducere. In 2017 au fost inregistrate 75.805 de dosare depuse, cu 14,78 la suta mai mult fata de anul 2016, cand au fost depuse 66.041 dosare.

Culmea, numarul de persoane examinate a fost mai mare in decursul anului 2017 fata de 2016, cresterea inregistrata fiind de peste 5 procente (24.136 in anul 2017 fata de 22.909 in anul 2016). In 2017, desi s-au inregistrat mai multe dosare depuse, au fost mai putini admisi. Doar 6.612 cursanti au trecut probele, fata de 7.210 in anul 2016. Asta a dus la procentul mult mai mic de promovabilitate intregistrat in 2017 in detrimentul anului 2016.

De ce s-a ajuns la o asemenea cifra?

Anul 2017 a fost un an plin de scandal la varful Serviciului de Permise si Inmatriculari Auto. Serviciul a fost cuprins de un scandal monstru, dupa ce un instructor auto a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Un instructor in varsta de 68 de ani a ajuns pe mana procurorilor dupa ce a cerut bani de la cursanti pentru a-i ajuta sa treaca examenele. Jean Racovita le cerea bani cursantilor, promitandu-le ca poate interveni pe langa examinatori.

Cum situatia a explodat in cele din urma, instructorul a ajuns pe mana anchetatorilor, iar reteua a fost destructurata. In aceste conditii, nici examinatorii nu au mai dat permisul la fel de usor si au ajuns sa fie mai exigenti, cel mai probabil de frica sa nu fie prinsi la randul lor cu ocaua mica.

Cei mai duri examinatori

In decursul anului 2017, in evidentele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Iasi au fost trecuti 16 examinatori. Dintre acestia, doar 14 au iesit la strada.

Culmea, procentele de promovabilitate au fost extrem de mici, acestea fiind cuprinse intre 21 la suta si 33 la suta. De exemplu, comisarul-sef Vasile Zacornea a avut un procent de promovabilitate de 33,33 la suta din cei 1.251 de cursanti pe care i-a examinat.

Tot un procent de 33,33 la suta a avut si subcomisarul Violeta Filip. Doar ca aceasta a avut pe mana doar 15 cursanti. Si agentul-sef adjunct Bogdan Ouatu a avut un procent de peste 30 la suta. Acesta a trecut 32.26 la suta dintre cei 2.424 de elevi pe care i-a examinat.

Au fost insa si examinatori extrem de exigenti, unde cursantii nu prea au avut noroc. Se poate spune ca cel mai dur dintre toti a fost comisarul-sef Ioan Manole. Acesta a examinat 2.436 de cursanti in 2017, procentul de trecere fiind de abia 25,16 la suta.

Practic, putin peste 600 de cursanti fiind declarati admisi din cei examinati de comisarul-sef Ioan Manole. Lucrurile nu au stat diferit nici in ceea ce-l priveste pe agentul-sef principal Ciprian Ciobanu. Acesta a trecut doar 24.99 la suta dintre cei 2.601 cursanti pe care i-a avut pe mana. Totodata agentul-sef principal Florin Filip a trecut doar 29,86 la suta dintre cei 2.592 de cursanti pe care i-a examinat in decursul anului trecut. 

Citeste si : S-a elucidat misterul descinderilor de la Permise! Procurorii de la DNA Iasi urmareau un instructor celebru care cerea bani de la cursanti! FOTO  

Lipsa de personal

Fata de 2016, in anul 2017 s-a inregistrat o crestere cu peste 28 la suta a dosarelor primite privind inmatricularea masinilor. Daca in 2016 au fost depuse 26.176 dosare, in anul 2017 s-au inregistrat 33.765 dosare depuse. Cu toate acestea, Serviciul de Permise se confrunta si cu o situatie delicata din cauza lipsei de personal. Practic, in cadrul acestui serviciu sunt mai multe functii vacante. Autoritatile judetene au anuntat ca au fost scoase o serie de posturi la concurs, insa nu se stie cand vor fi acestea ocupate.

"Cele mai acute probleme au fost reprezentate de lipsa personalului, dar si de suprasolicitarea acestuia în conditiile cresterii numarului de solicitari. În schema de personal a SPCRPCIV sunt sase functii vacante, din care doua de ofiter si patru de agent, dintr-un total de 27 de functii. În cadrul atelierului de prelucrat numere de înmatriculare, dintr-un total de sapte functii, trei sunt vacante. În total, din 34 de angajati teoretici, doar 20- 21 sunt prezenti fizic la munca, pe lânga posturile vacante fiind vorba si de un angajat aflat în concediu de crestere a copilului si de altii, aflati în concediu de odihna sau medical. Oricum, solicitarile de concediu de odihna din institutie nu au putut fi acoperite în totalitate, pentru un numar de sapte lucratori fiind necesara relocarea în perioada urmatoare a restului de zile de concediu neefectuate anul trecut. Este de mentionat totusi ca în ultima perioada s-a reusit, chiar în aceste conditii, reducerea timpilor de asteptare. Dupa finalizarea procesului de recrutare din sursa externa a unor agenti suplimentari, situatia va putea fi îmbunatatita în continuare", au aratat reprezentantii Prefecturii Iasi.

Citeste si : Primele retineri ale procurorilor DNA dupa descinderea de la Serviciul de Permise si Inmatriculari Iasi! Un instructor auto este acuzat pentru trafic de influenta

Adauga un comentariu