Eveniment-Social

Jandarmeria Română a sărbătorit împlinirea a 171 de ani de la înființare prin plantarea a 171 de stejari – FOTO

Publicat: 30 mart. 2021
Cu ocazia împlinirii, la 3 aprilie, a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, la nivelul instituției a fost inițiată campania de plantare arbori ,,171 de stejari pentru România”. Campania se derulează la nivel național și constă în participarea jandarmilor la activități de plantare puieți de stejar sau alte specii de arbori

Cu ocazia împlinirii, la 3 aprilie, a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, la nivelul instituției a fost inițiată campania de plantare arbori ,,171 de stejari pentru România”. Campania se derulează la nivel național și constă în participarea jandarmilor la activități de plantare puieți de stejar sau alte specii de arbori.

În cadrul acestei campanii, cu sprijinul Direcției Silvice Iași, marți, 30 martie 2021, jandarmii ieșeni au participat la o activitate de plantare a puieților de stejar, gorun și frasin, în zona Bârnova, pe raza Ocolului Silvic Pădureni, acțiunea derulându-se sub coordonarea lucrătorilor silvici.

Prin participarea la această activitate jandarmii ieșeni s-au alăturat și Programului național ”Luna plantării arborilor”.

Prin Codul Silvic (Legea nr. 46/2008) s-a stabilit ca în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie, în funcție de condițiile meteo, să se sărbătorească Luna plantării arborilor, ocazie cu care au loc și activități de împădurire a terenurilor planificate.

În fiecare an, alături de alți voluntari, jandarmii ieșeni au participat la acțiuni de realizare a plantațiilor forestiere, pe raza Direcției Silvice Iași.
Adauga un comentariu